به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، موریتا با اشاره به روابط خوب دو کشور ایران و ژاپن و پروژههای جایکا در ایران افزود: پس از جنگ جهانی دوم جنگلهای کشور ژاپن همچون سایر بخشها دچار تخریب شد اما با توجه به فعالیتها و تلاشهای صورت گرفته بعد از جنگ، اکنون وسعت جنگلهای ژاپن، بعد از فنلاند و سوئد وسعت خوبی نسبت به وسعت خاک دارند.
موریتا اضافه کرد: باعث افتخار خواهد بود که دانش و تجربیات خودمان در زمینه حفاظت از جنگلها را در اختیار کشور ایران قرار دهیم.
در ادامه این نشست، شهبازی که در راس هیاتی از مدیران و کارشناسان سازمان جنگلها، به منظور بازدید از تجارب و اقدامات ژاپن در زمینه حفاظت از جنگلها به این کشور سفر کرده است، گفت: امروزه با گسترش جمعیت از یکسو و کمبود منابعطبیعی از سوی دیگر، انسانها با مشکلات روزافزون در استفاده بهینه از منابع مواجه شدهاند، از این رو بکارگیری معیارهایی برای تشخیص و همچنین روشهای نوین فناوری ارتباطات و اطلاعات به عنوان یک تسهیل کننده برای کسب حداکثر کارآیی ضروری است.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها با اشاره به تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر کشور، افزود: دمای کشور ایران ۱.۲ درجه سانتیگراد گرمتر شده است و با توجه به تغییر اقلیم و به تبع آن اضافه شدن آفات و امراض جدید برای جلوگیری از تخریب زمین باید فکر و رویکرد جدیدی اتخاذ کرد.
شهبازی اضافه کرد: اولویت و سیاستهای کشور ایران، جلوگیری از تخریب سرزمین، کنترل سیلاب، مهاجرت و جلوگیری از گرد و غبار است که در سالهای اخیر به خصوص در سال گذشته با اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری توانستیم دستاوردهای خوبی در حوزههای آبخیز بدست بیاوریم.
وی با بیان اینکه تبادل تجربیات بین کشورها در سرعت رسیدن به توسعه پایدار بسیار با اهمیت است، افزود: کشور ژاپن در زمینه جنگل کاری حفاظتی تجربیات خوبی دارد و تمایل داریم از این تجربیات استفاده کنیم. تبدیل دانستهها به عمل و تبدیل ظرفیتهای بالقوه به بالفعل با استفاده از تجربیات یکدیگر مؤثر خواهد بود.
یادآور میشود، جایکا نام یک سازمان دولتی مستقل بینالمللی در ژاپن است که در زمینهٔ توسعه به دولت ژاپن و همچنین کشورهای در حال توسعه کمک میکند.
در ماموریتهای این سازمان آمده است "جایکا سعی دارد که از طریق روشهای توسعه شمول به مبارزه با مشکلات بپردازد". منظور از روش توسعه شمول این است که در آن افرادی که با مشکلات مواجه هستند تشویق به درک مسئله میشوند و ضمن لذت بردن از این فعالیت، در برطرف کردن مشکلات مشارکت میکنند. نقش اصلی جایکا پشتیبانی از این شیوهٔ توسعه پویا میباشد. همچنین منظور از توسعه پویا، ایجاد روحیهٔ خودسازی به صورت میان مدت یا طولانی مدت در کشورهای در حال توسعه به منظور کاهش فقر و توسعه اقتصادی است.
نظر شما