به گزارش ايرنا ازمعاونت علمي وفناوري رياست جمهوري، دكتررضا اسديفرد، با اشاره به ارزيابي آزمايشگاههاي عضو اين شبكه بهعنوان يكي از فعاليتهاي شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي معاونت علمي در راستاي ترغيب آزمايشگاهها به ارائه خدمات كيفيتر به محققان و پژوهشگران، بهبود كيفيت خدمات و توانمنديهاي آزمايشگاهها از طريق كمك به عملكرد آزمايشگاههاي فعال عضو شبكه، گفت:با توجه به نخستين دوره ارزيابي آزمايشگاه هاي عضو شبكه از آغاز فعاليت شبكه در سال گذشته تا كنون، 10 آزمايشگاه برتربر اساس معيارها وشاخصهاي ارزيابي اين شبكه مشخص شدند.
وي با بيان اينكه فقط 54 عضوشبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي كه عضويت آنها قطعي شده، مورد ارزيابي قرار گرفته افزود: اين تعداد موفق به ارايه260هزار خدمات گوناگون آزمايشگاهي به بيش از25 هزارمشتري شامل شركتهاي دانشبنيان، صاحبان صنايع، دانشگاهيان، محققان و پژوهشگران شدند.
اسديفرد با اشاره به اينكه شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي، با ارزيابي آزمايشگاههاي عضو، ضمن استخراج، پايش و بررسي وضعيت تك تك آزمايشگاهها به يك رتبهبندي نهايي ميرسد، رقم تبادل مالي و خدمات ارائه شده را قابل توجه دانست و افزود: از مجموع بيش از 260هزار خدمت ارائه شده توسط آزمايشگاههاي شبكه، حدود 116 ميليارد ريال گردش مالي و به همين ميزان درآمد براي آزمايشگاهها حاصل شده است.
***حضور قابل قبول بخش خصوصي در جمع آزمايشگاه هاي برتر
مديرشبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي معاونت علمي، بر ضرورت حضور بخش خصوصي در ارائه خدمات آزمايشگاهي تاييد كرد وگفت: عليرغم اينكه 10 درصد از اعضاي قطعي شبكه، آزمايشگاههاي خصوصي هستند، اما حضور 3 آزمايشگاه خصوصي در ميان 10 رتبه برتر ارزيابي، مشاركت قابل قبول بخش خصوصي در ارائه خدمات به مشتريان را به ميزان30 درصدي نشان ميدهد.
وي با اشاره به تنوع آزمايشگاههاي دولتي وخصوصي حاضردر ميان 10 رتبه برتر ارزيابي گفت: بر اساس اين ارزيابي در ميان 10 رتبه برتر آزمايشگاههاي عضو ارائهدهنده خدمات آزمايشگاهي، سه آزمايشگاه خصوصي، سه آزمايشگاه وابسته به وزارت علوم و آزمايشگاههايي از وزارت نفت، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد كشاورزي و جهاد دانشگاهي قرار دارند.
وي ادامه داد: علاوه بر رتبهبندي و ارزيابي، يك كارنامه عملكرد براي آزمايشگاهها ارائه خواهد شد، تا با بررسي عملكرد خود، به اصلاح نقاط ضعف و تقويت و بهبود عملكرد خود در آينده بپردازند.
اسديفرد با اشاره به اين كه شبكه آزمايشگاهي با نيازسنجي ملي و بر اساس نياز متقاضيان منطقهاي به جلوگيري از خريدهاي موازي و تهيه تجهيزات ضروري كمك ميكند، گفت: اين شبكه با بهرهگيري از بانك داده كاملي كه از تجهيزات و توانمنديهاي آزمايشگاهي كشور در اختيار دارد، حمايت از خريد هر دستگاهي را تأييد نميكند و علاوه بر سنجش شرايط آزمايشگاه كه يكي از آنها قرار داشتن آزمايشگاه جزء 20 آزمايشگاه برتر عضو شبكه است، از خريد تجهيزات آزمايشگاهي ضروري كشور حمايت ميكند.
مدير شبكه آزمايشگاهي با اشاره به حضور شركتهاي خصوصي ارائهكننده خدمات آزمايشگاهي در فهرست شركتهاي دانش بنيان، گفت: اخيرا با موافقت كارگروه ارزيابي و تشخيص صلاحيت شركتهاي دانشبنيان معاونت علمي و فناوري، آزمايشگاههاي خصوصي نيز در جمع شركتهاي دانشبنيان پذيرفته ميشوند و ميتوانند از تسهيلات قانون حمايت از شركتهاي دانشبنيان بهرهمند شوند.
وي با اشاره به اينكه آزمايشگاههاي عضو شبكه با پيوستن به جمع آزمايشگاههاي دانش بنيان، ميتوانند علاوه بر حمايتهايي كه شبكه آزمايشگاهي به اين آزمايشگاهها ارائه ميكند، از تسهيلات قانون حمايت از شركتهاي دانش بنيان از جمله معافيتهاي گمركي، تسهيلات وام و حمايتهاي صندوق نوآوري و شكوفايي بهرهمند شوند افزود: علاوه بر اين موارد، خود شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي معاونت علمي، براي رتبههاي برتر شركتهاي خصوصي تسهيلات قرضالحسنه خوبي پيشبيني كرده كه در راستاي افزايش توانمنديهاي خودشان مورد استفاده قرار دهند. اين امر باعث ترغيب بخش خصوصي براي سرمايهگذاري بيشتر در حوزههاي مورد نياز كشور خواهد شد.
مدير شبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي، ايجاد شبكه مجازي كارشناسان و متخصصان آزمايشگاهي را يكي از خدمات اثرگذار شبكه در راستاي بهتر معرفي شدن ظرفيتها و توانمنديهاي آزمايشگاهي و تخصصي كشور دانست و گفت: علاوه بر اين كه مشتريان از طريق پايگاه داده كامل شبكه آزمايشگاهي به طيف گستردهاي از خدمات دسترسي دارند، اخيرا شبكهاي اجتماعي در فضاي مجازي ايجاد شده تا كارشناسان و متخصصان آزمايشگاههاي عضو شبكه، از اين طريق بتوانند تجربيات و دستاوردهاي خود را در حوزه آزمايشگاهي از طريق كارگروههاي تخصصي ايجاد شده به هم منتقل كنند.
وي با اشاره به عضويت بيش از 300 نفر از فعالان آزمايشگاهي و استفاده آنان از اين شبكه مجازي گفت: هشت كارگروه تخصصي در اين شبكه مجازي بر مبناي نوع تجهيزات، ايجاد شده و بيش از 80 درصد از كارشناسان و متخصصين آزمايشگاهي در اين شبكه مجازي حضور دارند.
علمي (1) ** 9340**1440
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲
تهران- ايرنا- مديرشبكه آزمايشگاهي فناوريهاي راهبردي معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري از ارائه بيش از 260هزارخدمت آمايشگاهي از ابتداي راه اندازي اين شبكه آزمايشگاهي خبر داد.