تهران- ایرنا- نتایج یك مطالعه نشان می دهد كه مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب به عصب های معده كه احساس سیری را به مغز ارسال می كنند، آسیب وارد می كند.

به گزارش گروه علمی ایرنا از هلث، محققان دانشگاه جورجیای آمریكا معتقدند كه پس از صرف غذا، تقریبا 30 دقیقه طول می كشد تا مغز با بدن سازگار شود و در این مدت، فرد متوجه سیری و یا گرسنگی نیست.
لپتین (Leptin)، یك هورمون و انتقال دهنده عصبی است كه وظیفه اطلاع رسانی به مغز را در زمینه كفایت صرف غذا به عهده دارد. اما هنگامی كه افراد سریع غذا می خورند و یا پیام این هورمون را مبنی بر سیری نادیده می گیرند، هورمون دیگری به نام پپتید تیروزین- تیروزین (peptide tyrosine-tyrosine ) به مغز می گوید كه بدن دچار بیماری می باشد و نفخ كرده است.
براساس مطالعه محققان دانشگاه جورجیا، یك رژیم غذایی ناسالم می تواند سبب برهم زدن توازن باكتری در روده شود، به طوری كه باكتری هایی را كه برای تكثیر از چربی استفاده می كنند، تشویق می كند و باكتری های دیگری را كه غذاهای سالم تر را ترجیح می دهند، از بین می برد. این رویه به التهاب عصب ها منجر می شود و پس از آن، مغز سیگنال ها در زمینه سیر شدن را حس نمی كند.
به گفته محققان، مطالعه آنها روی موش ها نشان داده است كه رژیم های غذایی پر چرب، مغز این حیوانات را تغییر می دهد مدارهای مغزی آنها را دوباره سازماندهی می كند. این كار باعث بروز التهاب در مناطقی از مغز می شود كه مسئول رفتار تغذیه ای هستند. مدارهای دوباره سازماندهی شده و ملتهب، سیگنال احساس سیری را تغییر می دهند.
آنها افزودند: چنین تغییری می تواند در ارتباط میان روده و مغز اختلال ایجاد كند، مانند این كه با وجود صرف غذای كافی، اما احساس گرسنگی از بین نمی رود.
علمی**2038**2017