به گزارش پایگاه اطلاع رسانی 'ماكسی ساینس' فرانسه، سالهاست كه كارشناسان تغذیه نوشیدنی های شیرین را به عنوان یكی از عوامل ابتلا به اپیدمی چاقی مفرط در جهان معرفی كرده اند.
این موضوع در نشریه پزشكی بین المللی انگلیس كه دو مطالعه را در مورد نقش مستقیم این نوشیدنی ها در افزایش وزن به ویژه در میان كودكان و نوجوانان منتشر كرده، تایید شده است.
نخستین مطالعه منتشر شده در بیمارستان كودكان بوستون آمریكا انجام شده است؛ در این مطالعه تاثیر مصرف نوشیدنی های شیرین در 110 نوجوان چاق دختر و پسر اندازه گیری شده است.
در این تحقیق به این نوجوانان كمك شده است تا مصرف نوشیدنی های رژیمی را جایگزین مصرف نوشیدنی های شیرین كنند؛ پس از یك سال، این افراد به طور متوسط 2 كیلوگرم كمتر از گروه جوانی كه از هیچ نوع حمایتی برخوردار نبودند، چاق شدند.
با این حال این وضعیت همیشه ثابت باقی نمی ماند.
همانطور كه متخصصین تغذیه تاكید كرده اند، تاثیر اصلی و مضر مصرف نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه های غیر الكلی ، لیموناد یا آب میوه ها، به مقدار قابل توجه كالری آنها بستگی دارد.
به گفته دكتر ژان میشل لیسرف از موسسه پاستور لیل، در یك لیتر نوشابه غیر الكلی ، 20 حبه قند كه معادل 400 كیلوكالری است، شیرینی وجود دارد. این كالری ها در مورد آب میوه ها مورد توجه قرار نمی گیرند.
دكتر' لوران شوالیه' رییس واحد چندرشته ای پزشكی محیط زیست در مونپلیه در این رابطه توضیح می دهد كه، ناخودآگاه به نظر می رسد آب سیب كالری كمتری نسبت به میوه سیب دارد و این موضوع به این خاطر است كه در مصرف نوشابه های شیرین، احساس سیری و گرسنگی اشتباه گرفته می شود.
این خطر مشابه خطر مصرف آب میوه هاست. دكتر آرنود كوكال می گوید: مردم نمی دانند كه در یك لیوان آب میوه همان مقدار شكر و كالری كه در میوه كامل است، وجود دارد.
وی متخصص تغذیه و مبتكر یك برنامه كاربردی برای گوشی های هوشمند است كه به ما این امكان را می دهد تا میزان مصرف روزانه كالری مواد غذایی را اندازه گیری كنیم.
این برنامه برای به حداقل رساندن كالری ها و به عنوان مثال به گفته دكتر پیر لسرف، مصرف نوشابه های شیرین بسیار مفید است.
بطور كلی باید گفت كه بهترین و مفیدترین نوشیدنی برای بدن ما به ویژه در وعده های غذایی روزانه آب است.
در مطالعه بعدی كه در دانشگاه آمستردام انگلیس انجام شده است این مساله كه آیا می توان نوشیدنی های شیرین شده (رژیمی) را كه هیچ كالری ندارند، جایگزین نوشیدنی های شیرین كرد، مورد بررسی قرار گرفته است.
در این تحقیق نوشیدنی های رژیمی را در نیمی از یك گروه شامل 641 كودك بین سنین 5 تا 12 سالگی جایگزین نوشیدنی های شیرین كردند.
پس از یك سال و نیم، آنها به طور متوسط 7 كیلوگرم افزایش وزن داشتند درحالی كه همكلاسی های آنها (نیم دیگر این تعداد كودك) 8 كیلوگرم افزایش وزن داشتند و این یك تفاوت قابل توجه است.
علمی**1834**1544
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۶
تهران- به گفته كارشناسان تغذيه نوشيدني هاي شيرين در ابتلاي افراد به چاقي هاي مفرط كه امروزه به يك اپيدمي در جهان تبديل شده است، نقش بسيار موثري دارد.