اصفهان- ايرنا- بنياد ملي نخبگان براي دانش آموختگان برتر و فناوران مشغول به كار در شركت هاي دانش بنيان تسهيلاتي را به منظور گذراندن دوره نظام وظيفه در نظر گرفته است.

مسئول روابط عمومي بنياد نخبگان استان اصفهان روز دوشنبه در اين باره به ايرنا گفت: اين تسهيلات بصورت پروژه هاي تخصصي است كه در مدت هشت تا 10 ماه بايد به جاي انجام خدمت سربازي اجرا شود.

مرتضي ورشاوي افزود: دانش آموختگان برتر و فناوران شاغل در شركت هاي دانش بنيان پس از اخذ تاييديه از بنياد نخبگان استان خود به دفتر نخبگان نيروهاي مسلح معرفي مي شوند تا انجام پروژه تحقيقاتي و تخصصي به آنها واگذار شود.

وي ادامه داد: پس از انجام موفقيت آميز اين پروژه هاي تحقيقاتي و تخصصي ، كارت پايان خدمت براي نخبگان صادر مي شود.

ورشاوي با بيان اينكه طرح ارائه تسهيلات نظام وظيفه به نخبگان از سال 1388 در كشور اجرا شده است، اظهار كرد: امسال آئين نامه و شرايط اين طرح مورد بازبيني قرار گرفته و تغييراتي اعمال شده است.

وي اين تغييرات را بيشتر در كاربردي و تخصصي شدن ضوابط و شرايط دانست و اضافه كرد: تا كنون بيش از 450 نفر از نخبگان استان اصفهان از تسهيلات نظام وظيفه استفاده كرده اند.

مسئول روابط عمومي بنياد نخبگان استان اصفهان تعداد نخبگان زير پوشش اين بنياد در استان را حدود يكهزار و 200 نفر اعلام كرد.

به گزارش ايرنا، بنياد ملّي نخبگان بر اساس آيين‌نامه «شناسايي و پشتيباني از دانش‌آموختگان‌برتر دانشگاهي» تسهيلات ويژه‌اي را براي دانش‌آموختگان‌ برتر دانشگاه‌ها براي طي دوره نظام ‌وظيفه تخصصي اعطا مي‌كند.

بر اين اساس فقط دانش‌آموختگان دوره كارشناسي‌ارشد و دكتراي تخصصي و نيز دانشجويان دوره دكتراي تخصصي كه از طرح‌ نامه رساله خود دفاع كرده و وارد مرحله پژوهش شده‌اند مي‌توانند از اين تسهيلات استفاده كنند.

دانش‌آموختگان بر اساس امتياز حاصل از مجموع فعاليت‌هاي نخبگاني در زمان تحصيل (و نه فقط داشتن مقاله) مي‌توانند از تسهيلات نظام وظيفه تخصصي بهره‌مند شوند.

دانش‌آموختگاني كه حداكثر سه سال از زمان دانش‌آموختگي آنان گذشته باشد مجاز به استفاده از تسهيلات هستند.

همچنين دانش‌آموختگاني مي توانند از اين تسهيلات بهره مند شوند كه ميانگين معدل كل دوره كارشناسي آنان بيش از 16، ميانگين كل دوره كارشناسي‌ ارشد و دوره دكترا بيش از 17 باشد.

برگزيدگان آزمون‌هاي سراسري ورود به دانشگاه، المپيادهاي ملي دانش‌آموزي و دانشجويي، جشنواره‌هاي بين‌المللي خوارزمي، رازي و فارابي، مخترعان برتر، آزمون جامع، پيش كارورزي، دستياري و دانش‌نامه تخصصي در رشته‌هاي پزشكي، دندان‌ پزشكي و داروسازي نيز مي توانند از اين تسهيلات استفاده كنند.

همچنين بنياد ملّي نخبگان بمنظور پشتيباني از فعاليت­‌هاي تخصصي دانش­‌آموختگان ­‌برتر دانشگاه­‌ها و مؤسسه­‌هاي پژوهشي­‌ كشور كه به فعاليت‌‌هاي فنّاورانه اشتغال دارند، تسهيلات نظام­ وظيفۀ تخصصي در نظر گرفته است.

متقاضي استفاده از اين تسهيلات بايد دانش­‌آموختۀ دورۀ كارشناسي­‌ارشد يا دكتراي تخصصي از يكي از دانشگاه­‌ها و مؤسسات آموزش عالي و پژوهش مورد تأييد وزارت علوم، وزارت بهداشت يا شوراي عالي انقلاب فرهنگي باشد و از زمان دانش­‌آموختگي­‌اش بيش از سه سال نگذشته باشد.

دانش­‌آموخته بايد در يكي از شركت­‌هاي دانش­‌بنيان مورد تأييد معاونت علمي و فنّاوري رياست جمهوري به مدت دستكم شش ماه بطور تمام­‌وقت به فعاليت مشغول بوده باشد.

متقاضي استفاده از تسهيلات نظام وظيفه براي افراد فناور همچنين بايد حائز بيشترين امتياز فعاليت­‌هاي نخبگاني (شامل فعاليت‌هاي فنّاورانه، پژوهشي و آموزشي) باشد.

شركت­‌هاي دانش­‌بنيان نيز بر اساس سابقۀ فعاليت و اظهارنامۀ مالياتي خود مي­‌توانند از تسهيلات اين موضوع براي كاركنان خود بهره­‌مند شوند.

بنياد ملي نخبگان با هدف برنامه‌ريزي و سياستگذاري براي شناسايي، هدايت، حمايت مادي و معنوي نخبگان، جذب، حفظ و بكارگيري و پشتيباني از آنان در راستاي ارتقاء توليد علم، فناوري و توسعه علمي و متوازن كشور در سال 1385 تاسيس شد.

رئيس اين بنياد، معاون علمي و فناوري رئيس ‌جمهوري است.

طبق اساسنامه بنياد ملي نخبگان، نخبه به فرد برجسته و كارآمدي اطلاق مي‌شود كه اثر گذاري وي در توليد علم، هنر و فناوري كشور محسوس باشد و هوش، خلاقيت، كارآفريني و نبوغ فكري وي در راستاي توليد دانش و نوآوري موجب سرعت بخشيدن به رشد و توسعه علمي و متوازن كشور شود.

بنياد نخبگان استان اصفهان، در سال 1388 افتتاح شد و اكنون حدود يكهزار و 200 نخبه را زير پوشش دارد.

ت/3011/ 6022