خبر فوری: رفع فیلترینگ

۳۰۰ نفر در طرح بازگشت، جذب هیات علمی دانشگاه‌ها شده‌اند

تهران- ایرنا- مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: برنامه بازگشت نخبگان مقیم خارج به مدت سه سال آغاز شده است و با اجرای این طرح در این بازه زمانی، ۳۰۰ نخبه جذب هیات علمی دانشگاه‌های کشور شده‌اند.

سعید سهراب پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: این افراد از ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا اعم از استنفورد، ام آی تی و هاروارد جذب هیات علمی دانشگاه‌ها شده‌اند.

وی ادامه داد: نخبگانی که در طرح بازگشت معاونت علمی ریاست جمهوری به کشور بازمی‌گردند، در دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان مشغول کار می‌شوند. همچنین برخی نخبگان شرکت دانش بنیان تاسیس می‌کنند و یا در قسمت تحقیق و توسعه سازمان‌های دولتی و صنایع مشغول کار می‌شوند.

به گفته مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان، ۶۰ نفر از نخبگانی که به کشور بازگشته‌اند در دانشگاه صنعتی شریف جذب شده‌اند.

سهراب پور عنوان کرد: این افراد علاقه‌مند بودند که به کشور بازگردند، شرایط و تسهیلات افرادی که از خارج کشور بازگشته و جذب هیات علمی می‌شوند همانند اساتیدی است که در دانشگاه‌های داخل تحصیل کرده‌اند و باید اقداماتی اعم از تدریس، تحقیق و پروژه‌های صنعتی را انجام دهند.

مشاور رئیس بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: بسیاری از نخبگان برای ادامه تحصیل به خارج کشور می‌روند که مشکلی ندارد، اما پس از اتمام تحصیل نیاز است دانش آموخته برای خدمت به کشور بازگردد که تصمیم با خود شخص است.

اشتغال مهمترین دلیل مهاجرت

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف همچنین گفت: در حال حاضر وضعیت اشتغال کشور به دلیل وضع تحریم‌ها دچار مشکل شده که برخی افراد تحصیل کرده به این دلیل از کشور خارج می‌شوند و بازنمی گردند.

وی با بیان اینکه وجود شرکت‌های دانش بنیان آینده اشتغال را روشن کرده است، تصریح کرد: ورود این شرکت ها باعث شده نخبگان با هدف راه‌اندازی شرکت‌های دانش بنیان به کشور بازگردند و توجه به شرکت های نوآور، قسمت تحقیق و توسعه صنایع و دانشگاه‌ها باعث بهبود اشتغال و بازگشت نخبگان می‌شود.

سهراب پور با بیان اینکه وظیفه دانشگاه آموزش، پژوهش و فناوری است، عنوان کرد: در دانشگاه‌ها باید مهارت‌های لازم به دانشجویان آموزش داده شود تا خود کارآفرینی ایجاد کنند و معضل اشتغال بهبود یابد.

۰ نفر

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha