مقام های آمریکایی در حال بررسی این راهکار هستند که شرکت های چینی را از فهرست سهامداران بورس و اوراق بهادار آمریکا بیرون کنند محدود کردن دسترسی شرکت های چینی به بازار سرمایه و اوراق بهادار آمریکا در حالی است که دو کشور موافقت کرده اند یک دور دیگر از گفت و گوها را برای رسیدن به توافق تجاری نهایی برگزار کنند.
همزمان در کاخ سفید جریانی شروع شده است که از ریزش سرمایه های آمریکا به چین جلوگیری کند اگر این برنامه اجرا شود از سرمایه گذاری های چند هزار میلیارد دلاری آمریکا در چین جلوگیری خواهد شد.
شبکه خبری بلومبرگ از منطقه شرق آسیا گزارش کرده که دو راهکار بسیار مهم در جریان است نخست اینکه کاخ سفید دسترسی شرکت های چینی به بورس آمریکا را محدود کند و از طرف دیگر از سرمایه گذاری آمریکایی ها در چین جلوگیری شود.
آمارها نشان می دهد که تنها در سال جاری میلادی بیش از ۶۵ میلیارد دلار از سرمایه های آمریکا به طرق مختلف و برای برنامه های اقتصادی و تجاری وارد بازار سرمایه چین شده است.
آمار موسسه بین المللی دارایی نشان می دهد که آمریکایی ها در سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۶۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از سرمایه های آن کشور را وارد بازار چین کرده اند.
پیش از این «وانگ یی» وزیر خارجه چین هم در مورد ضرورت همکاری چین و آمریکا در ارتباط با مسایل تجاری و سرمایه گذاری های متقابل گفته بود پس از برقراری روابط رسمی دو کشور در ۴۰ سال گذشته، هر دو کشور از همکاری منافع کلانی به دست آورده اند طوری که اقتصاد آمریکا شاهدی رشد سریع بوده، هزینه زندگی خانواده های آمریکایی کاهش یافته و شرکت های آمریکا سود فراوانی به دست آورده اند و میزان تجارت دو کشور هم ۲۵۲ برابر شده است.
وی افزود: پس از بروز اصطکاک تجاری در بیش از یک سال گذشته، هر دو طرف به ناحق دچار زیان شده اند افزایش تعرفه گمرکی باعث افزایش هزینه تولید و قیمت کالاها در آمریکا و کاهش نیروی بالقوه رشد اقتصادی آمریکا شده و شرکت ها، کشاورزان و مصرف کنندگان آمریکایی فشارهای بیشتری را احساس می کنند.
وزیر خارجه چین تشریح کرد: در ۴۰ سال گذشته، چین و آمریکا به شرکای تجاری و مقاصد سرمایه گذاری یکدیگر تبدیل شده و به اصطلاح می توان جامعه ای با منافع مشترک خوانده شوند.
او گفت: در سال ۲۰۱۸، میزان تجارت دو طرف از ۶۳۰ میلیارد دلار فراتر رفته، میزان سرمایه گذاری هر یک در کشور دیگر به بیش از ۲۴۰ میلیارد دلار رسید بر اساس آمار و نتیجه تحقیقات نهادهای پژوهشی آمریکا، با وجود اصطکاک تجاری، میزان سرمایه گذاری آمریکا در چین در نیمه اول سال جاری در مقایسه با دوره های مشابه سال گذشته و دو سال پیش، ۱.۵ درصد افزایش یافته و به ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار رسیده است.
وانگ یی تصریح کرد: ۸۷ درصد شرکت های آمریکا در چین بر ادامه فعالیت خود در این کشور تاکید می کنند و ۷۴ درصد اعضای اتاق بازرگانی چین و آمریکا برنامه افزایش سرمایه گذاری در چین را دارند.
بحث اخراج شرکت های چینی از بورس آمریکا در حالی است که پیش بینی شده است دور بعدی گفت و گوهای آمریکا و چین برای رسیدن به راهی برای پایان دادن به جنگ تجاری ۱۵ ماهه دو کشور روز دهم اکتبر شروع شود «وانگ شو ون» معاون وزیر بازرگانی چین روز گذشته در یک کنفرانس خبری در پکن گفت: هیات چینی یک هفته بعد از روز ملی این کشور برابر با یکم اکتبر (۹ مهر ۱۳۹۸) راهی آمریکا خواهد شد.
او افزود: موضع چین درباره مذاکراه همیشگی و روشن بوده است اصول چین را هم چندین بار تاکید کرده ایم دو طرف باید بر حسب اصول احترام متقابل، برابری و سود متقابل، از طریق گفت و گوی برابر، به راه حل دست پیدا کنند این به سود دو کشور و مردم دو کشور است و با منافع جهان و مردم جهان نیز همخوانی دارد.
روابط دو کشور بسیار تیره است و هر اقدامی از سوی آمریکا برای محدود کردن سرمایه گذاری چینی ها در بورس و برعکس سرمایه گذاری آمریکایی ها در بازار چین می تواند مناسبات را به قهقرا ببرد.
پیتر ناوارو مشاور تجاری کاخ سفید اخیرا به مساله جلوگیری از دسترسی گسترده شرکت های چینی به بازار بورس آمریکا اشاره کرد اما حاضر به ارایه جزییات نشد.
به دنبال انتشار برخی از این اخبار، سهام شرکت «علی بابا» غول تجارت اینترنتی چین در بورس نیویورک نزدیک به ۵.۸ درصد سقوط کرد.
کمیسیون امنیت اقتصادی آمریکا و چین گزارش کرده که نزدیک به ۱۵۶ شرکت چینی از جمله ۱۱ شرکت دولتی این کشور نزدیک به یکهزار و ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه در بورس آمریکا دارند.
نظر شما