تهران - ایرنا- سرپرست هیات كاوش غار بوف در جنوب زاگرس گفت: كاوش در محوطه ای از دوران پارینه سنگی جدید در جنوب زاگرس نشان داد فن آوری صنایع سنگی غار بوف بر تولید استاندارد ریز تیغه ها استوار بوده است.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا ، محسن زیدی در نشست گزارش به همكار پژوهشكده باستان شناسی افزود:الگوهای استقراری و توالی گاهنگاری، چگونگی و ماهیت دوران گذار از پارینه سنگی میانی به جدید، از پرسش ها و موضوعات اصلی این كاوش به شمار می آید.
وی مطالعه الگوهای تحولات فرهنگی منطقه ای در دراز مدت با استفاده از روش های نوین كاوش و تاریخ گذاری محوطه های كلیدی پارینه سنگی را هدف اصلی گروه برای انجام این كاوش اعلام كرد .
زیدی افزود:شناسایی و معرفی تاریخ فرهنگی ، صنایع سنگی، تشابهات و تفاوت های موجود دوران مورد بحث نسبت به صنایع هم عصر در دیگر بخش های زاگرس و جنوب غرب آسیا از دیگر اهداف این كاوش به شمار می آید .
براساس گزارش پژوهشگاه میراث فرهنگی ، این باستان شناس خاطر نشان ساخت كه گاهنگاری و لایه نگاری دراین محوطه تاریخی نشان داد استقرار پارینه سنگی جدید در غار بوف بین 33تا42هزار سال است.
به گفته وی بر اساس مطالعات و بررسی های علمی می توان گفت اساس فن آوری صنایع سنگی غار بوف بر تولید استاندارد ریزتیغه ها استوار بوده و دست افزارهای سنگی دیگر بر روی تولیدات جانبی ساخته شده اند.
زیدی با بیان اینكه شباهت كلی صنایع سنگی پارینه سنگی جدید دشت رستم با مناطق شمالی و غربی زاگرس همراه با نمود بیشتر صنایع محلی و منطقه ای است تصریح كرد كه فن آوری دست افزارهای سنگی شناخته شده در غاربوف در بیشتر محوطه های شناسایی شده در بررسی منطقه رستم و حتی دیگر مناطق استان فارس نیز دیده می شود.
به گزارش ایرنا ، غار بوف در جنوب غرب كوهستان زاگرس، شمال غرب استان فارس و در فاصله 100 كیلومتری به خط مستقیم از خلیج فارس قرار گرفته است. با توجه به شرایط خاص جغرافیایی، این منطقه بارها مورد توجه باستان شناسان قرار گرفته است. به صورتی كه تاریخچه این تحقیقات به اواسط قرن نوزدهم بر می‌گردد. باستان شناسانی نظیر (بارون بود)، (هرتز فیلد)، (سر اولر اشتاین)، و گیرشمن بتدریج از منطقه دیدن كرده اند و گزارش هایی تهیه نموده اند.
این غار به واسطه اینكه در هنگام بررسی یك بوف در آن می زیست، غار بوف نامیده شد. این محوطه در میان یك گذرگاه استراتژیك كه دشت رستم 1 و 2 را به هم متصل می كند، قرار گرفته است. غار بوف در سمت دامنه شمالی كوهستان زرد با شیب دامنه 30 درجه در فاصله 150 متری از رودخانه فصلی سولك قرار دارد. این غار با مساحت 88 متر مربع دارای دهانه به سمت شمال و شمال غرب است.
غار بوف دارای 4 لایه ی اصلی است كه به تدریج قطر لایه ها از سطح به عمق ضخامت بیشتری می یابد. این چهار لایه به دو دوره ی هولوسن و پلیوستوسن تقسیم گردیده است. نهشته های دوره ی هولوسن دارای ضخامتی به عمق 80 سانتی متر و پلیوستوسن به ضخامت 130 سانتی متر است كه كاوش به جز بخش كوچكی در انتهای غار، به سنگ بستر نرسیده است. 5 نمونه نتایج تاریخ نگاری حاصل از آزمایش كربن 14 نشان می دهد كه قدیمی ترین دوره ی استقراری در غار به زمانی حدود 36 هزار سال پیش باز می گردد.
فراهنگ ** 9022**1601**