۶ مهر ۱۳۹۸، ۱۱:۵۵
کد خبرنگار: 1936
کد خبر: 83493841
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روابط فرهنگی کشورهای راه ابریشم سرمشقی برای همزیستی است

همدان- ایرنا- معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: روابط تجاری، بازرگانی، فرهنگی و دینی کشورهای راه ابریشم سرمشقی برای همزیستی دیگر کشورها است.

محمدحسن طالبیان روز شنبه در نشست گفت‌ و گوی ادیان و مذاهب اجلاس جهانی راه ابریشم در همدان با بیان اینکه میراث فرهنگی از اساسی‌ترین ارکان هویت ملی و منشا خلاقیت تولید و مقوله‌ای چند بعدی است افزود: این مهم نقش و جایگاهی در توسعه و رشد اقتصادی دارد.

وی با اشاره به اینکه توسعه ریشه‌های وحدت ملی و صلح و دوستی از مسیر توجه به میراث فرهنگی می‌گذرد افزود: شناسایی، مرمت و حفاظت از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس بسیار اهمیت دارد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: بیش از ۱۱ هزار سال مدنیت مستمر در فلات ایران وجود دارد و یک میلیون اثر تاریخی، ۳۶ هزار اثر ثبت شده ملی در حوزه میراث فرهنگی گویای نقش ممتاز میراث فرهنگی در سرزمین ما است.

وی با اشاره به اینکه در کمتر نقطه جهان می‌توان مشاهده کرد که بناهای تاریخی در کنار هم همسایه باشند اما در ایران کلیسا،کنیسه، مسجد و آتشکده در کنار هم قرار دارند افزود: برگزاری جشن نوروز، عزاداری برای امام حسین (ع) فارغ از دین و مذهب همگی نشان از بزرگی روح ایرانیان دارد.

طالبیان با اشاره به اینکه در استان ۱۴۰ مسجد و مکان مقدس، چهار کلیسا، یک کنیسه و سه مقبره پیامبر بنی‌اسراییل و یک مقبره استرومردخای نشان دهنده تسامح و تساهل است افزود: شناسایی و معرفی آثار ملموس و ناملموس و طبیعی میان ایران و دیگر کشور های همسایه نشان‌دهنده نگرش حاکم بر فرهنگ ایرانی است.

طالبیان با بیان اینکه موفقیت در حوزه فرهنگی زمانی تحقق می یابد که تمام مردم کشور ناظر بر میراث فرهنگی کشور خود باشند افزود: کشورهای واقع در مسیر تاریخ که در جهان به راه ابریشم موسوم است دارای سابقه طولانی در مسائل فرهنگی بوده و به ادراکات مختلفی دست یافته‌اند.

معاون وزیر میراث فرهنگی،  گردشگری و صنایع دستی گفت: توجه ویژه به حفاظت از میراث فرهنگی علاوه بر گسترش دوستی موجب همکاری بین کشورها و دیپلماسی می‌شود.

وی با اشاره به همکاری فرهنگی ۱۲ کشور در پرونده نوروز در فهرست جهانی اشاره کرد و افزود: این سنت در پنج پرونده از جمله مینیاتور، مراسم جشن مهرگان و یلدا را می‌توان محصول توسعه همکاری دیپلماسی برشمرد.

اجلاس جهانی گردشگری یکم تا هفتم مهرماه با حضور ۴۰ مهمان از ۱۴ کشور در همدان در حال برگزاری است.

این مهمانان از کشورهای فرانسه، ازبکستان، آذربایجان، چین، روسیه، کره‌جنوبی، ژاپن، بوتان، ترکیه، سوئیس، قرقیزستان، تاجیکستان، قزاقستان و نپال هستند.

۷۵۲۳/۲۰۸۷

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha