تبريز- ايرنا- رييس سازمان جهادكشاورزي آذربايجان شرقي روز دوشنبه اعلام كرد 95 درصد لپه مورد نياز كشور در 180 كارگاه لپه سازي شهرستان آذرشهر توليد و به بازارهاي داخلي و برخي كشورهاي همسايه صادر مي شود.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي، «كريم مهري» افزود: شهرستان آذرشهر با توليد بيش از 150 هزار تن لپه، بزرگ ترين بازار توليد اين محصول را در اختيار دارد.
به گفته مهري، در كارگاه هاي شهرستان آذرشهر نخود وارداتي از كشورهاي استراليا، اتيوپي، تانزانيا و پاكستان و همچنين نخود توليد شده در استان هاي آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي، اردبيل، كردستان، لرستان، كرمانشاه، ايلام و خراسان فرآوري و بسته بندي مي شود.
مهري با بيان اينكه استان هاي تهران، خراسان رضوي، آذربايجان شرقي و قم بيشترين مصرف لپه كشور را دارند، اعلام كرد: در آذربايجان شرقي 720 نفر به صورت مستقيم و 900 نفر به صورت غيرمستقيم در صنايع جانبي و بخش هاي حمل و نقل و فروش لپه فعاليت مي كنند.
وي همچنين اعلام كرد سطح زيركشت انواع حبوبات شامل نخود سفيد، نخود سياه، عدس و لوبيا در آذربايجان شرقي 69 هزار و 932 هكتار است و اين استان با داشتن 7.3 درصد (هفت مميز سه دهم) از مجموع سطح زير كشت حبوبات كشور، 10 درصد اين محصولات را توليد مي كند.
رييس سازمان جهادكشاورزي آذربايجان شرقي افزود: اين استان با 60 هزار تن توليد سالانه، رتبه سوم توليد اين محصولات را پس از استان هاي لرستان و فارس در اختيار دارد.
وي گفت: سالانه نزديك به 30 هزار تن از حبوبات توليد شده در آذربايجان شرقي مازاد بر مصرف استان است.
به گفته او، بر پايه آمارهاي رسمي سرانه مصرف حبوبات در جهان نزديك به 14 كيلوگرم و در برخي از كشورها بيش از 30 كيلوگرم است اما ايرانيان به طور متوسط 7.8 كيلوگرم (هفت مميز هشت دهم) حبوبات مصرف مي كنند.
3071/518/1961