تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۸۵ - ۰۰:۰۱
35 درصد از گوشت قرمز در خراسان شمالی را عشایر تولید می کنند # بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 17/11/85 داخلی.اقتصادی.دام. مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی گفت: 35 درصد از گوشت قرمز در این استان را دامداران عشایر تولید می کنند. "موسی الرضا شادمهر" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: عشایر این استان سالانه هفت هزار و 500 تن از گوشت قرمز مورد نیاز استان خراسان شمالی را تولید می کنند. او اظهار داشت: عشایر این استان سالانه یک هزار و 350 تن پشم، مواد لبنی و سایر فراورده های دامی را نیز بازارهای مصرف ارایه می کنند. او توانمندیهای تولیدی عشایر این استان را بالا دانست و بیان کرد: سالانه عشایر این استان 300 هزار راس دام مازاد به بازار عرضه می کنند. شادمهر، عمده مشکل عشایر در زمینه تولیدات دامی را وقوع خشکسالی و ضرر و زیان به عشایر، گرانی قیمت علوفه و نبود نرخ تضمینی خرید مناسب دام زنده مازاد عشایر عنوان کرد. مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی مهمترین مراتع ییلاقی استان را مراتع شاه جهان، سالوک، کوه گلیل و سرانی، باغان و قرخود ذکر کرد. عشایر این استان با داشتن بیش از 900 هزار راس دام سبک همه ساله در دو نوبت بهار و پاییز کوچ ییلاقی و قشلاقی خود را انجام می دهند. عشایر خراسان شمالی پنج هزار خانوار بوده و حدود 30 هزار نفر جمعیت دارند. 7184/626/659