دكتر بابك عشرتي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: استان مركزي در ارزيابي هاي كشوري در زمره استان هاي نسبتا امن غذايي تقسيم بندي شده اما نياز دارد كه شاخه هاي ايمني غدا و اصلاح روش هاي تغذيه در آن به صورت جدي دنبال شود.
وي توضيح داد: بر اساس ابلاغ وزارت بهداشت و درمان، سند امنيت غذايي استان مركزي در دست انجام است و اهداف آن در ايمني غذايي از مزرعه تا سفره در قالب كميته هاي سه گانه توليد پايدار غذا با محوريت جهاد كشاورزي، ايمني غذا با محوريت معاونت غذا و دارو و بهبود تغذيه و فرهنگ سازي با محوريت مركز بهداشت تشكيل و اهداف راهبردي اجراي امسال آن نهايي شده است.
رييس مركز بهداشت استان مركزي گفت: هدف اين سند ايجاد شاخص هاي فراهمي، دسترسي و بهره مندي لايه ها و اقشار اجتماعي از غذاي سالم است كه از راهبردهاي مهم تعريف شده براي امسال آن ترغيب صنايع غذايي به استفاده كمتر از نمك، چربي و شكر، رصد دقيق محصولات كشاورزي و تضمين محصولات توليدي از حداقل سم، كود و فلزات سنگين و همچنين الزام نصب برچسب غذايي بر همه فرآورده ها است.
وي بيان كرد: درحال حاضر برچسب گذاري شناسنامه تركيبات غذايي محصولات (ليبلينگ) در بسياري موارد ناخوانا و ناقص است و صنايع غذايي بر اساس سياست هاي جديد ايمني غذا موظف هستند علاوه بر درج شاخص پروانه توليد، پروانه ساخت، قيمت، تاريخ توليد و استاندارد، جدول ارزش تركيبات غذايي موجود محصول و ميزان مواد نگهدارنده آن را نيز بر روي آن بچسبانند.
دكتر عشرتي يادآور شد: افزايش فرهنگ تغذيه اي و اجراي برنامه هاي هدفمند در كاهش سوء تغذيه در گروه هاي سني مختلف از ديگر بخش هاي سند امنيت غذايي استان مركزي است.
وي با بيان اينكه در سند امنيت غذايي تا پايان امسال ميانگين دريافت سبزي، ميوه، شيرو لبنيات و حبوبات بايستي به ميزان 15 درصد سال پايه افزايش يابد، توضيح داد: يكي از مشكلات جدي در چرخه غذايي استان دريافت اندك ميوه و سبزي است و هم اينك در گروه بزرگسال به جاي دريافت دو واحد ميوه، يك و نيم واحد و به جاي دريافت سه واحد سبزي ، يك و هفت دهم واحد سبزيجات در روز در سبد غذايي مردم اين خطه است.
رييس مركز بهداشت استان مركزي اظهار كرد: شير و لبنيات نيز براي افراد بالغ بايد روزانه حداقل دو واحد مصرف شود كه هم اينك در استان مركزي مصرف آن كمتر از هفت دهم واحد است.
دكتر عشرتي ادامه داد: افزايش دسترسي به غلات سبوس دار در برنامه هاي تعريف شده سند امنيت غذايي استان در سال 94 به ميزان 20 درصد سال پايه هدفگذاري شده است.
وي اظهار كرد: هم اكنون 55 درصد مردم استان از نان لواش و تافتون كه سبوس كافي ندارد استفاده مي كنند و تلاش بر اين است كه آرد سبوس دار با تركيبات موثر در تهيه انواع نان ها و فرآورده هايي چون ماكاروني استان قرارگيرد و ذائقه مردم بيشتر به سمت نان جو و سنگك گرايش يابد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك عنوان كرد: كاهش ميزان نمك و شكر و چربي در فرآورده هاي غذايي به ميزان 30 درصد سال پايه با نظارت دقيق تر مراجع مسوول از ديگر اهداف سند امنيت غذايي استان مركزي است.
دكتر عشرتي عنوان كرد: براي مثال بر اساس استانداردهاي جديد براي نان مصرفي كاهش ميزان نمك از دو درصد به يك و هفت دهم درصد ديده شده است.
وي با بيان اينكه اين سند اهداف بلند مدت تا سال 99 نيز دارد، گفت: در راهبردهاي امسال اين سند در حوزه عوامل خطرساز محصولات كشاورزي كاهش 30 درصدي سموم و مواد شيمايي هدفگذاري شده است.
عشرتي گفت: انسان سالم محور توسعه پايدار است و هر آنچه به عنوان سياست هاي ايمني غذايي در زنجيره توليد تا مصرف اصلاح و اجرا شود به عنوان سرمايه كشور در حفط سلامت و افزايش بهره وري نيروي كار خود را نشان مي دهد.
هفته سلامت از يكم تا هفتم ارديبهشت ماه با شعار ايمني غذا از مزرعه تا سفره برگزار مي شود.ك/3
6013/
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸
اراك - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت:بسط مولفه هاي فرهنگي و آگاهي مردم در تغذيه و مداخله هدفمند در اصلاح چرخه غذا، محور اقدامات راهبردي سند امنيت غذايي استان مركزي است.