تهران - ايرنا - «شي جين پينگ» رئيس جمهوري چين روز چهارشنبه كليد توسعه چين را «اصلاحات» دانست و گفت: ضرورت دارد دو كشور آمريكا و چين نسبت به يكديگر اعتماد بيشتر و بدبيني كمتر داشته باشند.

وي كه به منظور سفري هفت روزه وارد آمريكا شد، در شهر «سياتل» اين كشور و در جمع مديران تجاري و فناوري شركت هايي چون «مايكرو سافت»، «فورد»، «استارباكز»، «دو پون»، «داو كميكال» و «هرشيز» و جمعي از مديران تجاري چيني بر همكاري با آمريكا در مبارزه با جنايات سايبري تاكيد كرد و پكن را مدافع ثابت قدم در تامين امنيت سايبري معرفي كرد.
رييس جمهوري چين در اين نشست كه «هنري كيسينجر» وزير امور خارجه سال هاي دور آمريكا و «بيل گيتس» رئيس مايكروسافت نيز حضور داشتند، گفت: دولت چين هرگز در هيچ عملي كه سرقت تجاري و يا نفوذ اينترنتي به شبكه هاي دولتي محسوب شود و در نوع خود جرم و به حكم قوانين و پيمان هاي مربوطه بين المللي مستحق مجازات است، وارد نمي شود.
«شي» گفت: چين مترصد فرصتي است تا مكانيسمي براي گفت وگوي مشترك در سطح بالا با آمريكا حول محور مبارزه با حمله سايبري بيابد.
روزنامه آمريكايي «نيويورك تايمز» كه سخنان رئيس جمهوري چين را در اين نشست منتشر كرد، نوشت: لحن سخنان «شي» در خصوص بسياري از موضوعات مثبت بود و به هيچ عنوان روح نزاع و تندي نداشت.
اين روزنامه نوشت: رئيس جمهوري چين در اين نشست از ورود به موضوعات مورد اختلاف دو كشور از جمله اقدام چين در ساخت جزاير مصنوعي در درياي جنوبي چين اجتناب كرد.
«شي» در خصوص اقتصاد به نسبت سست شده چين گفت: همه اقتصادها با مشكلات و دشواري هايي روبرو هستند و چين نيز به رغم آنكه تحت فشار است، اما روند سست شدن اقتصاد چين در مسير كاهشي قرار دارد.
وي خطاب به كارآفرينان آمريكايي گفت: نگران اوضاع بازار بورس چين نباشند.
سقوط ناگهاني بازار بورس چين در تابستان سال جاري لرزه هايي تكان دهنده اي بر پيكر اقتصاد جهان وارد ساخت.
رئيس جمهوري چين از اقدامات مداخله گرايانه دولت در بازار بورس دفاع كرد و گفت: دولت گام هايي براي ثبات بازار و مهار اضطراب و تكان بازار بورس برداشت و اين تمهيدات به نوبه خود از بروز يك خطر سيستماتيك پيشگيري كرد.
او همچنين خطاب به مديران شركت هاي تجاري چيني نيز گفت: ما نگراني هاي مشروع و قانوني سرمايه گذاران خارجي را به هنگام خود رسيدگي و از حقوق قانوني و منافع اين شركت ها مراقبت خواهيم كرد و فضا و سياستي باز و شفاف ايجاد خواهيم كرد.
رئيس جمهوري چين گفت: مبناي سياست خارجي چين، اجتناب از برخورد و استقبال از همكاري است. ما خواهان تعميق تفاهم متقابل هستيم. دو كشور آمريكا و چين بايد به يكديگر اعتماد بيشتر و بدبيني كمتر داشته باشند.
به نوشته نيويورك تايمز، از سه سال پيش كه «شي» در مسند قدرت در چين تكيه زد، موضوع رعايت حقوق بشر وضعيت وخيم تري پيدا كرده است. وكلا و مدافعان حقوق بشر بازداشت و زنداني شدند و سازمان هاي غيردولتي همگي تعطيل شدند.
