به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، سندرم تمرین بیش از حد (Overtraining) در واقع نوعی خستگی بوده و عارضهای است که در اثر ناتوانی بدن در بازیابی توان خود پس از تمرینات فیزیکی دشوار بروز میکند. به اعتقاد محققان، این نوع خستگی ممکن است برخی از مدارهای عصبی مغز را دستخوش تغییر کند که در زمان فعالیت فکری شدید، عملکرد آنها مختل میشود. این مدارهای عصبی که با کنترل شناختی در ارتباط هستند، توانایی انسان را در تغییر رفتار و فرایندهای فکری مورد استفاده برای دسترسی به اهداف، کنترل میکنند.
در این تحقیقات، ۳۷ ورزشکار استقامتی با میانگین سنی ۳۵ سال مشارکت داشتند. این داوطلبان به دو دسته تقسیم شدند و دسته اول تمرینات عادی خود را ادامه دادند. دسته دوم شدت فعالیت روزانه خود را به میزان ۴۰ درصد و در یک بازه زمانی ۳ هفتهای افزایش دادند.
در نتیجه این تحقیقات مشخص شد تمرین بیش از حد موجب افزایش خستگی و تغییر رفتار ورزشکاران میشود. همچنین در تصویربرداری MRI مشخص شد تشدید فعالیت فیزیکی موجب عملکرد ناقص بخشی از مغز با عنوان lateral prefrontal cortex میشود. این بخش از مغز مسئولیت کنترل شناختی مرتبه بالاتر را بر عهده دارد و تصمیمگیری، برنامهریزی، اجتنابهای رفتاری و انگیزهها را تحت کنترل دارد.
به اعتقاد محققان، با وجود این که تمرینات استقامتی به طور کلی برای سلامت بدن مفید هستند، ممکن است در مواردی هم آثار نامطلوب و غیرمنتظره داشتهباشند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Current Biology منتشر شده است.
تهران - ایرنا- محققان بیمارستان پتی سالپترییر واقع در پاریس دریافتند سندرم تمرین بیش از حد، ممکن است علاوه بر بدن، عملکرد مغز را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
اخبار مرتبط
-
ورزش زیاد مغز را خسته میکند
تهران- ایرنا- نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که تمرین بدنی بیش از اندازه نه فقط بدن، بلکه…
-
مطالعات محققان ايراني نشان مي دهد:
برنامه تناسب مغز در كاهش اختلال شناختي سالمندان مفيد است
تهران - ايرنا - مطالعات جديد محققان ايراني مركز تناسب مغز مك لين در ويرجينيا و دانشكده پزشكي…
-
مصرف زیاد غذاهای چرب به عصب های معده آسیب می زند
تهران- ایرنا- نتایج یك مطالعه نشان می دهد كه مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب به عصب های معده…
نظر شما