مشهد-ايرنا- رئيس هيات تخصصي كار، بيمه و تامين اجتماعي ديوان عدالت اداري گفت: ميانگين مدت زمان رسيدگي به پرونده هاي كارگري و كارفرمايي در ديوان عدالت اداري شش ماه است.

حجت الاسلام نبي الله كرمي روز پنجشنبه در حاشيه برگزاري نخستين همايش آموزشي نمايندگان هيات هاي حل اختلاف خراسان رضوي در مشهد به خبرنگار ايرنا گفت:زمان رسيدگي به هر پرونده با توجه به موضوع و موارد مربوط به آن متفاوت است اما تلاش بر رسيدگي به اين موارد در كوتاه ترين زمان ممكن است.
وي يادآورشد: سالانه 150 هزار پرونده در حوزه مربوط به اختلافات كارگري و كارفرمايي در ديوان مورد رسيدگي قرار مي گيرد.
حجت الاسلام كرمي با بيان اينكه تعداد هفت شعبه در دادگاه بدوي و چهار شعبه در دادگاه تجديد نظر پرونده هاي مربوط به روابط كار و اختلافات كارگري و كارفرمايي را بررسي مي كند، بيان كرد:به طورمعمول شكايات مربوط به ادارات كل تعاون، كار و رفاه اجتماعي جزو پر شكايت ترين ادارات در ديوان عدالت اداري هستند به طوري كه 80 درصد پرونده ها مربوط به روابط كار و مسائل كارگري و كارفرمايي است و 20 درصد مربوط به روابط استخدامي ومسائل مبتلا به آن است.
وي افزود: اين امر نشان از اهميت و گستردگي روابط كار ميان افراد جامعه دارد و اگر همت وزارت تعاون باشد شاهد كاهش چشمگير حجم شكايات خواهيم بود.
رئيس هيات تخصصي كار، بيمه و تامين اجتماعي ديوان عدالت اداري در خصوص اين همايش نيز گفت:با حكم رئيس ديوان عدالت اداري با تقاضاي ادارات كار و تشكل ها براي آموزش هيات هاي حل اختلاف كار، تشخيص، كميته هاي مشاغل سخت و زيان آور و مديران ادارات تعاون در استانها موافقت گرديد و در راستاي آن قواعد ، حقوق و آيين دادرسي و برخي مسائل ديگر به اين گروه آموزش داده مي شود.
وي افزود:هدف از برگزاري اين دوره آموزشي جلوگيري از انتقال غير ضرور پرونده هاي اختلافات كارگري و كارفرمايي و روابط كار به ديوان عدالت اداري و جلوگيري از هدر رفت زمان و سرمايه كارگر و كارفرما و تضييع حقوق آنانست.
مدير كل تعاون ، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي نيز گفت: تعداد 280 نفر از كارگران، كارفرمايان، نمايندگان مراجع حل اختلاف استان و تشكل هاي كارگري و كارفرمايي و شماري از نمايندگان دولت، دادگستري استان خراسان رضوي و فرمانداري مشهد در اين همايش يك روزه شركت دارند.
محمود احمدي اظهار كرد: در 9 ماه گذشته از سال جاري تعداد پنج هزار و 666 پرونده شكايات كارگري و كارفرمايي در استان ثبت شده است .
وي بيان كرد:معمولا بين 10 تا15 درصد پرونده هاي مربوط به اختلافات و شكايات روابط كاربه ديوان عدالت اداري مي رود كه از اين ميزان 85 درصد احكام صادره در استان در ديوان عدالت اداري تائيد مي شود.
7496/1211