دولت «اوباما» اين سياست دولت چين را «جدي ترين دوره طولاني مدت نقض حقوق بشر» توصيف كرد و رئيس جمهوري چين در اين زمينه با توسل به انكارهاي هيمشگي مقامات چيني، گفت: ما آماده بحث كردن با طرف آمريكايي در موضوع حاكميت قانون هستيم، با اين رويكرد كه هر دو نكاتي را از يكديگر فرا بگيريم تا هر دو به پيشرفت و كاميابي برسيم.
رئيس جمهوري چين در موضوع فعاليت هاي سازمانهاي غيرانتفاعي خارجي مستقر در چين كه روز به روز متحمل رعايت ضوابطي بسيار سخت گيرانه براي كاركردن در اين كشور هستند، نيز وعده اعطاي مزايايي بيشتري داد، اما در عين حال متذكر شد كه اين گروه ها ملزم به رعايت قوانين دولت چين هستند.
به نوشته نيويورك تايمز، پيش از سخنان رئيس جمهوري چين، «پني پريتزكر» وزير بازرگاني آمريكا در سخناني موضع گيري شديدي نسبت به اتهامات وارده به چين در مورد حملات سايبري كرد و در مورد رفتارهاي چين در فضاي سايبري هشدار داد.
وزير بازرگاني آمريكا در واقع با اين لحن بر آن بود تا به گونه اي به رهبر چين علامت دهد كه منتظر نباشد در ديدارش در واشگتن همه چيز وفق مراد او تمام خواهد شد.
وي گفت: ما و شركت هاي آمريكايي همچنان از بسياري از مشكلات در فضاي تجاري در رنج هستيم. از جمله در زمينه هاي نبود شفافيت قانون و مقررات، نبود حفاظت صحيح و مناسب از اموال معنوي، سياست هاي تبعيض آميز در فضاي سايبري و فناوري و از همه عمومي تر فقدان يك فضاي قابل اعتماد در يك سري از بخش ها.
«بن رودز» معاون مشاور امنيت ملي كاخ سفيد نيز روز سه شنبه - ديروز - در جمع خبرنگاران گفته بود: فضاي سايبري از نمونه موضوعاتي است كه ما هنوز در آن به هيچ پيشرفتي كه انتظار آن را داشته ايم، نرسيده ايم.
وي ياداور شد كه اين اولويت مهم در گفت و گوهاي رهبران چين و آمريكا در كاخ سفيد است. وي در عين حال تاكيد كرد كه دولت آمريكا قصد ندارد اقدامات تنبيهي از جمله تحريم عليه كشورهايي كه مرتكب اين جرائم مي شوند، بكار بندد.
«رودز» با اشاره به اهميت لزوم همكاري ميان دو كشور آمريكا و چين گفت: كشور چين، چندين دهه است كه رشدي انفجار گونه را تجربه مي كند و ديگر يك بازيگر ضعيف در صحنه جهاني نيست.
وي با اشاره به مقاصد و نيات دولت چين و سياست هاي اقتصادي گفت: هرگز نبايد در اين اهداف دچار سوء تعبير شد چرا كه محاسبه غلط در اين زمينه محاسبه غلط استراتژيك خواهد بود.
روزنامه «واشنگتن پست» نيز در تحليلي از سخنان رئيس جمهوري چين در اين نشست، روح پيام رهبر چين را در سياتل، «اصلاح» دانست و نوشت: شي «كليد توسعه چين را ايجاد اصلاحات دانست و خواستار تداوم اصلاح بازار شد.
به نوشته واشنگتن پست، آمريكا چين را مسئول نفوذ اينترنتي فايل هاي اطلاعات شخصي نزديك به 22 ميليون كارمند دولت در آمريكا معرفي مي كند، اما چين اين اتهام را رد مي كند.
امنيت فضاي مجازي همواره از دغدغه هاي اصلي دولت آمريكا بوده است و تصميم دارد اين موضوع را در ديدار رهبران دو كشور در واشنگتن مطرح كند.
آساق**1591**1545