35 درصد از گوشت قرمز در خراسان شمالی را عشایر تولید می کنند
#
بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 17/11/85
داخلی.اقتصادی.دام.
مدیر کل امور عشایری خراسان شمالی گفت: 35 درصد از گوشت قرمز در این
استان را دامداران عشایر تولید می کنند.
"موسی الرضا شادمهر" روز سه شنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی
گفت: عشایر این استان سالانه هفت هزار و 500 تن از گوشت قرمز مورد نیاز
استان خراسان شمالی را تولید می کنند.
او اظهار داشت: عشایر این استان سالانه یک هزار و 350 تن پشم، مواد لبنی
و سایر فراورده های دامی را نیز بازارهای مصرف ارایه می کنند.
او توانمندیهای تولیدی عشایر این استان را بالا دانست و بیان کرد: سالانه
عشایر این استان 300 هزار راس دام مازاد به بازار عرضه می کنند.
شادمهر، عمده مشکل عشایر در زمینه تولیدات دامی را وقوع خشکسالی و ضرر
و زیان به عشایر، گرانی قیمت علوفه و نبود نرخ تضمینی خرید مناسب دام
زنده مازاد عشایر عنوان کرد.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی مهمترین مراتع ییلاقی استان را مراتع
شاه جهان، سالوک، کوه گلیل و سرانی، باغان و قرخود ذکر کرد.
عشایر این استان با داشتن بیش از 900 هزار راس دام سبک همه ساله در دو
نوبت بهار و پاییز کوچ ییلاقی و قشلاقی خود را انجام می دهند.
عشایر خراسان شمالی پنج هزار خانوار بوده و حدود 30 هزار نفر جمعیت
دارند.
7184/626/659