به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از خبرگزاری فرانسه ، آخرین جنایت گروه تروریستی داعش در تخریب معبد بعل شمین در شهر باستانی پالمیرا سوریه دیروز (یكشنبه) بار دیگر توجه كارشناسان را به تخریب میراث فرهنگی جهانی منطقه خاورمیانه توسط این گروه تروریستی جلب كرد.
داعش از زمان اعلام خلیفه گری در شهر موصل عراق اوت 2014 (مرداد 1393) گنجینه های تاریخی و باستان شناختی عراق و سوریه را هدف حملات خود قرار داده است. هر چند اقدامات این گروه تروریستی به دو كشور یادشده منحصر نمی شود و پیش از آن در دیگر كشورها نیز سابقه داشته است.
پالمیرا در استان حمص سوریه جزء میراث فرهنگی سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد است و قدمت بخش اعظم ویرانه های آن به سده یكم و دوم میلادی می رسد.
فرماندهان گروه تروریستی داعش كه از اوایل ماه مه میلادی (اردیبهشت/خرداد) بر بیابان پالمیرا تسلط یافتند تصور می كردند بسیاری از قطعات تاریخی ارزشمند آن را می توانند در بازارهای هنری بین المللی بفروشند و درآمد خوبی كسب كنند. به همین دلیل هفته گذشته خالد اسعد باستان شناس كارشناس پالمیرا را به دلیل همكاری نكردن با این گروه تروریستی كشتند. هر چند داعش در سوریه پیش از آن نیز به تخریب آثار فرهنگی و تاریخی دست زده بود و برای نمونه اوایل سال جاری میلادی دو مجسمه شیر را در شهر الرقه در ورودی دروازه های ارسلان تاش با بولدوزر تخریب كرد. مجسمههای شیر در اصل اواسط دهه 1980 از منطقه باستانی ارسلان تاش سوریه به شهر الرقه منتقل شده بودند. قدمت این مجسمه ها به قرن هشتم قبل از میلاد مسیح می رسید.
**عراق
گروه تروریستی داعش در عراق مبارزه ای سرسخت را برای تخریب كامل بخش هایی از بقایای تمدن بین النهرین و فروش آثار باستانی ارزشمند باقی مانده در بازار سیاه هنری آغاز كرد.
به گفته عتیقه شناسان نزدیك به 90 قطعه تخریب شده یا آسیب دیده است كه بیشتر آنها از آثار اصلی این منطقه بوده اند. هزاران كتاب و دست نوشته های نادر نیز فوریه جاری (بهمن/ اسفند 1393) در كتابخانه موصل به آتش كشیده شد. داعش در ماه ژوئیه 2014 به مسجد یونس پیامبر در شهر موصل حمله و این بنای تاریخی و مقدس را منفجر كرد. این محل به عنوان مقبره یونس نبی یا به گفته مسیحیان یوحنای پیامبر مورد احترام مسلمانان و مسیحیان بود.
به گفته مقامات دولت عراق اعضای گروه تروریستی داعش مارس جاری (اسفند 1393) شهر باستانی نمرود از زمان حكومت آشوریان را در جنوب شهر موصل با بولدوزر ویران كردند.
**لیبی
اماكن مقدس و مذهبی بسیاری در لیبی توسط افراطی های وابسته به گروه های تروریستی داعش یا القاعده تخریب شده است. این تندروها در اوت 2012 بخش هایی از زیارتگاه الشعاب الدهمانی محلی مقدس برای اهل تصوف را در نزدیكی طرابلس پایتخت لیبی بولدوزر ویران كردند. اعضای این گروه های تروریستی روز قبل نیز مقبره شیخ عبدالسالم الاسمر را در شهر غربی زیلتان تخریب كرده بودند.
**مالی
بیابان حوالی شهر تیمبوكتو مالی كه به نام شهر 333 قدیس نام گرفته است و در فهرست جهانی یونسكو قرار دارد مدت ها طی سال 2012 میلادی هدف حمله گروه های تروریستی وابسته به القاعده بود. این تروریست ها 15 زیارتگاه و مكان مقدس در شمال این شهر و بناهای مهم متعلق به دوران طلایی تیمبوكتو به عنوان مركز علمی، اقتصادی و روحانی در قرون 15 و 16 را به كلی تخریب كردند. بازسازی این اماكن در سال 2014 شروع شد.
**افغانستان
ملا محمد عمر سركرده گروه تروریستی طالبان در سال 2001 دستور تخریب مجسمه های یكهزار و 500 ساله بودا را در شهر شرقی بامیان داد زیرا آنها را ضد اسلام می دانست.
صدها نفر از اعضای طالبان از سراسر افغانستان طی سه هفته این مجسمه های غول پیكر را ویران كردند.
فراهنگ**9157**1601**
تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱
تهران- ایرنا- گروه تروریستی داعش و دیگر گروه های تندرو كه خاورمیانه را به عرصه تاخت و تاز خود تبدیل كرده اند، مبارزه جدی را با میراث فرهنگی و باستانی این خطه كهن را در اولویت های خود قرار داده اند.