شيراز- ربيس شوراي سياست گذاري سلامت استان فارس گفت:سالانه 700 هزار نفر درتصادف وسايل نقليه در كشور مصدوم و 15 درصد از آنان براي هميشه معلول مي شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،دكتر كامران باقری لنكرانی روز چهارشنبه درسومین همایش سوانح ترافیكی بیان داشت:هزینه سالانه تصادفات دركشور18 هزار میلیارد تومان است.

وی اضافه كرد:تصادفات ازعوامل بزرگ مرگ و میر دركشور است كه و سالانه 75 درصد از مردان و 25 درصد از زنان به دلیل حوادث ترافیكی جان خود را از دست می دهند.

رییس شورای سیاست گذاری سلامت استان فارس ادامه داد:بیشترین مرگ و میر حوادث ترافیكی درسنین 20 تا 40 سال است و دركل سالانه 5/1 میلیون نفردردنیا جان خود را به دلیل حوادث ترافیكی از دست می دهند.

لنكرانی بیان كرد:همچنین بر اثر سوانح ترافیكی سالانه 250 هزار نفر از كودكان و دانش آموزان دوره دبستان جان خود را از دست می دهند.

وی در بخش دیگری از مطالب خود گفت:این همایش برای سومین بار برگزار می شود و مهمترین هدف آن ارائه راهكارهای مناسب برای جلوگیری از حوادث ترافیكی است.

رییس مركز تحقیقات سلامت فارس، تغییر رفتار در تصادفات را ضروری دانست و آن را نیازمند اقدامات ویژه، عالمانه و مدبرانه دانست و با اشاره به راه‌اندازی نرم‌افزار آمار حوادث ترافیكی در استان فارس، گفت: انجام این كار در بخش عملیاتی بیش از700 میلیون ریال هزینه داشته است.

لنكرانی ، توسعه شهررا نیازمند تحقیقات و پژوهش‌های كاربردی دانست دارد و لزوم تشویق علاقه‌مندان به امر پژوهش را یادآورشد و بیان داشت: پژوهش‌ها و اقدامات اگر عالمانه و مدبرانه نباشد، اثری كوتاه مدت دارد.

وی ادامه داد:بنا برآمارهای اعلام شده، درسال 1380 در ایران با وجود شش میلیون دستگاه خودرو، 19 هزار و 727 نفر براثر حوادث جاده‌ای، جان باختند و اوج این آمار درسال 84 بود كه تعداد قربانیان جاده‌ها و حوادث رانندگی به 27 هزار و 755 نفر رسید.

وی ادامه داد: بعد از برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌های چند سویه‌ای كه از سوی دستگاه‌های دولتی، مجلس و سایر نهادها و ارگان‌های تاثیرگذار انجام شد، در سال 1390 با وجودی كه وسایل نقلیه كشور چهار برابر افزایش یافت شمار قربانیان حوادث جاده ای كاهش یافت.

لنكرانی بیان داشت:اما آمارهمچنان هشدار دهنده است به‌ گونه ای كه پارسال 20 هزار و 168 نفر جان خود را بر اثر تصادف از دست دادند.

لنكرانی گفت:سازمان بهداشت جهانی هرساله دو شاخص مهم را در تمام كشورها در مورد حوادث جاده‌ای محاسبه و اعلام می‌كند، یكی تلفات رانندگی به ازای هر 10هزار وسیله نقلیه و دومی تلفات رانندگی به ازای هر100نفر جمعیت هركشور و خوشبختانه در 10سال اخیر ایران شاهد روند رو به كاهش درهردو شاخص بوده است.ك/2

677 /679