كوالالامپور – ایرنا – كنفرانس بین المللی مقابله با خشونت و افراط گرایی روز دوشنبه در كوالالامپور گشایش یافت و نخست وزیر مالزی تاكید كرد كه اجازه نمی دهد تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز به عنوان تهدید واقعی به این كشور نفوذ كند و از تغییر قوانین نیز عذرخواهی نمی كند.

به گزارش ایرنا، در این كنفرانس بین المللی وزیرانی از 10 كشور عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) و چند شریك گفتمانی این اتحادیه شامل استرالیا، ژاپن، چین و آمریكا حضور دارند.
فرانسه، ایتالیا ، عربستان سعودی، امارات متحده عربی وانگلستان جزو شركای گفتمانی اتحادیه آ.سه.آن نیستند، اما به نظر می رسد به دلیل نزدیكی مناسبات با مالزی، حضور در ائتلاف آمریكایی ضد داعش و قراردادهای واشنگتن با برخی از این كشورها مانند امارات در این اجلاس شركت كرده اند.
نخست وزیر مالزی پس از دیدار شهریور ماه با 'باراك اوباما' رئیس جمهور آمریكا و شركت این كشور جنوب شرق آسیا در ائتلاف آمریكایی ضد داعش برگزاری این كنفرانس را مطرح و بحث راه اندازی مركز پیام مبارزه با افراط گرایی خشونت آمیز در كوالالامپور همچون امارات مطرح و اجرایی شد.
نجیب روز دوشنبه در این كنفرانس كه تا فردا ادامه دارد، گفت كه این كشور در حال حاضر قوانینی برای حفاظت كشور در برابر اعمال تروریستی و جرائم امنیتی تصویب كرده است.
وی تاكید كرد: من به دلیل تصویب این قوانین به هیچ عنوان عذرخواهی نمی كنم، چون امنیت همه مالزیایی ها نخستین اولویت من است.
نخست وزیر مالزی با اشاره به حملات تروریستی داعش در عراق، سوریه، پاریس، استانبول، آنكارا، بیروت و جاكارتا و سرنگونی هواپیمای مسافربری روسیه در مصر، گفت كه اكنون میلیون ها آواره در سوریه و عراق از فعالیت های تروریستی داعش رنج می برند.
وی عملیات تروریستی القاعده و داعش را 'یك مسابقه زشت و ناپسند' دانست كه این رقابت را می توان در حملات اخیر در هتل ها در مالی و بوركینا فاسو شاهد بود.
نجیب همچنین در سخنان خود به ایجاد مركز پیام منطقه ای ارتباطات علیه افراط گرایی در كوالالامپور اشاره كرد.
آمریكا شبیه چنین طرحی را تیر ماه امسال تحت عنوان 'صواب' در حمایت از ائتلاف جهانی علیه داعش در امارت ابوظبی در امارات متحده عربی اجرا كرد.
این مركز با دولت های منطقه و جهان از جمله ائتلاف غرب علیه داعش همكاری كرده و با عموم مردم ، نهادها، شركت ها و جوانان برای اعلام نادرست بودن تفكرات داعش ارتباط برقرار می كند.
مالزی اواخر شهریور ماه به ائتلاف غرب علیه داعش به رهبری آمریكا پیوست.
'احمد زاهد حمیدی' معاون نخست وزیر مالزی نیز در این اجلاس با توجه به در حال تغییر و تحول بودن تروریست ها و افراط گرایان، خواستار رویكرد جدید و جامع تر در مورد مقابله با افراط گرایی شد.
وی با محكوم كردن حمله تروریستی اخیر در جاكارتا پایتخت اندونزی كه در آن 8 نفر از جمله چهار تروریست كشته شدند، گفت كه مالزی برای مقابله با تروریسم قوانین را تقویت و عملیات اطلاعاتی و امنیتی را تشدید كرده است.
مالزی شب گذشته در آستانه برگزاری این اجلاس از بازداشت هفت عضو شاخه 'كتیبه نوسانترا' گروه تكفیری داعش در چند ایالت خبر داد.
پلیس مالزی حدود 10 روز پیش نیز یك نفر را در ایستگاه قطار شهری در كوالالامپور بازداشت كرد كه قصد عملیات انتحاری داشت. تدابیر امنیتی نیز در مالزی تشدید شد.
دولت مالزی در آستانه میزبانی از این اجلاس بین المللی خبرهای مرتبط با گروه های تروریستی را بیشتر منتشر كرد و این باعث شد برخی كارشناسان احتمال دهند كوالالامپور بدنبال كار تبلیغاتی در منطقه در خصوص مبارزه با گروه های تروریستی است.
در حالی كه در خبرهای اولیه چند ماه پیش نامی از عربستان سعودی و امارات به عنوان میهمان این اجلاس وجود نداشت، مقامات این دو كشور عربی نیز در اجلاس حضور دارند.
عربستان خود به عنوان یكی از حامیان فكری، مالی و تجهیزاتی گروه های تروریستی مطرح است.
نجیب نیز كه اكنون داعیه مقابله با تروریسم را دارد و فعالیت آن ها را 'ناپسند و زشت' می داند سال گذشته پیروان گروه تروریستی داعش را 'شجاع' خواند و از هم حزبی های خود خواست شجاعت را از این گروه تروریستی بیاموزند.
آساق**1611