كوالالامپور – ایرنا – اندونزی قصد دارد با افزایش استفاده از بیودیزل (زیست دیزل) ضمن كاهش واردات سوخت، تقاضا برای روغن پالم را افزایش داده و این كشور را نسبت به كاهش گازهای گلخانه ای متعهد نشان دهد.

به گزارش ایرنا، پیش بینی می شود مصرف زیست دیزل اندونزی در سال آینده به 7.9 میلیون كیلولیتر برسد، رقمی كه در سال جاری حدود 1.2 میلیون كیلولیتر گزارش شده است.
زیست ‌دیزل یا بیودیزل یك نوع سوخت تجدیدپذیر و تجزیه ‌پذیر است كه از روغن گیاهی و یا چربی حیوانی به دست می ‌آید. این سوخت را می ‌توان با گازوئیل مخلوط و در خودروهای گازوئیل سوز بكار برد. نتیجه ‌های مثبت بكار بردن زیست‌ دیزل در كاهش آلودگی هوا از سوی سازمان ‌های معتبر جهانی تایید شده ‌است.
یكی از فعالان این صنعت، روی آوردن اندونزی به این نوع سوخت را یك اقدام حیاتی به منظور اجرای تعهداتش به منظور كاهش گازهای گلخانه ای معرفی كرد.
اندونزی بزرگترین تولید كننده روغن پالم است و با انجام این اقدام قصد دارد ضمن كاهش واردات سوخت، از طرفی تقاضا برای این روغن استوایی را افزایش دهد.
روزنامه 'جاكارتا گلوب'روز دوشنبه اعلام كرد اندونزی در سال جاری یارانه بیودیزل را افزایش داد و از طرفی حداقل محتوای سوخت زیستی در گازوئیل را از 10 درصد به 15 درصد افزایش داد. رقمی كه قرار است در سال جاری به 20 درصد و تا سال 2020 به 30 درصد افزایش یابد.
میزان مصرف بیودیزل سال گذشته میلادی حدود 12 درصد از انرژی بخش حمل و نقل عمومی اندونزی را تامین كرد كه این رقم قرار است در سال آینده به 47 درصد افزایش یابد.
اندونزی سال گذشته به دلیل مشكلات زیرساختی و پشتیبانی به همراه برخی از الزامات قانونی نتوانست چشم انداز خود در مورد استفاده از بیودیزل را محقق كند.
پیش از كنفرانس تغییرات آب و هوایی كه قرار است ماه آینده در پاریس تشكیل شود، بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا مصمم است بر نقش خود در كاهش گازهای گلخانه ای تاكید كند.
اندونزی با در نظر گرفتن آتش سوزی جنگل های این كشور پنجمین تولیدكننده گازهای گلخانه است و برای كاهش گازهای گلخانه ای و همچنین آلودگی هوای منطقه جنوب شرق آسیا تحت فشار بین المللی قرار دارد.
آساق**241**1611