پكن - ايرنا - چين و آمريكا اعلام كردند كه آخرين نشست مقامات دو كشور در خصوص حل اختلافات سايبري مثبت بود و طرفين تلاش دارند با رفع ساير موانع پيش رو، اين مشكل را براي هميشه حل وفصل كنند.

به گزارش ايرنا، چين و آمريكا مدتها است كه در خصوص مسائل سايبري دچار اختلاف هستند و هر ازگاهي نيز يكديگر را به دست داشتن در حملات سايبري بر عليه هم متهم مي كنند.
روزنامه «چاينا ديلي» چين روز چهارشنبه در گزارشي اعلام كرد كه در نشست اخير ميان مقامات دو كشور كه براي نخستين بار در سطح وزرا برگزار شد، نتايج مثبتي بدست آمده است.
اين گزارش مي افزايد: «گوآ شنگ كون» وزير امنيت عمومي چين و «لورتا اي.لينچ» دادستان كل ايالات متحده در نشستي كه در آمريكا داشتند به اين نتيجه رسيدند كه بايد اختلاف ها را كنار بگذارند و به فكر ارائه راه حل مناسب باشند.
در جريان اين مذاكرات كه گفته شده «جه جانسون» وزير امنيت داخلي آمريكا نيز حضور داشت، طرفين با اشاره به مذاكرات اخير «باراك اوباما» و «شي جين پينگ» رئيسان جمهوري دو كشور به طرح دستورالعمل هاي مشترك براي مبارزه دوجانبه با جرائم اينترنتي و مسائل مربوط به آن پرداخته اند.
همچنين اعلام شده كه در جريان اين مذاكرات چين و آمريكا در خصوص راه اندازي يك خط تماس اضطراري براي ارتباط مقامات دو كشور در مواقع مورد نياز به توافق رسيدند.
براساس اين گزارش، در جريان ديدار ياد شده همچنين اتهام طرف آمريكايي در خصوص سرقت برخي اطلاعات دولتي در آمريكا توسط هكرهاي چيني بررسي و لزوم رسيدگي جنايي نسبت به اين موضوع مورد تاكيد قرار گرفت.
«گوآ شنگ كون» وزير امنيت عمومي چين نيز در جريان اين ملاقات بر لزوم اشتراك گذاري تجربيات پكن و واشنگتن در حوزه امنيت سايبري تاكيد كرد و گفت كه دو كشور مي توانند با تمركز بر روي مسائل مورد نظر، اختلافات موجود را به نقاط روشني براي همكاري دوجانبه مبدل سازند.
چندي پيش و در آستانه ديدار سران آمريكا و چين در واشنگتن، مقامات دو كشور از مذاكره براي عقد اولين توافق در زمينه كنترل سلاحهاي سايبري سخن گفتند كه به موجب آن هر دو كشور متعهد خواهند شد هرگز در زمان صلح اولين كشوري نباشند كه با استفاده از سلاح سايبري زيرساختهاي مهم طرف مقابل را فلج مي كند.
يكي از اصول كليدي سند سازمان ملل در اين موضوع، رعايت فضاي سايبري كشورهاست.
سازمان ملل همه كشورهاي جهان را موظف كرده است كه «هرگز نبايد هيچگونه فعاليت عامدانه به قصد ضربه زدن به زيرساختهاي مهم و حياتي كشورهاي ديگر و يا آسيب رساندن و تخريب عمليات ساختارهاي مهم و حياتي كشورها در زمينه خدمات رساني به مردم را اجازه دهند».
آمريكا مي گويد كه هدفش از توافق با چين در اين زمينه اين است كه رهبران چين را به تبعيت از اصول وضع شده از سوي سازمان ملل در مورد چارچوب رفتاري در فضاي سايبري ملزم سازد.
اف بي آي، مدعي شده كه چين سال گذشته در يك حمله سايبري به «اداره اطلاعات پرسنلي» آمريكا فايل هاي اطلاعات شخصي 22 ميليون كارمند رسمي تحت زيرمجموعه اين اداره را سرقت كرده است.
چين اين اتهامات را رد كرده و آن را بي اساس دانسته است.
آساق*231*1597