زينب كبري يك نمونه برجسته تاريخ است كه عظمت حضور يك زن را در يكي از مهمترين مسايل تاريخ نشان ميدهد.
اين كه گفته ميشود در عاشورا، در حادثه كربلا، خون بر شمشير پيروز شد -كه واقعا پيروز شد- عامل اين پيروزي، حضرت زينب بود و الا خون در كربلا تمام شد. حادثه نظامي با شكست ظاهري نيروهاي حق در عرصه عاشورا به پايان رسيد اما آن چيزي كه موجب شد اين شكست نظاميِ ظاهري، تبديل به يك پيروزي قطعيِ دائمي شود، عبارت بود از منش زينب كبري، نقشي كه حضرت زينب بر عهده گرفت. اين خيلي چيز مهمي است.
اين حادثه نشان داد كه زن در حاشيه تاريخ نيست، زن در متن حوادث مهم تاريخي قرار دارد. قرآن هم در موارد متعددي به اين نكته ناطق است ليكن اين مربوط به تاريخ نزديك است، مربوط به امم گذشته نيست، يك حادثه زنده و ملموس است كه انسان زينب كبري را مشاهده ميكند كه با يك عظمت خيره كننده و درخشندهاي در عرصه ظاهر ميشود، كاري ميكند كه دشمني كه به حسب ظاهر در كارزار نظامي پيروز شده است و مخالفين خود را قلع و قمع كرده است و بر تخت پيروزي تكيه زده است، در مقر قدرت خود، در كاخ رياست خود، تحقير و ذليل شود، داغ ننگ ابدي را به پيشاني او ميزند و پيروزي او را تبديل ميكند به يك شكست، اين كار زينب كبري است.
زينب (س) نشان داد كه ميتوان حجب و عفاف زنانه را تبديل كرد به عزت مجاهدانه، به يك جهاد بزرگ؛ آنچه كه از بيانات زينب كبري باقي مانده است و امروز در دسترس ماست، عظمت حركت زينب كبري را نشان ميدهد.
خطبه فراموشنشدني زينب كبري در بازار كوفه يك حرف زدن معمولي نيست، اظهار نظر معمولي يك شخصيت بزرگ نيست، يك تحليل عظيم از وضع جامعه اسلامي در آن دوره است كه با زيباترين كلمات و با عميقترين و غنيترين مفاهيم در آن شرائط بيان شده است.
قوت شخصيت را ببينيد، چقدر اين شخصيت قوي است. دو روز قبل در يك بيابان، برادر او را، امام او را، رهبر او را با اين همه عزيزان و جوانان و فرزندان و اينها از بين بردهاند، اين جمع چند ده نفره زنان و كودكان را اسير كردهاند، آوردهاند در مقابل چشم مردم، روي شتر اسارت، مردم آمدهاند دارند تماشا ميكنند، بعضي هلهله ميكنند، بعضي هم گريه ميكنند؛ در يك چنين شرائط بحراني، ناگهان اين خورشيد عظمت طلوع ميكند؛ همان لحني را به كار ميبرد كه پدرش اميرالمومنين بر روي منبر خلافت در مقابل امت خود به كار ميبرد.
همان جور حرف ميزند، با همان جور كلمات، با همان فصاحت و بلاغت، با همان بلندي مضمون و معنا «يا اهل الكوفه، يا اهل الغدر و الختل» اي خدعهگرها، اي كساني كه تظاهر كرديد! شايد خودتان باور هم كرديد كه دنبالهرو اسلام و اهل بيت هستيد اما در امتحان اينجور كم آورديد، در فتنه اينجور كوري نشان داديد.
... حضرت زينب كبري با اين عده ناهمگون و غير قابل اعتماد مواجه است، اما اينجور محكم حرف ميزند. او زن تاريخ است. اين زن، ديگر ضعيفه نيست. نميشود زن را ضعيفه دانست. اين جوهر زنانه مومن، اينجور خودش را در شرائط دشوار نشان ميدهد.
اين زن است كه الگوست، الگو براي همه مردان بزرگ عالم و زنان بزرگ عالم. انقلاب نبوي و انقلاب علوي را آسيبشناسي ميكند، ميگويد شماها نتوانستيد در فتنه، حق را تشخيص بدهيد، نتوانستيد به وظيفه تان عمل كنيد، نتيجه اين شد كه جگرگوشه پيغمبر سرش بر روي نيزه رفت. عظمت زينب را اينجا ميشود فهميد.
* از بيانات رهبر انقلاب در ديدار با پرستاران نمونه كشور ( اول ارديبهشت 1389)
فراهنگ**1003**1569
تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۱
تهران - ايرنا - حضرت آيت الله خامنه اي با بيان اين كه زن در حاشيه تاريخ نيست بلكه در متن حوادث مهم تاريخي قرار دارد، از حضرت زينب(س) به عنوان الگويي براي تمام مردان و زنان بزرگ جهان ياد كردند.