به گزارش ایرنا شهر اندیمشك در شمال استان خوزستان چهارم آذر سال 1365 مورد هجوم ددمنشانه 54 فروند هواپیمای دشمن بعثی قرار گرفت.
دشمن بعثی با حمایت ابرقدرت ها با تجهیزات كامل و جنگنده های پیشرفته به جنگ با مردمی آمد كه سلاحی جز ایمان و آرزوی جز شهادت نداشتند.
مردم دیار اندیمشك در 4 آذر با مقاومت جانانه خود بار دیگر اوج اعتقاد خویش را به آرمان های نظام اسلامی به نمایش گذاشتند.
حمله هواپیماهای جنگی دشمن در این روز 300 نفر را در اندیمشك شهید و 500 نفر دیگر را مجروح كرد.
در میان شهدای این بمباران هوایی كه به مدت یك ساعت و 45 دقیقه به طول انجامید، تعدادی كودك معصوم نیز به چشم می خورد.
نخستین حمله هوایی دشمن بعثی در چهارم آذر سال 1365 حوالی ظهر به ایستگاه راه آهن اندیمشك صورت گرفت.
به علت اهمیت راهبردی راه آهن، دشمن بعثی در این روز چند بار به راه آهن اندیمشك حمله هوایی كرد.
سد دز ، پلاژ سد دز ، بیمارستان شهید بهشتی ، بازار، مناطق مسكونی و حتی مدرسه ها نیز از حملات راكت های دشمن در امان نماند بطوری كه شهر اندیمشك به یكباره در دود و خون فرو رفت اما این حمله وحشیانه نه تنها روحیه مردم شهر را تضعیف نكرد بلكه مقاوم تر از قبل به پشتیبانی از رزمندگان ادامه دادند.
اندیمشك را شهر لاله های سرخ نامیده اند و بحق این عنوان برازنده این شهر است چرا كه مادران شهدا در چهارم آذر سال 65 تكه های پراكنده پیكرهای فرزندان خود را بر بام منازل مشاهده كردند اما از ایمان و اعتقاد خود عقب نشینی نكردند.
عظیم روشنی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اندیمشك از حماسه چهارم آذر به عنوان سند افتخار و مقاومت مردم اندیمشك نام برد و گفت:بمباران وحشیانه اندیمشك در این روز به دلیل پشتیبانی مردم از جبهه های نبرد در دوران دفاع مقدس بود.
هنوز هم شاهدان حماسه چهارم آذر اندیمشك به خاطر دارند كه چگونه مقاومت حماسی و تاریخی مردم با خون فرزندان این مرز و بوم در تاریخ ماندگار شد.
مردم اندیمشك هفتم آذر 65 در روز تشییع پیكرهای مطهر شهدا یكصدا شعار جنگ جنگ تا پیروزی سر دادند.
فرماندار اندیمشك هم گفت: مردم اندیمشك در هشت سال جنگ تحمیلی زیر بمباران وحشیانه دشمن بعثی ایستادگی و از رزمندگان اسلام پشتیبانی كردند.
حمیدرضا گودرزی افزود: خطوط مواصلاتی، تمركز نیروهای جبهه و جنگ، وجود راه آهن و ویژگی های خاص اندیمشك موجب حملات دشمن به این شهر شد.
وی اظهاركرد: مقاومت ستودنی مردم شهرستان اندیمشك در این برهه دشمن بعثی را ناكام گذاشت.
حجت الاسلام نعمت الله خدامی امام جمعه اندیمشك نیز واقعه چهارم آذر سال 1365 اندیمشك را حماسه ایستادگی ذكر كرد و با اشاره به مقاومت ستودنی مردم بویژه در این روز در مقابل ارتش بعث عراق گفت: این روز باید به عنوان روز مقاومت مردم اندیمشك در تقویم كشور ثبت شود.
مرتضی طیبی پژوهشگر دوران دفاع مقدس نیز گفت: ثبت این واقعه در تقویم كشور مطالبه دیرینه مردم شهرستان اندیمشك است.
وی با بیان اینكه تاكنون چندین جلد كتاب از نویسندگان اندیمشكی درخصوص حماسه 4 آذر به چاپ رسیده افزود:سال 65 اوج قدرت نیروی هوایی رژیم بعث عراق در سایه كمك های تسلیحاتی كشورهای حامی بود كه جنایات زیادی در حق مردم ایران انجام داد.
طیبی گفت:در هیچ جای دنیا قوانین جنگ اجازه نمی دهد به مدرسه ها و بیمارستان ها و مراكز غیردفاعی حمله شود اما عراق در جنگ تحمیلی به بسیاری از مراكز غیرنظامی حمله كرد.
مردم اندیمشك با تقدیم یك هزار شهید نقش مهمی در پشتیبانی از رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس داشتند.
7281/6068/ 6037/ 1650
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸
اندیمشك - ایرنا - چهارم آذر سال 1365 یادآور حماسه ایستادگی و مقاومت مردمی است كه در دوران دفاع مقدس جان خود را در راه دفاع از كیان ایران اسلامی فدا كردند.