تهران-ايرنا-كارشناسان تغذيه معتقدند، با رعايت راهكارهايي ساده اعم از خوردن يا نخوردن برخي موادغذايي تا روش‌هاي صحيح پخت مانند بخارپز و آب پز مي‌توان خطر ابتلا به سرطان را از خود دور كرد.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا از دانشگاه علوم پزشكي تهران، زهره حاتمي با اشاره به راهكارهاي بسيار ساده براي تهيه، نگهداري و مصرف غذاها گفت: غذاها را به شكل سالم تهيه، نگهداري و مصرف كنيد.
وي با بيان اينكه تغذيه مناسب و سالم مي تواند از ابتلا به سرطان پيشگيري كند، ادامه داد:ازنگهداري غذاهاي فاسد شدني در يخچال، غذاهاي نيم‌سوخته و سوخته (كباب، جوجه‌كباب سوخته، نان سوخته، ته‌ديگ سوخته، پيازداغ سوخته، سيب‌زميني سرخ‌كرده سوخته و ...) پرهيز كنيد.
كارشناس تغذيه شبكه بهداشت و درمان اسلامشهر اضافه كرد:همچنين از مصرف غذاي پخته‌شده كه مدت زياد مانده است خودداري كنيد و براي نگهداري ميوه‌ها و سبزي‌ها در يخچال براي حفظ خواص ويتامين‌هاي موجود در آن‌ها و انواع گوشت‌ها را به‌طور كامل بپزيد.
حاتمي بابيان اينكه روش‌هاي صحيح پخت مانند بخارپز، آب پز و پخت ملايم را جايگزين سرخ كردن عميق، سوزاندن و پخت طولاني‌مدت كنيد، افزود: استفاده از غذاهاي كم‌چرب، كم شيرين و كم‌نمك و همچنين از انواع لبنيات كم‌چرب و كم‌نمك (شير، ماست و پنير كم‌چرب و دوغ كم‌نمك) استفاده كنيد.
وي با بيان اينكه مصرف غذاهاي چرب به‌ويژه با منشأ حيواني را محدود كنيد، تاكيد كرد:از روغن‌هاي گياهي در حد كم و به مقدار نياز روزانه استفاده كنيد و از سوزاندن روغن‌ها به دليل ايجاد تركيبات سرطان‌زا مانند آكرولئين ها جلوگيري كنيد.
حاتمي تصريح كرد:مقدار نمك را در تهيه غذا كاهش و در مقابل از انواع ادويه‌ها و چاشني‌هاي گياهي براي طعم دار كردن غذاها استفاده كنيد. مصرف قند و شكر تصفيه‌شده به دليل استفاده از مواد سفيدكننده سرطان‌زا و مصرف غذاهاي آماده و كنسرو شده را به دليل وجود مواد نگه‌دارنده كاهش دهيد.
كارشناس تغذيه ادامه داد: انواع غذاهاي گياهي را در برنامه غذايي روزانه خود جاي دهيد، مصرف غلات و دانه‌هاي كامل (سبوس‌دار) را به دليل وجود فيبر و نقش آن در كاهش سرطان‌ها خصوصاً سرطان روده بزرگ، از مغزها و حبوبات كه حاوي فيبر بالايي هستند بيشتر استفاده كنيد. وزن خود را ثابت نگه‌داريد و فعاليت بدني منظم داشته باشيد و يك ساعت پياده‌روي سبك در روز مي‌تواند در پيشگيري از بسياري از سرطان‌ها مؤثر باشد.
وي در پايان گفت: با مصرف كافي ميوه و سبزي و همچنين كاهش مصرف چربي‌هاي مضر و گوشت قرمز و حفظ مناسب وزن در محدوده طبيعي و انجام فعاليت‌هاي ورزشي روزانه مي‌توانيم از بروز انواع سرطان‌ها پيشگيري كنيم. بنابراين غذاهاي گياهي را بيشتر انتخاب كنيد، مصرف گوشت قرمز را محدود و از مصرف گوشت‌هاي فرآوري شده خودداري كنيد.
علمي **1354**1440