اردبیل- ایرنا- سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی از افزایش همكاری های دانشگاه محقق اردبیلی با مراكز دانشگاهی تركیه و جمهوری آذربایجان خبر داد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی، دكتر گودرز صادقی در پنجمین دوره كنفرانس علمی بین المللی دانش آموختگان ایرانی مقیم تركیه در آنكارا گفت: در همكاری های علمی بین المللی برای دو كشور تركیه و جمهوری آذربایجان جایگاه ویژه ای قائل هستیم كه دلیل آن اشتراكات دینی ، فرهنگی و زبان مشترك آنها با استان اردبیل است.

وی همچنین با اشاره به این كه انجمن علمی دانشجویان ایرانی در تركیه می تواند پل مهمی در ایجاد این ارتباط باشد به دیدارهای خود با مسوولان پنچ دانشگاه مهم در آنكارا و نیز دانشگاه اسكی شهیر اشاره و اظهار كرد: متعاقب این دیدارها ایده حمایت از این كنفرانس مطرح و عملی شد و امیدواریم كه این حمایت ها در سال های آینده افزایش یابد.

صادقی همچنین با اشاره به این كه سال جاری به امر رهبر معظم انقلاب سال مدیریت جهادی است گفت: ما بنا را بر این نهاده ایم كه به هیچ پیشنهاد مثبتی پاسخ منفی ندهیم و سال های بعد نیز به هر نامی كه مزین شوند سال مدیریت جهادی نیز باقی خواهند ماند و از این رو دست همكاری ما برای اقدامات و برنامه های جهادی باز خواهد بود.

ابراهیم حقیقی دبیر انجمن علمی ، فرهنگی دانشجویان ایرانی مقیم تركیه نیز در مراسم افتتاح این كنفرانس گفت: پنجمین همایش علمی دانش آموختگان ایرانی مقیم تركیه با هدف شناسایی توانمندی های علمی دانشجویان و دانش آموختگان ایرانی در تركیه ، ارائه نتایج و كارهای پژوهشی انجام شده و در حال اجرا، مطرح كردن آخرین تحولات و دستاورهای مهم علمی و فناوری دانشجویان و بحث در زمینه برنامه ریزی های پژوهشی و همكاری های مشترك بین دانشگاه ها و موسسات پژوهشی تركیه و ایران برگزار می شود.

وی با اشاره به این كه بر اساس آخرین آمار چهار هزار و 691 دانشجوی ایرانی در تركیه اشتغال به تحصیل دارند افزود: 60 درصد از این دانشجویان در مقاطع فوق لیسانس و دكتری و 40 درصد نیز در مقطع لیسانس مشغول به تحصیل هستند.

حقیقی با اشاره به حمایت های رهبر معظم انقلاب از تشكل های دانشجویی داخل و خارج از كشور گفت: حمایت های معظم له از برگزاری كنفرانس های علمی همانند این كنفرانس زمینه رشد و تعالی علمی و شكوفایی استعدادهای نهفته دانشجویان ایرانی را فراهم می كند.

به گزارش ایرنا ، در راستای همكاری دانشگاه محقق اردبیلی با دانشگاههای تركیه ، تیم بسكتبال دانشجویان دانشگاه آتاتورك ارزروم تركیه وارد اردبیل شده و روز شنبه با آیت الله سیدحسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل دیدار كردند.

اعضای تیم بسكتبال دانشگاه آتاتورك ارزروم تركیه كه در دانشگاه محقق اردبیلی بسر می برند از بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی ، چینی خانه ، شهیدگاه و مقبره شاه اسماعیل بازدید كردند.

پیش از این دانشگاه محقق اردبیلی تفاهم نامه همكاری با دانشگاه علوم كاربردی ساكسیون هلند نیز منعقد كرده بود .

برگزاری دوره های مشترك ، راه اندازی آزمایشگاه ، برگزاری سمینارها و دوره های دانش افزایی از طریق ایجاد ارتباط با سطوح مرتبط مانند گروه آموزشی یا دانشكده از طریق مسوولان گروه ها و دانشكده ها از جمله مفاد این تفاهم نامه بود.

دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1357 با نام آموزشكده كشاورزی و با پذیرش 38 دانشجو در رشته كشاورزی عمومی فعالیت های آموزشی خود را آغاز كرد.

این مركز آموزش عالی در سال 1371 از دانشگاه تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داده و در سال 1372 با تبدیل آن به دانشگاه با عنوان دانشگاه محقق اردبیلی موافقت شد.

این دانشگاه در 201 رشته تحصیلی دانشجو پذیرش كرده و حدود 11 هزار نفر دانشجو دارد كه در 11 دانشكده مشغول به تحصیل هستند.

از این تعداد 40 رشته آن در مقطع دكتری ، 84 رشته آن در مقطع كارشناسی ارشد و بقیه در مقطع كارشناسی و كاردانی است.

6018/6016/1772