تهران-ايرنا- محققان مي گويند: تجويز داروهاي محرك براي مقابله با برخي علائم اختلال تمركز ناشي از بيش فعالي كودكان، انها را از داشتن خواب آرام باز مي دارد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، مطالعه محققان ظرفيت پيامدهاي منفي مصرف اين داروها را براي درمان كودكان مبتلا به فقدان تمركز ناشي از بيش فعالي نشان مي دهد، هر چند محققان اعلام كردند كه پزشكان نبايد درمان را متوقف كنند و در عوض لازم است امكان اختلال خواب و اثرات آن را بر تك تك بيماران مد نظر قرار دهند.
براي درمان اختلال تمركز ناشي از بيش از فعالي در كودكان كه از هر 14 كودك در يك كودك تشخيص داده مي شود، داروهايي مانند ريتالين (Ritalin) و آدرال (Adderall)تجويز مي شود.
به گفته 'كتي كيدول' دانشجوي دكتري روانپزشكي از دانشگاه نبراسكا در لينكلن و نويسنده ارشد اين مطالعه، اختلال خواب با بسياري از پيامدهاي شناختي، عاطفي و رفتاري، مانند بي تمركزي، تحريك پذيري و نافرماني ارتباط دارد.
عوارض اختلال خواب فوايد ناشي از مصرف داروهاي محرك را در برخي موارد تضعيف مي كند. از اين رو، لازم است كه متخصصان اطفال مقادير دارو، داروهاي استاندارد در برابر داروهاي پيوسته رهش و دفعات مصرف را براي به حداقل رساندن مشكلات خواب در حين درمان موثر علائم اختلال كم توجهي ناشي از بيش فعالي، به دقت در نظر بگيرند.
محققان در اين بررسي مطالعات قبلي را كه بر اساس ناسازگاري هاي مرتبط با مصرف اين داروها انجام شده بود، تجزيه و تحليل كردند؛ داروهايي كه اغلب تصور مي شود اگر دوز آنها به دقت تنظيم شود، به خواب رفتن كودكان كمك مي كنند.
محققان متوجه شدند كه محرك ها در كيفيت خواب كودكان اختلال ايجاد مي كنند، اما اندازه، تعداد دفعات مصرف و زمان مصرف دوز اين داروها، شدت اثرگذاري آنها بر خواب را تغيير مي دهد.
اين مطالعه در مجله Pediatrics منتشر شده است.
علمي**2038**2017