به گزارش ايرنا بر هيچ كس پوشيده نيست كه صنعت استان و البته كشور شرايط مطلوبي نداشته و واحدهاي توليدي از مشكلات بسياري رنج مي برند كه اين واحدها را مجبور كرده كه فعاليت هاي خود را تعليق نموده و يا از ميزان توليد خود بكاهند.
يكي از اين مشكلات عمده، فرسودگي ماشين آلات واحدهاي صنعتي است به طوري كه بسياري از واحدهاي توليدي زماني كه به راه اندازي واحد خود اقدام كردند از ماشين آلات استوك كشورهاي پيشرفته مانند اتريش، آلمان و يا ايتاليا استفاده كردند تا هزينه اوليه آن ها كاهش يابد.
هرچند اين ماشين آلات براي مدتي بازدهي بسيار مناسبي داشتند اما امروز با افزايش سن، كارايي آنان به شدت افت كرده و كارخانه ها به دليل نبود نقدينگي لازم توان ترميم يا تعويض آنها را ندارند.
يك فعال اقتصادي كه در حوزه توليد فرآوردههاي گوشتي در استان همدان فعاليت ميكند، در گفت و گو با ايرنا تأكيد كرد: دستگاههاي موجود در برخي از واحدهاي توليد مانند واحد ما از سن بسيار بالايي برخوردار بوده و كارايي خود را از دست داده و فرسوده شدهاند.
'حميدرضا پيري' با اشاره به اين كه اين دستگاهها بايد تعويض شود، گفت: در خلال اين روند دو كار امكان پذير است يا بايد از توليدات داخل كشور استفاده كرد و يا دستگاههاي خارجي وارد كرد.
وي استفاده از دستگاههاي توليدي داخل كشور را به دليل نداشتن كارايي غير ممكن خواند و ادامه داد: خريد دستگاههاي خارجي با توجه به افزايش قيمت ارز و البته تحريم سيستم بانكي امكان پذير نبوده، بنابراين نوسازي دستگاهها در شرايط فعلي براي واحدهاي صنعتي ميسر نيست.
اين فعال اقتصادي گفت: فرسودگي دستگاهها به صورت كمي و كيفي و به طور مستقيم در توليدات موثر بوده، به طوري كه باعث افزايش قيمت نهايي توليد شده و كيفيت محصولات را تنزل ميدهد.
معاون امور توليد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نيز در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: در زمان اجراي قانون هدفمندي يارانهها ، دولت وعده داد كه يك بسته حمايتي براي واحدهاي صنعتي تدارك ببيند كه واحدهاي صنعتي بتوانند ماشين آلات فرسوده خود را بازسازي كرده و هزينههاي توليد آنان كاهش يابد.
'عباس احمدي' ادامه داد: نوسازي و بازسازي ماشين آلات صنعتي واحدهاي توليدي در ابعاد كوچك و بزرگ باعث ميشود كه توليد به انرژي كمتري نياز پيدا كند تا افزايش قيمت حاملهاي انرژي تأثير زيادي در هزينههاي توليد نداشته باشد.
وي تأكيد كرد: با اين حال هرگز بسته حمايتي وعده داده شده دولت محقق نشد و تحريمهاي بين المللي اقتصادي با ساير مشكلات دست در دست يكديگر دادند تا فرسودگي ماشين آلات بر روند توليد در داخل كشور صدمه وارد كند.
معاون امور توليد سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان افزود: عدم بازسازي ماشين آلات باعث ناكارآمدي مديريت و نيروي انساني شده و بهرهوري واحدهاي توليدي كاهش يافته و هزينههاي توليد پوشش داده نميشود.
7532/551
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۱
همدان- يكي از عمده ترين مشكلاتي كه واحدها توليدي استان همدان با آنها دست و پنجه نرم ميكند فرسودگي ماشين آلات و تأسيسات كارخانه هاي توليدي است كه نفس واحدهاي صنعتي را گرفته است.