به گزارش ایرنا، این كتاب توسط دكتر 'كمال قاسمی بزدی' دارای دكترای تخصصی بیوتكنولوژی كشاورزی (گرایش مهندسی ژنتیك) تالیف شده است.
كتاب حاضر به بیان مفاهیم كلی علوم بیوتكنولوژی و مهندسی ژنتیك میپردازد كه می تواند مورد استفاده دانشجویان، مدرسان، پژوهشگران و تمامی علاقهمندان حوزههای مختلف علوم زیستی قرار گیرد.
به گفته مؤلف كتاب، یكی از فناوریهای مهم دنیا در چند دهه اخیر كه تا حدی به فاصله بین فقیر و غنی در كشورهای مختلف افزوده است، بیوتكنولوژی (فناوری زیستی) است.
دكتر قاسمی بزدی افزود: بیوتكنولوژی واژهای است كه دامنه وسیعی از فعالیتهای علمی از قبیل مواد غذایی، پزشكی و بهداشت، صنایع، محیط زیست و كشاورزی را شامل میشود.
به گفته وی، دامنه مطالعات بیوتكنولوژیستهای گیاهی از اصلاح نباتات كلاسیك با بهكارگیری ژنتیك در اصلاح گیاهان، تا كشت سلولها، بافتها و اندامهای گیاهی، تهیه متابولیتهای ثانویه و كاربرد مهندسی ژنتیك در گیاهان و موجودات زنده دیگر گسترده است.
وی ادامه داد: بیوتكنولوژی نوین، از طریق پیشرفت در زمینههای كشاورزی و تولید غذای انسان و دام، سلامت انسان و دام، صنایع، حفظ تنوع زیستی و محیط زیست دارای فواید غیرقابل انكاری بوده و نقش قابل توجهی در توسعه پایدار كشورها ایفاء می كند و در دو دهه گذشته، كشورهای دنیا شاهد پیشرفت روزافزون علوم بیوتكنولوژی و مهندسی ژنتیك بودهاند.
این كتاب در هشت فصل تدوین شده كه فصلهای اول و دوم آن به بیان مفاهیم كلی بیوتكنولوژی و مهندسی ژنتیك پرداخته است.
در فصلهای سوم تا پنجم نیز، اصول مهندسی ژنتیك و مراحل همسانهسازی ژنها، انواع روشهای انتقال ژن و آزمایشهای پس از انتقال ژن مورد بحث قرار گرفته است.
مسائل ایمنی زیستی محصولات تراریخته در فصل ششم توضیح داده شده و فصل هفتم، به بررسی آخرین وضعیت جهانی محصولات تراریخته پرداخته است.
در فصل هشتم نیز به كاربردهای بیوتكنولوژی در جنگلها و مراتع اشاره شده است.
602
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۳
گرگان - كتاب 'مفاهيم بيوتكنولوژي و مهندسي ژنتيك' تأليف عضو هيأت علمي مؤسسه تحقيقات پنبه كشور، بهمن جاري به چاپ رسيد.