به كربلا آمده بود تا رسم جد بزرگ شان يعني پيامبر رحمت و انسانيت را به جاي آورد، آمده بود تا پرچم اسلام را كه غباري از تحريف به خود گرفته بود يكبار ديگر بر فراز دارد.
زندگي را چه شاهانه بي ارزش يافته بود در مقابل عزم كردگار خود، در اين راه از اهداي مال، علايق و جان هراسي نداشت.
امام حسين(ع) در قيام خود تنها اسلام را در نظر گرفته بود و براي زنده كردن دين خدا و فريضه الهي امر به معروف و نهي از منكر به پا خواست، از اين رو به تمام مسلمانان جهان تعلق دارد.
در ايران اسلامي در ايام شهادت مظلومانه اين امام بزرگوار مردم يكسر سيه پوش شده و شيون مي كنند بر شهيداني كه در كربلا مظلومانه و با لبي تشنه جان را فداي اسلام كردند.
ايام شهادت امام حسين(ع) و ياران با وفاي ايشان در آيينه مكتب اهل تسنن جايگاه ويژه اي دارد به طوري كه پيروان اين مذهب در اين ايام از مراسم جشن و شادي و ازدواج خودداري و در قلب خود احساس حزن و به رسم و آيين خويش عزاداري مي كنند.
اهل تسنن سيستان و بلوچستان سالهاست كه در اين ايام با رفتار خود ابراز غم مي كنند.
**چهار مذهب فقهي اهل سنت
مذاهب فقهي اهل سنت عبارتند از: مالكي، حنفي، شافعي و حنبلي
مذهب فقهي مالكي نام يكي از شاخههاي مذهب اهل سنت از دين مبين اسلام است، اين مذهب فقهي پيرو ابوعبدالله مالك بن انس از ائمه چهار گانه سنت و جماعت است كه وي را امام دارالهجره و امام المدينه نيز مي نامند.
مذهب فقهي حنفي؛ امام اين مذهب ابو حنيفه نعمان بن ثابت(متولد سال 80 و متوفّاي سال 151ه ق) است.
ابوحنيفه فردي ايراني است كه امام اعظم اهل سنت به شمار ميرود، بر اساس باورهاي پيروان اهل سنت پس از پيغمبر اكرم صلي الله عليه وآله و خلفاي راشدين و حسنين عليه السلام هيچ كس به اندازه ابوحنيفه محترم نيست.
مذهب فقهي شافعي ديگر شاخه اهل سنت است كه شامل پيروان ابوعبدالله محمد ادريس شافعي از ائمه چهار گانه سنت و جماعت است، مذهب فقهي ديگر اهل تسنن حنبلي است كه پيروان احمدبن حنبل (متوفاي سال 241 ه ق) هستند، احمدبن حنبل از لحاظ نژاد عرب است، ولي ظاهرا خاندان وي در ايران (مرو) ميزيسته اند.
بر اساس گفته بزرگان مكتب اهل سنت گرچه اين مكاتب برخي اختلاف نظرها بايكديگر دارند اما همه آنان امام حسين(ع) و قيام عاشورايي ايشان را باور دارند و اين موضوع يكي از عوامل اتحاد آنان است.
**جايگاه امام حسين(ع) نزد اهل تسنن
امام جمعه مسجد مكي اهل سنت زاهدان و مدير مدرسه ديني دارالعلوم زاهدان در دومين همايش قيام تاريخي عاشورا از ديدگاه اهل سنت در زاهدان گفت: قيام امام حسين(ع) يك قيام تاريخي بوده و اين امام بزرگوار براي تمام مسلمانان چه شيعه و چه سني يك الگو به شمار مي رود.
مولوي عبدالحميد اسماعيل زهي تصريح كرد: احترام و باور به امام حسين(ع) در هيچ يك از فرقه هاي اهل تسنن اختلافي وجود ندارد و همه در اين امر با يكديگر اتحاد نظر دارند.
وي ادامه داد: پيروان اهل سنت در تمام دنيا احترام و ارادت خاصي براي اهل بيت قائل هستند و ساير ائمه اهل تشيع نيز براي آنان جايگاه ويژه اي دارند و آنان را اوليا خداوند و معصوم تلقي مي كنند.
وي افزود: قيام امام حسين(ع) به عنوان يك حركت مسئولانه براي حفظ دين خدا و عدالت خواهي انجام شد زيرا در آن زمان يزيد و يزيديان اسلام را به انحراف كشيده بودند.
امام جمعه مسجد مكي زاهدان خاطر نشان كرد: گرچه يزيديان از امام حسين(ع) خواستند تا با يزيد بيعت كند اما با شرايط سختي كه بر وي و خانواده ايشان به وجود آمده بود امام حسين(ع) ذلت را نپذيرفت و شهيد شد.
