كرمانشاه - معاون صنايع دستي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمانشاه گفت: آهنگري سنتي كه يكي از هنرهاي بومي، اصيل سنتي و صنايع دستي كرمانشاه است، جان دوباره مي گيرد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره كل میراث فرهنگی استان كرمانشاه، 'نصرت اله سپهر' افزود: یكی از هنرهای بومی و اصیل سنتی و صنایع دستی استان آهنگری سنتی یا چلنگری است كه سابقه ای دیرینه دارد و در اكثر شهرها و روستاهای استان رونق داشته است.



وی تصریح كرد: در ایام گذشته بسیاری از هنرمندان و صنعتگران استان از راه تولید این صنعت روزگار می گذرانده اند تا آنجا كه یكی از بازارهای سنتی كرمانشاه به نام همین پیشینه و صنعت در میدان وزیری به نام بازار آهنگرها نامگذاری شده بود.



سپهر افزود: با حمایت های معاونت صنایع دستی و با همكاری چند نفر از صنعتگران فعال در این حرفه، آهنگری سنتی در حال رونق است و می توان بسیاری از وسایل مورد نیاز مردم و به ویژه روستاییان و بسیاری عشایر را توسط این صنعت تولید كرد.



وی خاطرنشان كرد: هم اكنون چلنگری كه همان آهنگری هنری است و در میان عامه مردم به فرفرژه معروف شده از هنرهای سنتی و بسیار اصیل گذشته است كه در زندگی مردم مورد استفاده قرار می گیرد.



سپهر افزود: بدلیل مكانیزه شدن زندگی ها آهنگری سنتی نسبت به گذشته دور در مقطعی كم رونق شده بود اما در شرایط خاص جغرافیایی منطقه كرمانشاه و بافت روستایی و عشایری منطقه همچنان بسیاری از محصولات مصرفی مورد احتیاج، از سوی صنعتگران استان و به صورت سنتی تولید می شود و رونق بهتری دارد و شیوه كار نیز همان روش سنتی یا با استفاده از چكش كاری است.



وی گفت: در سال های اخیر معاونت صنایع دستی با شناسایی صنعتگران و هنرمندان این رشته و صدور مجوزهای سه، سعی بر احیا و رونق دادن به این حرفه قدیمی داشته است.



معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمانشاه تصریح كرد: از طریق معاونت میراث این اداره كل در حال بازسازی بازار سنتی آهنگران و نامگذاری آن بر طبق اسناد موجود به نام قبلی خود هستیم.ك/1

7459/9102