سنندج - ایرنا - استاندار كردستان با اشاره به برنامه های دولت برای توسعه كردستان گفت: سیاست دولت تدبیر و امید جلوگیری از خام فروشی منابع معدنی كردستان است.

به گزارش ایرنا، عبدالمحمد زاهدی عصر چهارشنبه در نشست با معدن‌داران و شركت‌های پیمانكار معادن استان كردستان در سنندج افزود: در سفر نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان احداث كارخانه تولید فولاد به تصویب رسید.

وتصریح كرد: برای این منظور از معدن‌داران و شركت‌های بهره‌بردار معادن استان كردستان برای سرمایه‌گذاری استقبال می‌كنیم.

وی افزود: مثلث بیجار، سقز و قروه دارای پهنه گسترده سنگ آهن است و به همین منظور احداث زنجیره تولید فولاد در میانه این مثلث، اقتصادی و مقرون به صرفه است.

زاهدی با تاكید بر اینكه سرمایه‌گذاران حق دارند بدنبال سود اقتصادی خود باشند، گفت: حضور سرمایه‌گذاران معدنی در حوزه تولید فولاد در كردستان می‌تواند توسعه اقتصادی و اجتماعی این استان را نیز به دنبال داشته باشد.

وی با ارائه پیشنهاد تاسیس یك كنسرسیوم سهامی خاص از سوی بهره‌برداران معادن در استان كردستان از آنان خواست با تجمیع سرمایه‌های خود، زنجیره تولید فولاد در كردستان را راه اندازی كنند.

زاهدی گفت: ما به عنوان مجموعه دولت و نهادهای حاكمیتی حمایت همه جانبه خود را از سرمایه گذاران بخش خصوصی اعلام می‌كنیم و بر این باوریم بهترین راه برون رفت كردستان از معضل بیكاری و اقتصادی، مشاركت بخش خصوصی با حمایت دولت است.

استاندار كردستان تاكید كرد: مطالعات نشان می دهد كه مشاركت بخش خصوصی در زنجیره تولید دو میلیون تنی فولاد كردستان سودآور خواهد بود.

زاهدی وجود سرمایه‌گذاران توانمند و قوی را از نقاط قوت استان كردستان برشمرد و گفت: امید است با ایجاد زنجیره تولید فولاد اندیشه و تخصص و سرمایه آنان برای استان كردستان ارزش افزوده بدنبال داشته باشد.

وی با اشاره به اینكه به زودی مطالعات سه هزار كیلومتر دیگر از پهنه‌های معدنی كردستان آغاز می‌‌گردد از سرمایه گذاران خواست در این حوزه نیز سرمایه گذاری كنند.

در این جلسه سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران معادن استان كردستان نظرات خود را در مورد ایجاد زنجیره تولید فولاد كردستان به بحث و بررسی گذاشتند و استاندار كردستان از آنان خواست در راستای این امر مهم سریعاً برنامه‌های خود را به دبیرخانه موجود در سازمان صنعت، معدن و تجارت ارائه دهند.

مجموع ذخایر معدنی استان 600 میلیون تن است كه سالانه از این میزان 15 میلیون تن برداشت می شود.

تا كنون در بخش معدن 341 پروانه بهره برداری صادر شده است كه 268 مورد از این تعداد فعال است و بقیه با درصد كمتری به فعالیت خود ادامه می دهند.ك/2

533**1613