به گزارش ايرنا، 'كازوهيرو گوسكي' روز چهارشنبه در نشست هم انديشي و انتقال تجارب پيرامون دستورالعمل پروژه مديريت مشاركتي جنگل و مرتع چهارمحال و بختياري افزود: بخش عمده اي از اين گرم شدن، ناشي از ورود گازهاي گلخانه اي به جو آسمان است كه در صورت حفظ جنگل و پوشش گياهي مي توان مانع بخش اعظمي از اين پديده شد.
وي افزود: گرم شدن زمين منجر به كاهش بارش بخصوص برف شده و با كاهش بارندگي ها ، بصورت سلسله وار ميزان گرمتر شدن زمين مضاعف مي شود.
اين كارشناس ژاپني گفت: در كشور ژاپن برخلاف ديگر مناطق زمين، ميزان بارندگي ها زياد است اما به دليل تلاش مسوولان براي حفظ پوشش گياهي ، اين بارندگي ها سيلاب زيادي در پي ندارد.
وي، حفظ پوشش گياهي بخصوص در ايران را نيازمند برنامه ريزي علمي، دقيق و مدون دانست و افزود: پروژه هاي جنگل و مرتعداري سازمان جايكا كه با همكاري دولت ژاپن در ايران در حال اجراست اقدامي در راستاي رعايت و حفظ اين اصول علمي است .
وي پروژه مديريت مشاركتي جنگل و مرتع بخش بازفت كوهرنگ چهارمحال و بختياري را از پروژه هاي در دست اجراي اين سازمان عنوان كرد و از همكاري كارشناسان اداره كل منابع طبيعي و آبخيزداري استان براي اجراي اين پروژه قدرداني كرد.
به گزارش ايرنا، پروژه جايكا از سال 2010 در پنج روستاي چهارمحال و بختياري با هدف احيا و حفظ مراتع و جنگلها و با مشاركت مردمي و تيم سازمان ژاپني جايكا در حال اجراست.
نشست هم انديشي و انتقال تجارب دستورالعمل پروژه جايكا در استان با حضور تيم ژاپني مجري اين طرح و كارشناسان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور در شهركرد برگزار شد .
8125/686
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲
شهركرد- ايرنا- مشاور اجرايي سازمان جايكا(آژانس همكاري هاي بين المللي ژاپن) گفت: 20 درصد عامل گرمتر شدن كره زمين، ناشي از تخريب جنگلهاست.