كاشان - ايرنا - مشاور و دبير كميسيون نشريات علوم پزشكي كشور گفت: ايران از نظر شتاب در رشد و شمار مقاله هاي علمي، رتبه نخست دنيا را دارست.

به گزارش ايرنا، 'علي اكبري ساري' روز سه شنبه در آيين تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشكي كاشان اظهار داشت: هم اكنون يكهزار و 200 مقاله علمي پژوهشي در كشور وجود دارد كه از اين تعداد 300 مقاله مربوط به علوم پزشكي است.

به گفته وي، مقالات علمي زماني بعنوان توليد علمي بشمار مي روند كه در پايگاه هاي معتبر دنيا نمايه شوند كه بر همين اساس تاكنون 150 مقاله علوم پزشكي كشور در پايگاه هاي معتبر دنيا نمايه شده اند.

وي خاطرنشان كرد: رتبه ايران در نمايه شدن مقالات از نظر پايگاه هاي معتبر بين المللي ISI، scopus و Pubmed به ترتيب 87، 28 و 45 است كه نشانه ميزان رضايت در شتاب نمايه شدن مقالات مجموعه وزارت بهداشت است.

وي رتبه ايران در دنيا را از نظر تعداد مقالات 15 عنوان كرد و افزود: بر اساس تعهد وزارت بهداشت شمار مقالات ايران در پايان برنامه پنجم توسعه بايد به 350 مقاله برسد.

دبير كميسيون نشريات علوم پزشكي كشور در حاشيه آيين تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشكي نيز خاطرنشان كرد: مهمترين و بزرگترين چالش و مشكل ايران در توليد علم، شمار پايين ارجاع مقاله هاي علمي است.

'علي اكبري ساري' در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: ايران رتبه چهلم دنيا را در شمار ارجاع به مقالات يعني استفاده ديگران از مقالات علمي داراست.

وي رشد علمي كشور را در گرو افزايش شمار مقالات نمايه شده در پايگاه هاي معتبر دنيا عنوان كرد و افزود: براي رشد علمي انتظار مي رود به همان سرعت رشد مقالات از نظر افزايش و ميزان كيفيت و ارجاع مقاله ها نيز رشد داشته باشيم.

وي اين ضعف را ناشي از كيفيت پايين مقاله ها و مراجعه نكردن و استناد به آنها برشمرد و خاطرنشان كرد: در برخي موارد ارجاع در بين استادان ايراني حتي به صفر مي رسد.

اكبري، كاربردي كردن نتايج پژوهش ها را در رشد كيفي مقاله هاي علمي موثر خواند و تاكيد كرد: بايد پژوهش را بسوي نياز كشور هدايت كرد و در جهت افزايش كيفيت تحقيقات و كاربردي كردن آنها كوشيد.

وي بهينه سازي منابع مالي را از راهكارهاي كاربردي كردن نتايج پژوهش دانست و تصريح كرد: يكي از مشكلات در اين حيطه ارتباط اندك با بخش صنعت و تخصيص منابع است.

رييس دانشكده بهداشت دانشگاه تهران، ورود خيرين به بخش هاي پژوهشي را نيز حائز اهميت دانست.

اكبري با بيان اينكه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بنا دارد عمده توان خود را صرف افزايش كيفيت كند، گفت: سياست هاي جديد معاونت تحقيقات و فناوري، توجه بيشتر به كيفيت در مقايسه با كميت، نمايه كردن مجلات، تشويق مجلات نمايه شده و افزايش ارجاع تعاملات بين المللي است.

در اين آيين به مناسبت هفته پژوهش از 19 پژوهشگر برتر دانشگاه علوم پزشكي كاشان تجليل شد.

7429/562