تهران- ایرنا- «انور كبیبش» رئیس شورای مسلمانان فرانسه در واكنش به كاریكاتور موهن تازه هفته نامه فكاهی «شارلی ابدو» اعلام كرد: طرح جلد شماره ویژه این نشریه ما را آزرده خاطر كرد و مغایر ارزش های تمام ادیان توحیدی است.

به گزارش ایرنا، كبیبش در گفت و گو با روزنامه فرانسوی «لو پاریزین» در واكنش به چاپ شماره ویژه این نشریه به مناسبت نخستین سالگرد حمله به دفتر آن در پاریس، گفت: به طور كلی ما به آرامش و وحدت نیازمندیم. انتشار این كاریكاتور آن هم زمانی كه نیاز داریم در كنار یكدیگر باشیم، هیچ كمكی نمی كند.
وی افزود: این طرح، پیروان همه ادیان را هدف قرار داده است. باید به آزادی بیان روزنامه ها و نیز آزادی بیان پیروان ادیان الهی احترام گذاشت.
رئیس شورای مسلمانان فرانسه با بیان این كه كاریكاتور این شماره ویژه مغایر ارزش های تمام «ادیان توحیدی» است، گفت: از نگاه من خداوند نماد رحمت و مهربانی است. خدای رحمت، تجسم ارزش های صلح و برادری است.
وی خاطر نشان كرد طرح روی جلد این شماره شارلی ابدو كه قرار است فردا (چهارشنبه) منتشر شود، از منظر هنری نیز اثر ارزشمندی محسوب نمی شود.
هفته نامه شارلی ابدو كه انتشار تصاویر موهن به پیامبر اسلام (ص) را در كارنامه خود دارد در كاریكاتور اصلی این شماره خود، خداوند را به عنوان عامل خشونت معرفی می كند.
شمارگان حدود یك میلیون نسخه برای این شماره ویژه پیش بینی شده كه ده ها هزار نسخه از آن ویژه فروش خارج از فرانسه است.
در این شماره، مجموعه كاری از كاریكاتوریست هایی كه 7 ژانویه (17 دی) گذشته در حمله به دفتر این نشریه كشته شدند، منتشر خواهد شد.
در حمله چند فرانسوی به دفتر نشریه شارلی ابدو، 13 تن كشته و 11 تن دیگر مجروح شدند.
این نشریه در نخستین شماره خود پس از حوادث تروریستی طرح روی جلد خود را به كاریكاتوری موهن به پیامبر اسلام (ص) اختصاص داد.
این نشریه كه پیش از حملات تروریستی به طور معمول با شمارگان 60 هزار نسخه منتشر می شد، نخستین شماره خود پس از حملات را با شمارگان سه میلیون و به زبان های انگلیسی، ایتالیایی، تركی، اسپانیایی و عربی منتشر و به بسیاری از كشورهای جهان ارسال كرد.
اسكای نیوز انگلیس نیز روز دوشنبه در گزارشی نوشت: فروش نشریه شارلی ابدو سال گذشته و قبل از حمله به آن به حدود 30 هزار نسخه در هفته رسیده بود و در آستانه تعطیلی قرار داشت.
این شبكه تلویزیونی افزود: پس از حمله تروریستی به شارلی ابدو، شماره بعدی آن حدود 7.5 میلیون نسخه در سراسر جهان فروخت.
اروپام ** 9053**1572