به گزارش ایرنا، محمدرضا جهانشاهی روز سه شنبه در آیین اختتامیه مرحله اول طرح ملی دانش آموزی نجات آب در استان بوشهر افزود: با توجه به هفتمین سال خشكسالی و بحران منابع آب در كشور براساس موافقتنامه وزارتخانه های نیرو و آموزش و پرورش تفاهم نامه اجرای طرح داناب امضا شد.
وی اضافه كرد: هدف از اجرای طرح داناب معرفی چالش های منابع آب به دانش آموزان و آشنایی آنان با نحوه صرفه جویی در مصرف آب با توجه به نقش تاثیرپذیری و تاثیر گذاری ابن قشر از جمعیت است.
جهانشاهی اضافه كرد: در طرح داناب 43هزار دانش آموزمقطع راهنمایی در 430مدرسه در 17منطقه آموزشی در استان بوشهر تحت پوشش طرح داناب قرار گرفتند.
وی اظهارداشت: همچنین در این طرح با مشاركت یكهزار و 200ناجی آب در استان بوشهر در 10رشته مختلف مسابقه برگزار شد.
جهانشاهی گفت: درطرح داناب از نظام های مشاركتی، ارتباطی، رسانه ای، انگیزشی، تشویقی و ارزیابی و ارزشیابی استفاده شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای استان بوشهر نیز گفت: آبادانی و توسعه هر منطقه در كنار منابع آبی به دست می آید و بدون دسترسی به این منابع هیچ توسعه ای در جامعه به وجود نمی آید.
حسین باشی زادگان افزود: با توجه به اقلیم خشك و خشكسالی های پی در پی میانگین بارندگی استان بوشهر از 250میلی متر معمول كاهش یافته و در بخشی از مناطق حتی كمتر از 13درصد بارندگی داشته ایم.
وی اظهار داشت: در این شرایط بحرانی در كنار كار سازه ای باید كارهای فرهنگی و زیرساختی برای اصلاح الگوی مصرف نیز انجام شود.
باشی زادگان یادآور شد: براساس مطالعات انجام شده در 16منطقه 32دشت استان بوشهر هم اینك با مشكل كم آبی و بیلان منفی آب مواجه است.
وی گفت: برداشت های بی رویه و خشكسالی های پی در پی باعث شده كه سرمایه گذاریهای انجام شده در دشتها به هدر رود.
باشی زادگان اضافه كرد: اكنون دشت های جم، ریز و بوشكان با وجود این كه از دشت های خوب استان بوشهر بوده اند ولی هم اینك براثر برداشت های بی رویه از منابع آب های زیرزمینی و خشكسالی به دشت های ممنوعه تبدیل شده اند.
معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای استان بوشهر گفت: شرایط بحرانی منابع آب در منطقه باعث شده كه بهره برداران به جای صرفه جویی در مصرف آب برداشت از این منابع را مطابق سال های پرآب انجام دهند و این امر منابع آبهای زیرزمینی این استان را با مشكل مواجه كرده است.
وی در باره طرح داناب نیز بیان كرد: هدف از اجرای این طرح آموزش صرفه جویی به دانش آموزان و اطلاع رسانی از وضعیت منابع آب در این استان است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان بوشهر نیز گفت: اگر می خواهیم برنامه ای در جامعه نهادینه شود باید از طریق آموزش و پرورش صورت گیرد.
ابراهیم بحرینی افزود: می توانیم گروه هدف درطرح داناب را پایین بیاوریم و با توجه به اندیشه های بزرگ بچه ها اجرای این طرح را از مقطع ابتدایی اجرا كنیم.
وی یادآورشد: آموزش و پرورش استان بوشهر این آمادگی را دارد كه برنامه های مشاركتی را با همكاری و همراهی دستگاه ها اجرا كند. ك/2
629/539
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۲
بوشهر- مسوول طرح ملي دانش آموزي نجات آب ( داناب) در استان بوشهر گفت: با همكاري اداره كل آموزش و پرورش بزودي مرحله دوم طرح داناب در اين استان اجرا مي شود.