قم - ايرنا - دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: نخبگان بايد به وظيفه خود در جامعه اسلامي عمل كنند و اين در حالي است كه برخي نخبگان تنها در پي حمايت ها و پشتيباني ها هستند ولي كمتر به وظايف خود مي انديشند.

به گزارش ايرنا، محمدرضا مخبر دزفولي روزچهارشنبه دراختتاميه اولين دوره طرح ملي نخبگان علوم انساني در مركزهمايش هاي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم با تاكيد بر نقش نخبگان در تحول جوامع بيان داشت: نخبگي مساله اي تك بعدي نيست و مجموعه اي پر ابعاد از ظرفيت هاي موجود در ذات انساني است و اگر فردي قابليت هاي اجتماعي، فرهنگي خود را همزمان بالابرده و نقطه تعامل و هوش فعاليت خود را شكوفا كند الگوي نخبگي خواهد بود.
وي ابراز داشت: بحث علوم انساني اسلامي انساني و علمي ديني موافق يا مخالفاني دارد ولي علوم انساني بايد متناسب با زيست بوم فرهنگي ما باشد و دانشجوي علوم انساني بايد براي طراحي زيست بوم فرهنگي رشته خود اهميت قائل باشد.
وي افزود:اگر زيست بومي فرهنگي خود را شناخته و بر اساس آن تدارك علم در زمينه هاي مختلف ديديم مي توانيم تمدن سازي كنيم و مبناي شكل گيري تمدن اسلامي آن بوده است كه علما جريان علوم اسلامي را شناختند و از تجارب ديگران نيز استفاده كردند.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي اظهار داشت: بايد قدر نخبگان را بدانيم ولي نخبه نيز بايد جايگاه خود در جامعه را تعريف كرده و نسبت به وظيفه خود در جامعه اسلامي تفكر داشته باشد و اين در حالي است كه برخي نخبگان تنها در پي حمايت ها و پشتيباني ها هستند ولي كمتر به وظايف خود مي انديشند.
وي گفت: اگر يك صدم نخبگان در جامعه بتوانند به درجه نخبگي لازم دست يابند شاهد تحول در جامعه خواهيم بود و شكل گيري حلقه هاي خودجوش بين نخبگان بايد انجام شود و ظرفيت نخبگي بايد قابليت جذب ديگران را داشته باشد.
وي افزود: ارتباط شوراي عالي فرهنگي با حوزه بايد قوي باشد و اين درحالي است كه حوزه بايد در متن سياستگذاري علم و فرهنگ باشد از اين رو كميسيون حوزوي را درشورا تشكيل داديم تا از ظرفيت نخبگاني و تخصصي متخصصان علوم انساني استفاده كنيم.
دزفولي بيان داشت: حوزه علميه گنجينه اي است كه بايد قابليتهاي استخراج از آن را در دستگاه هاي علمي و فرهنگي داشته باشيم و راه استفاده از ظرفيت نخبگان حوزوي تشكيل شوراي تخصصي مشترك حوزه علميه و شوراي عالي انقلاب فرهنگي بود.
وي اظهار داشت: از ظرفيت پژوهشگاه هاي حوزه براي شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سياست گذاري و توليد انديشه و فكر استفاده مي كنيم و اين رويه مي تواند درجريان نخبگي كل كشور تسري يابد و بايد بتوانيم درضمن دارا بودن انديشه هاي بالا شيوه و روش هاي جديد را در علم و فرهنگ ايجاد كنيم.
وي افزود: جريان گفتمان در حوزه علوم انساني بايد عميق تر و گسترده تر شود و اگر لازم است اين جريان را در عرصه هاي تخصصي با نكته سنجي هر رشته راه اندازي كنيم.
150 نفر از دانشجويان رشته هاي مختلف علوم انساني از سراسر كشور در اولين دوره طرح ملي نخبگان علوم انساني در قم شركت كردند.
اين دوره طي 11 روز به همت دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم برگزار شد.ك/3
7408/ 6133/ 1539