رييس دانشگاه صنعتي اميركبير گفت:آزمايشگاه مرجعي در ارتباط با خوردگي در پرديس بندرعباس دانشگاه صنعتي اميركبير راه اندازي مي شود تا مكاني براي استفاده همه سازمانها و موسسات علاقه مند براي كار روي مسايل مختلف خوردگي باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیركبیر، دكتر علیرضا رهایی در مراسم افتتاحیه همایش خوردگی در محیطهای دریایی و پوششهای سطحی كه صبح امروز (چهارشنبه)‌ در پردیس بندرعباس دانشگاه صنعتی امیركبیر آغاز به كار كرد افزود: هر ساله در كشور ما 18000میلیارد تومان هزینه و خسارت خوردگی است كه در مناطق مختلف به وجود می آید كه این بودجه معادل هزینه ای است كه برای اجرای پلهای كل شریانهای كشور استفاده می شود.

وی ادامه داد: این مساله ایجاب می كند تا مجموعه های تخصصی با استفاده از فناوری های جدید هر ساله خسارات خوردگی را كاهش دهند و در این زمینه حركتهای موثری صورت گیرد.

دكتر رهایی اظهار داشت : خسارت ناشی از خوردگی 8/1 تریلیارد دلار در جهان است كه از این مقدار 100 میلیارد یورو سهم آلمان، 276 میلیارد دلار سهم آمریكا و 18000 میلیارد تومان سهم ایران است كه 5/3 تا 5 درصد تولیدات ناخالص ملی كشورها دراثر خوردگی از بین می رود و بنابر این اهمیت مطالعات خوردگی كاملا واضح و روشن است.

وی با اشاره به اینكه در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری جلساتی در ارتباط با مبحث خوردگی صورت گرفته است اظهار داشت:با توجه به اینكه شهرهای ساحلی به شدت درگیر این مساله هستند و اهمیت خوردگی در این مناطق بخوبی احساس می شود با حكم حوزه معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری تصمیم گرفته شد تا این همایش تخصصی در پردیس بندرعباس دانشگاه صنعتی امیركبیر برگزارشود .

در ادامه دكتر رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیركبیر با بیان اینكه این همایش بیشتر با زمینه تخصصی همراه است اظهار داشت:موضوع خوردگی از منظرهای مختلف مورد بررسی قرار می گیرد تا به یك بیانیه اجرایی برای شروع حل مشكلات برسیم و با توجه به ابعاد مختلف این معضل نیاز به سرمایه گذاری كلان و مطالعات بیشتر در حوزه خوردگی داریم.

وی از راه اندازی آزمایشگاه مرجع خوردگی در پردیس بندرعباس دانشگاه صنعتی امیركبیر خبر داد و گفت:باید بطور جدی وارد مطالعه شویم و در كنار برنامه ریزی های گسترده برنامه های منسجمی برای ادامه تحقیقات در حوزه خوردگی داشته باشیم.

وی بیان داشت: چنانچه امسال موفق شویم 10 درصد خسارات ناشی از خوردگی را در سطح كشور كاهش دهیم ؛1800 میلیارد تومان صرفه جویی خواهیم داشت.

رهایی ادامه داد: بحث خوردگی بخشی از خسارتهایش وارد مربوط به طرح های عمرانی می شود كه اهمیت ویژه ای دارند چرا كه انجام طرح های عمرانی با اشتغال مجموعه ها سروكار دارد و بیش از 100 صنعت مختلف به عنوان صنعت پشتیبان داریم كه مباحث پیشرفت كشور و رفاه عمومی مردم با این طرح های عمرانی پیوند می خورد.

وی خاطرنشان ساخت: بحث اجرای طرح های عمرانی هر ساله بخش قابل توجهی از بودجه كشور را به خود اختصاص می دهد كه مسایل خوردگی نیز در آنها موثر است بنابراین امیدواریم كه با برگزاری چنین همایش هایی به راهكارهای اساسی برای كاهش هزینه ها و خسارات ناشی از خوردگی دست یابیم.

علمی**9023**1544