دامداران خراسان شمالی به جمع آوری پسماند مزارع روی آوردند .........................................................
بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 31/04/87 داخلی.اجتماعی.خشکسالی.دامداری.
شماری از دامداران خراسان شمالی با توجه به پدیده خشکسالی و کمبود و گرانی علوفه به جمع آوری پسماندهای مزارع جو و گندم برای تامین خوراک دام خود روی آورده اند.
به گزارش ایرنا این دامداران هر ساله به خوشه چینی و جمع آوری کاه و پوشال برجای مانده از کشتزارها می پرداختند که امسال به علت مشکلات خشکسالی در این کار جدیت بیشتری از خود نشان می دهند.
گل محمد براتی یکی از دامداران منطقه به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: در سال جاری دامداران و عشایر نگران آذوقه زمستانه دام خود هستند و بناگزیر حتی پس از چرای دام نیز کاه و کلش باقی مانده در مزارع را جمع آوری می- کنند.
او افزود: استفاده از ته مانده محصولات و بیخ بوته ها برای آذوقه دام در سالهای خشکسالی از اقداماتی است که دامداران و عشایر به صورت معمول انجام می دهند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که دامداران در سالهای پرآذوقه تنها با اجاره مزارع بعد از برداشت گندم و جو به چرانیدن دام در آن می پردازند.
یک دامدار فاروجی نیز از کمبود کاه و علوفه دام در این شهرستان خبر داد و گفت: برای خرید کاه برای خوراک زمستانه دامهایم ناچار باید به شهرستان دیگری سفر کنم.
غلامحسین کمالی کمبود خوراک دام و گرانی علوفه را از دغدغه های کنونی دامداران منطقه عنوان کرد.
قربانعلی گرمه ای نیز گفت: هر ساله پس مانده مزارع گندم بعد از تبدیل شدن به کاه توسط دامهای عشایر چرانیده می شد ولی امسال دامداران به خوشه چینی دستی این مزارع روی آورده اند.
وی گرانی و کمبود علوفه دام بر اثر بروز خشکسالی در این استان را از علل روی آوردن دامداران به این کار ذکر کرد.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز با تایید گفته دامداران و عشایر اظهار داشت: با بروز خشکسالی امسال این قشر حتی به هرس کردن و جمع آوری گیاهان و بوته های حاشیه مزراع برای آذوقه زمستانی دام خود روی آورده اند.
جمشید گریوانی افزود: استفاده و برداشت از بیخ محصولات مزارع برای خوراک دام امسال نسبت به سالهای پیش افزایش یافته است.
او خاطرنشان کرد: استفاده از پس مانده مزارع توسط دامداران و عشایر روند عادی هر ساله است که با این حال امسال خوشه چینی و استفاده از پس چر مزارع به دلیل خشکسالی بیشتر شده است.
معاون امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: دامداران این استان امسال با بروز خشکسالی، گرانی و کمبود علوفه چشم امیدشان به حمایت دولت است.
وی افزود: همزمان با خشکسالی گران شدن علوفه دام مشکل دامداران را مضاعف کرده است.
وی قیمت هر کیلوگرم علوفه دام در سال گذشته را یکهزار و 200 ریال و در سه ماهه نخست امسال را یک هزار و 500 ریال عنوان کرد.
وی شمار دامهای این استان را دو میلیون و 997 راس عنوان کرد و گفت: اکنون هر کیلوگرم شیر در روستا از دامدار سه هزار و 500 تا سه هزار و 300 ریال خریده می شود حال آنکه علوفه آزاد هر کیلو سه هزار و 500 ریال به دست دامدار می رسد.
وی گفت: لازم است در این شرایط دولت اعتباری برای یارانه علوفه دام لحاظ کند.
استان خراسان شمالی با دو میلیون و 997 هزار واحد دامی از قطبهای تولید محصولات دامی کشور محسوب می شود. ک/4 7186/626/659 شماره 391 ساعت 19:20 تمام