'علی زاهدی نیا' روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: از بدو تاسیس اداره ثبت احوال در سیستان و بلوچستان تاكنون سه میلیون و 700 هزار سند سجلی موجود است كه همه انها باید آرشیو الكترونیكی شود.
وی بیان كرد: در اجرای پروژه تهیه آرشیو الكترونیكی اسناد سجلی سیستان و بلوچستان، همه اسناد به صورت فایل اطلاعاتی درآمده و در دسترس همه ادارات ثبت احوال استان قرار می گیرد تا فرد با مراجعه به اداره مربوطه صرف نظر از ارایه مدارك لازم قادر به دریافت همه خدمات باشد.
وی با بیان اینكه تاكنون 45 درصد اسناد سجلی موجود در سیستان و بلوچستان آرشیو الكترونیكی شده است، گفت: اجرای طرح آرشیو الكترونیكی اسناد تا پایان آذرماه امسال در استان تكمیل می شود.
مدیر كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: پارسال 88 هزار و 231 واقعه ولادت در استان ثبت شده است كه از این تعداد 45 هزار و 190 واقعه مربوط به ولادت پسران و 43 هزار و 41 واقعه مربوط به ولادت دختران بوده است.
زاهدی نیا گفت: 'فاطمه، زهرا، مریم، ستایش، زینب' بیشترین انتخاب نام برای دختران و 'محمد، امیرحسین، امیرعلی، امیرمحمد، محمد طاها' بیشترین انتخاب نام برای پسران در سیستان و بلوچستان در سال گذشته بوده است.
وی عدم ثبت به موقع وقایع وفات را از مشكلات ثبت احوال سیستان و بلوچستان برشمرد و گفت: برای رفع این مشكل سال گذشته طرح آزمایشی ثبت فوت های معوقه را طی سه ماه در سراسر استان به مرحله اجرا گذاشتیم كه در این مدت 9 هزار و 800 واقعه فوت معوقه به ثبت رسید.
زاهدی نیا اظهار داشت: از نیمه دوم سال 88 تا پایان سال گذشته با مراجعه ماموران ثبت احوال به خانه ها و كمك دفاتر اسناد رسمی 57 هزار واقعه ازدواج در سیستان و بلوچستان كه به هر دلیل طی سالهای گذشته ثبت نشده بود، به ثبت رسید و باعث شد این استان به لحاظ ثبت ازدواج در سال 90 رتبه نخست كشور را كسب كند.
وی با بیان اینكه سیستان و بلوچستان بیشترین میزان ازدواج و كمترین میزان طلاق را در كشور دارد گفت: بالاترین نسبت ازدواج به طلاق در كشور كه یكی از فاكتورهای اساسی تحكیم خانواده به شمار می رود مربوط به این استان است.
وی افزود: پارسال بیشترین واقعه ازدواج در مردان در گروه سنی 20 تا 24 سال و در زنان در گروه سنی 15 تا 19 سال در سیستان و بلوچستان ثبت شده است.
زاهدی نیا گفت: هزار و 408 واقعه طلاق در سال گذشته در سیستان و بلوچستان ثبت شده كه هزار و 101 مورد مربوط به مناطق شهری و 307مورد مربوط به مناطق روستایی بوده است .
وی بیان كرد: در 66 درصد طلاق های به ثبت رسیده در سیستان و بلوچستان در سال 90، زنان زیر 30 سال و در 48 درصد طلاق ها مردان زیر 30 سال سن داشتند و بیشترین طلاق ها برای مردان در گروه سنی 5 تا 29 سال و برای زنان هم در گروه سنی 20 تا 24 سال رخ داده است.
مدیر كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: پارسال همه ادارات و نمایندگی های ثبت احوال استان به تجهیزات صدور شناسنامه مكانیزه مجهز شدند و 70 هزار شناسنامه مكانیزه جدید صادر كردند.
وی افزود: امسال در فاز اول فراخوان صدور شناسنامه های جدید در سیستان و بلوچستان كلیه شناسنامه های افراد بالای 15 سال خانواده های ایثارگران استان مكانیزه می شود و در مراحل بعدی صدور شناسنامه مكانیزه برای سایر اقشار مردم نیز اجباری خواهد شد.
وی بیان كرد: به منظور خدمات رسانی بیشتر به مردم در پی تفاهم نامه ای كه بین این نهاد با اداره كل پست سیستان و بلوچستان منعقد شد امسال ماموران پست در تمام ادارات ثبت احوال استان مستقر خواهند شد.
زاهدی نیا اضافه كرد: همچنین تا پایان اردیبهشت ماه امسال با نصب دستگاههای پز در ادارات ثبت احوال مكانیزه شهرهای زاهدان، زابل، ایرانشهر و چابهار دریافت وجوه از مراجعه كنندگان به صورت الكترونیكی انجام خواهد گرفت.
وی بیان كرد: از شش ماهه دوم امسال مقدمات اجرای طرح صدور كارت های ملی هوشمند در سیستان و بلوچستان آغاز می شود و كلیه كارت های ملی تا پایان سال 92 اعتبار خواهند داشت.
مدیر كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: تا پایان خرداد ماه امسال پنج اداره ثبت احوال در بخشهای زرآباد، پلان، ایرندگان، كورین و جزینك استان راه اندازی می شود.
وی اظهار داشت: اداره كل ثبت احوال سیستان و بلوچستان در سال گذشته 871 هزار و 16 خدمت سجلی به مراجعه كنندگان ارایه كرده و رتبه هفتم كشوری در تمام فرآیندهای ثبت احوال و رتبه برتر كشوری را در صدور شناسنامه مكانیزه بدست آورده است.
7315
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۲۰:۱۸
زاهدان- مدير كل ثبت احوال سيستان و بلوچستان گفت: در راستاي اجراي مصوبات سفر سوم هيات دولت به استان از سال گذشته تاكنون يك ميليون و 600 هزار سند سجلي معادل 45 درصد از كل اسناد موجود در استان آرشيو الكترونيكي شده است.