محمدامین فیض چکاب روز چهارشنبه در گفت وگوبا ایرنا اظهار داشت: این پردیس کاملاً دولتی بوده و دانش آموزانی که در کنکور شرکت کردهاند میتواند رشتههایی که در اینجا تدریس میشود را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.
رویکرد پردیس دریاساحلی امیر کبیر پذیرش دانشجوی بومی است
وی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته پذیرش دانشجو در این پردیس متوقف شده بود، ادامه داد: پردیس به گونهای احیا شده که کسانی که رشته های این پردیس را انتخاب میکنند در بندرعباس مستقر خواهند شد و رویکرد ما هم در پذیرش دانشجو بر افراد بومی است.
وی اضافه کرد: در گذشته در مقطع کارشناسی رشتههای مهندسی کشتی سازی و مهندسی ماشین آلات دریایی آموزش داده میشد که یک هزار و ۳۰۰ دانش آموخته در این رشتهها طی سالیان گذشته داشتهایم.
رییس پردیس جامع دریاساحلی امیرکبیر ابراز داشت: در مقطع کارشناسی ارشد رشتههای مختلف و متنوعی آموزش داده شده و حدود ۵۰۰ نفر در این مقطع دانش آموخته شدهاند.
وی یادآور شد: قرار نیست همه این رشتهها را احیا کنیم بلکه رشتههایی مجدد تدریس خواهند شد که در راستای ماموریت جدید پردیس جامع دریاساحلی باشند، رشتههای مهندسی ساخت در صنایع دریایی و مهندسی مواد خوردگی و حفاظت از مواد جزو گرایش های همیشگی پردیس خواهند بود و در گذشته هم بودهاند.
فیض چکاب افزود: در پی این هستیم که به فوریت تمام بخش کارشناسی احیا شود و مهندسی دریانوردی به رشتههای این پردیس افزوده شود که این اتفاق رخ داده و در سال تحصیلی پیش رو در نیم سال اول مهندسی دریا و ماشین آلات دریایی در مقطع کارشناسی دانشجو پذیرش خواهیم کرد.
وی گفت: به سازمان سنجش اعلام شد ۵۰ درصد از ظرفیت پذیرش را بومی اعلام کنند که گفتند از نظر آیین نامه امکان آن نیست، اما میتوان با تبلیغاتی که در هرمزگان انجام میدهیم به اضافه مطالبی که در بخش توضیحات درج میکنیم این مساله را ترویج کنیم که دانش آموزان هرمزگان بیشتر رشتههای این پردیس را انتخاب کنند و در این پردیس مشغول به تحصیل شوند.
هرمزگان نیازمند تربیت نیرو در حوزه دریایی و دریانوردی است
رییس پردیس جامع دریاساحلی امیرکبیر افزود: براساس برنامه رشته مهندسی دریانوردی در سال آینده تدریس شود که در هرمزگان از مدتها پیش تاسیس رشته مهندسی دریانوردی از خواستهها بوده است و لازم است در حوزه دریایی و دریانوردی نیرو تربیت شود.
فیض چکاب بیان کرد: در مقطع کارشناسی ارشد این گرایش ها مد نظر شامل ساخت در صنایع دریایی، خوردگی و حفاظت؛ هیدرو مکانیک و رانش سامانه های دریایی، سواحل بنادر و سازهای دریایی، اقیانوس شناسی فیزیکی، حمل و نقل دریایی، مدیریت در صنایع دریایی و مدیریت سواحل و بنادر و مقطع دکتری تا به حال در بندرعباس آموزش داده نشده است.
وی افزود: رشتههای مهندسی دریا، خوردگی و حفاظت، مدیریت دریا ساحلی و اقیانوس شناسی فیزیکی را برای مقطع دکتری در برنامه داریم که ظرف پنج سال آینده آموزش داده شود.
رویکرد اصلی خود را بر تمرکز جامعیت در حوزه های دریایی و ساحلی قرار دادهایم
رییس پردیس جامع دریاساحلی امیرکبیر یادآور شد: براساس هدفگذاری شده انجام شده تلاش داریم پردیس بندرعباس دانشگاه امیر کبیر را بواسطه کیفیت بالای خدمات آموزشی، پژوهشی و صنعتی که دارد در گرایش های مختلف علوم و فنون دریا ساحلی به عنوان قطب علوم و فنون دریا ساحلی کشور معرفی کنیم که کارهای لازم را در این خصوص انجام هیم.
فیض چکاب گفت: رویکرد اصلی خود را بر تمرکز جامعیت در حوزه های دریایی و ساحلی قرار دادهایم و همه رشتههایی که دریا یا ساحلی باشند یا جغرافیای دریا و ساحل بر آنها تأثیر داشته باشد را مد نظر داریم.
وی ادامه داد: یعنی اگر رشتهای مانند عمران و فناوری اطلاعات و ارتباطات اگر در مناطق شهرهای ساحلی، مناطق ساحلی و دریایی از این مناطق اثر بپذیریند آنها را باید با رویکرد دریا و ساحلی بازتعریف شده و در این تدریس شوند؛ این ماموریت به ما داده شده و این نیز بر مبنای نیاز هرمزگان و سواحل جنوب کشور تعریف شده است.
امکان آزمایش موتورهای دریایی ایجاد میشود
وی خاطر نشان کرد: زیرساخت های کنونی این مجموعه شامل ۱۸ کلاس، کارگاه موتور که موتورهای دریایی در آن مورد آزمایش و بررسی قرار میگیرند که در حال ارتقاء به کارگاه نیمه صنعتی است یعنی امکان آزمایش موتورهای دریایی در این کارگاه فراهم میشود تا این زیرساخت در استان وجود داشته باشد.
رییس پردیس جامع دریاساحلی امیرکبیر اظهار داشت: آزمایش خوردگی، آزمایشگاه سیالات، آزمایشگاه انتقال حرارت و آزمایشگاه مقاومت مصالح هم جزو زیرساخت های این پردیس است که با توجه به ارتقاء به پردیس جامع دریاساحلی بایستی آنها را تکمیل کنیم.
پایگاه داده برداری اقیانوسی ایجاد می شود
وی افزود: این تکمیل از طریق پایگاه داده برداری اقیانوسی درحال انجام است که در دریا ایجاد خواهد شد، آزمایشگاه هیدروآکوستیک ایجاد میشود و یک مرکز محاسبات سریع دریایی درحال ایجاد است که به ابر رایانه سیمرغ متصل میشود.
فیض چکاب اضافه کرد: آزمایشگاه هیدور مکانیک دریایی درحال ایجاد بوده و آزمایشگاه سیالات درحال ارتقاء برای فعالیت بهتر دانشجویان است، آزمایشگاه خوردگی از آن مهمتر بوده چرا که قصد ایجاد آزمایشگاه مرجع خوردگی در کشور در بندرعباس داریم، این آزمایشگاه منجر خواهد شد بتوان خدمات آزمایشگاههای مرجع را در هرمزگان فعال کنیم که خواهد توانست به گمرک ها و شرکت های کشتی رانی و دریایی خدمات بدهد.
رییس پردیس جامع دریاساحلی امیرکبیر اشاره کرد: مجهزترین کتابخانه دریایی کشور را در این پردیس داشتیم که یکسری کتابهای تاریخی نفیس دریایی کشور و جهان در اینجا نگهداری میشود که قصد داریم مجموعهای از تاریخ دریانوردی و دریایی جهان را بتوان جمع آوری کرد که برای توسعه رشتههای دریایی و دانشجویان و استادان الهام بخش باشد.
نظر شما