به گزارش ايرنا، در اين نشست كه به همت رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي در محل سفارت ايران در پكن برگزار شد، تني چند از اساتيد پيشكسوت حوزه ادبيات فارسي، دانشجويان، روسا و مسوولان كرسي هاي زبان فارسي دانشگاه هاي چين حضور داشتند.
'محمدرسول الماسيه' رايزن فرهنگي ايران در پكن در اين نشست ضمن خوشامدگويي به حاضران، ياد و خاطره پروفسور «جان خو ني ين» از استادان برجسته و از بنيانگذاران كرسي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه هاي چين را گرامي داشت.
اين استاد برجسته كه از پيشگامان توسعه زبان فارسي در چين است، هفته گذشته و در سن 83 سالگي دار فاني را وداع گفت.
او با اشاره به ويژگي هاي ارزشمند اين استاد بزرگ، رشد و توسعه زبان فارسي در كشور چين را مرهون زحمات و تلاش شبانه روزي وي دانست و خاطرنشان كرد كه بسياري از اساتيد بزرگ زبان فارسي كه هم اكنون مشغول تعليم و آموزش در اين حوزه هستند، از شاگردان او بودند.
وي در بخش ديگري از سخنانش به فعاليت هاي مشترك صورت گرفته در حوزه فرهنگ و ادبيات فارسي در ايران و چين اشاره كرد و ابراز اميدواري كرد كه دامنه اين همكاري ها بيش از پيش توسعه يابد.
رايزن فرهنگي كشورمان در پكن همچنين به جايگاه ممتاز كرسي آموزش فارسي در دانشگاه هاي چين اشاره كرد و افزود: در طول سالها تلاش بزرگاني چون «جان خو ني ين»، اساتيد بزرگي در دانشگاه هاي چين پرورش يافتند كه هر يك از آنان منشا خدمات بزرگي در اين حوزه بوده اند.
وي خاطرنشان كرد كه چين طي سالهاي گذشته در عرصه آموزش مدرن و آكادميك زبان فارسي نقش برجسته اي ايفا كرده و همچنين چندين قرن سابقه آموزش سنتي زبان فارسي بين قوميت ها را نيز در اختيار دارد.
رايزن فرهنگي ايران در پكن با اشاره به فعاليتهاي مشترك صورت گرفته در دهههاي اخير؛ برگزاري دوره هاي تخصصي زبان و ادبيات فارسي، برپايي دوره هاي دانش افزايي، برگزاري سمينارهاي ايران شناسي، تشكيل پژوهشگاه و تشكيل انجمن فارسي دوستان را از مهمترين فعاليت هاي صورت گرفته در زمينه معرفي فرهنگ و ادب فارسي در چين برشمرد.
'علي اصغر خاجي' سفير ايران در چين نيز در سخناني فرارسيدن عيد نوروز و تقارن آن با عيد بهاره چيني ها را به پيشگامان عرصه زبان و ادب فارسي در چين تبريك گفت و براي آنان در مسير توسعه فرهنگ غني ادبيات كهن پارسي آرزوي موفقيت كرد.
وي دانشجويان و اساتيد حوزه فرهنگ و ادب فارسي در چين را پيام رسانان صديق دوستي دو ملت بزرگ و با فرهنگ ايران و چين ناميد و از آنان به عنوان كساني كه «درخت ستبر زبان فارسي» به همت آنان تنومند مي شود، نام برد.
وي از «زبان» و «ادبيات» به عنوان يكي از ابزارهاي مهم و تاثيرگذاري نام برد كه توانسته است همانند يك پل ارتباطي دو فرهنگ كهن و با قدمت ايران و چين را تا به امروز به هم مرتبط كند.
سفير ايران در چين خاطرنشان كرد: زبان تاكنون دستاوردهاي مشتركي براي دو كشور داشته و علاقه به فراگيري زبان و فرهنگ يكديگر، دامنه ارتباطات و تحكيم دوستي ها را تا به امروز دوچندان كرده است.
وي به وجود كرسي زبان فارسي در شش دانشگاه چين اشاره كرد و آن را مرهون زحمات و تلاش كساني دانست كه از ابتداي دهه 1950 گام در اين مسير نهادند.
خاجي همچنين از استادان و فعالان حوزه زبان ادبيات فارسي در چين خواست تا با روزآمد كردن روش هاي آموزشي و بكارگيري فن آوري هاي پيشرفته، سطح آموزش زبان فارسي در اين كشور پهناور را بيش از پيش ارتقا دهند تا زمينه فراگيري اين رشته براي همه علاقمندان فراهم شود.
همچنين در ادامه اين نشست، اساتيد و دانشجويان حاضر سخناني در وصف ادبيات فارسي بيان كردند و بخش هايي از فعاليت هاي خود را در اين حوزه برشمردند.
اين نشست همچنين ميزبان بالغ بر 10 دانشجوي چيني شاغل به تحصيل در رشته ادبيات فارسي بود كه قرار است با عزيمت به ايران، دوره هاي تكميلي رشته تحصيلي خود را در دانشگاه هاي كشورمان بگذرانند.
آساق*4*1597**1392
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۴
پكن - ايرنا - فرارسيدن فصل بهار و عيد نوروز در نشستي صميمي با عنوان «ديدار نوروزي اساتيد زبان فارسي»، ازسوي استادان زبان فارسي چين گرامي داشته شد.