ارومیه - ایرنا - معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور از ثبت 160 اثر جدید فرهنگی، تاریخی و طبیعی ایران در ردیف آثار ملی در سال جاری خبر داد.

محمدحسن طالبیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از كل 160 اثر به ثبت رسیده 120 اثر تاریخی و فرهنگی و 40 اثر طبیعی است.

وی اظهار كرد: در ثبت آثار در ردیف میراث ملی در كشور مانعی وجود ندارد فقط استانها باید بتوانند پرونده های تكمیل شده و مدون به سازمان ارائه كنند كه همراه با یك برنامه مدیریتی دقیق باشد.

معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: به استانها توصیه می شود تا همزمان با ارائه پرونده نسبت به ثبت حریم آن نیز اقدامات لازم را انجام دهند.

طالبیان ادامه داد: در صددیم تا در برخی موارد برای حفاظت از آثار تاریخی یك بودجه اضطراری هم برای بناهایی كه مشكلات بحرانی دارند تعریف شود.

وی افزود: این بودجه در قالب مرمت و برای بناهایی با وضعیت بحرانی لحاظ می شود زیرا آثاری وجود دارند كه در صورت عدم رسیدگی به موقع با مشكلات فراوانی مواجه خواهند شد.

طالبیان با اشاره به كل بودجه بخش میراث فرهنگی گفت: بودجه مصوب افزون بر 800 میلیارد ریال است كه با توجه به وضعیت اقتصادی كشور تخصیص می یابد.

معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار كرد: بنا به دلایل مختلف آذربایجان غربی در اعتبارات استانی درخشش خوبی نداشته و تخصیص خوبی در زمینه مرمت و میراث فرهنگی نداشته است ولی در سال 94 درصدد افزایش اعتبارات میراث فرهنگی استان هستیم.

وی در باره مستندسازی آثار معنوی و ناملموس نیز اظهار كرد: استان آذربایجان غربی مملو از نشانه‌های فرهنگی است و خوشبختانه مردم و مسئولان از این ثروت فرهنگی آگاه هستند.

معاون میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: سازمان میراث فرهنگی وظایفی از جمله حفاظت و مرمت آثار را برعهده دارد و در این راستا برای كل آثار برنامه های متعددی داشته و توجه خاصی به موضوع مفاخر ایران و میراث ناملموس دارد.

وی اضافه كرد: بخصوص در باره مكان هایی كه دارای اشتراكات فرهنگی می باشند در صدد انجام اقداماتی هستیم تا بتوان میراث ایرانی را حفظ و ثبت كرد.

طالبیان در خصوص اقدامات انجام شده برای گرامیداشت شمس تبریزی عارف نامی ایران نیز اظهار كرد: روز شمس در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای هفتم مهرماه قطعی شد تا هر سال برنامه ویژه‌ای به این مناسبت برگزار شود.

معاون میراث فرهنگی كشور ادامه داد: از سال 86 كه موضوع ساماندهی مقبره شمس مطرح شد حدود پنج هزار و 819 متر مربع از محوطه مقبره شمس تبریزی آزاد شده و فقط یك خانه باقی مانده كه امید است با همكاری مسئولان و مشاركت مردم این مورد نیز از حریم مقبره آزاد سازی شود.

طالبیان برای حضور در همایش شمس تبریزی و بازدید از اماكن تاریخی آذربایجان غربی به این استان سفر كرده است.

بازدید از بازار تاریخی، مسجد جامع، پل باراندوز و آثار تاریخی خوی از برنامه های وی در سفر به این استان بود.

7125/567/581