مولوي اسماعيل زهي گفت: در واقع قيام امام حسين (ع) در مقابل استبداد و حكومت خودكامه بود.
وي تصريح كرد: اهل سنت نيز يزيد را محكوم مي كنند زيرا از يك سو امام حسين(ع) نوه پيامبر(ص) را به شهادت رساند و از سوي ديگر در مدينه منوره به مسلمانان تعرض كرد.
وي اظهار داشت: در بسياري از كتب معتبر اهل سنت نيز به جايگاه امام حسين(ع) و نيز اهل بيت پيامبر اذعان شده است.
مدير مدرسه دارالعلوم زاهدان ادامه داد: تمام قيام هايي كه در طول تاريخ توسط مسلمانان در سراسر جهان انجام شده به ويژه انقلاب اسلامي ايران از امام حسين(ع) الگو گرفته اند.
وي افزود: قيام امام حسين(ع) براي تمام مسلمانان راه و مسير قيام بر عليه استبداد و زور را باز كرده است.
مولوي اسماعيل زهي خاطر نشان كرد: اهل تسنن در مراسم عزاداري عزيران خود نيز لباس مشكي بر تن نمي كنند و نبايد سفيد پوشيدن اهل تسنن را به بي تفاوتي به شهادت امام حسين(ع) نسبت داد زيرا اگر در زمان امام حسين(ع) ما و بزرگان ما وجود داشتند حتما در ركاب اين امام بزرگوار جنگيده و تا شهادت پيش مي رفتيم.
امام جمعه مسجد مكي زاهدان بيان كرد: اهل تسنن هم اينك در كنار اهل تشيع ايستاده و در صورتي كه فردي قصد تعرض به خاك ايران اسلامي را داشته باشد برادرانه و مردانه در صحنه حضور خواهد يافت.
مدير مدرسه دارالعلوم اهل سنت زاهدان گفت: در سيستان و بلوچستان اتحاد بين شيعه و سني مثال زدني است و اين اتحاد باعث ايجاد امنيت بي نظيري در استان شده است.
از سخنان مولوي عبدالحميد اسماعيل زهي به عنوان يكي از علماي بزرگ اهل سنت جايگاه امام حسين(ع) و قيام عاشورايي ايشان در نظر اهل سنت به خوبي معلوم است.
**لزوم شناخت مذاهب و اقوام از ديكديگر
دستيار ويژه رئيس جمهوري در امور اقوام و اقليت هاي ديني و مذهبي نيز در اين همايش گفت: در اينگونه همايش ها بايد عدم شناختي كه اقوام و مذاهب از باورهاي يكديگر دارند به خوبي شناخته شود.
حجت الاسلام والمسلمين علي يونسي اظهار داشت: اهل سنت و تشيع هر دو يك هدف را دنبال مي كنند اما از آنجايي كه شناخت خوبي نسبت به هم ندارند گاه قضاوت هاي نادرستي در باره يكديگر مي كنند.
وي ادامه داد: امام حسين(ع) به جهان اسلام تعلق دارد و در دنيا به عنوان محور عدالت شناخته مي شود.
وي افزود: در كشور هندوستان نيز به امام حسين(ع) احترام زيادي مي گذارند و حتي ايام تاسوعا و عاشورا در اين كشور تعطيلي رسمي است.
وي افزود: در دين اسلام نه شيعه تند رو جايي دارد و نه سني تندرو كه به نام اسلام انسان مي كشند.
دستيار ويژه رئيس جمهوري در امور اقوام و اقليت هاي ديني و مذهبي خاطر نشان كرد: حركت گروهك داعش كه با نام اسلام جنايت هاي زيادي مي كند در واقع بدعت و پيروي از يزيد و يزيديان است.
حجت الاسلام والمسلمين يونسي اظهار داشت: از محور هاي اتحاد شيعه و سني در ايران مي توان به وجود مقام معظم رهبري و نيز رئيس جمهوري اشاره كرد كه بسيار از اهل سنت سيستان و بلوچستان نيز به وي راي دادند.
فرقي نمي كند شيعه و سني، هر دو محب اهل بيت هستند و هر دو يك آيين و يك پيامبر دارند، اين دو مذهب ساليان سال اسلام را زنده نگه داشته اند و تا قيام قيامت نيز متحد و برادر خواهند ماند.
7311 / 6081
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
زاهدان- ايرنا- قيام عاشورايي امام حسين(ع) نه تنها به اهل تشيع يا اهل تسنن بلكه به تمام مسلمانان و آزاديخواهان جهان تعلق دارد و عامل اتحاد آنان نيز است.