به گزارش روز سه شنبه ايرنا از دانشگاه علوم پزشكي تهران، زهره حاتمي با اشاره به راهكارهاي بسيار ساده براي تهيه، نگهداري و مصرف غذاها گفت: غذاها را به شكل سالم تهيه، نگهداري و مصرف كنيد.
وي با بيان اينكه تغذيه مناسب و سالم مي تواند از ابتلا به سرطان پيشگيري كند، ادامه داد:ازنگهداري غذاهاي فاسد شدني در يخچال، غذاهاي نيمسوخته و سوخته (كباب، جوجهكباب سوخته، نان سوخته، تهديگ سوخته، پيازداغ سوخته، سيبزميني سرخكرده سوخته و ...) پرهيز كنيد.
كارشناس تغذيه شبكه بهداشت و درمان اسلامشهر اضافه كرد:همچنين از مصرف غذاي پختهشده كه مدت زياد مانده است خودداري كنيد و براي نگهداري ميوهها و سبزيها در يخچال براي حفظ خواص ويتامينهاي موجود در آنها و انواع گوشتها را بهطور كامل بپزيد.
حاتمي بابيان اينكه روشهاي صحيح پخت مانند بخارپز، آب پز و پخت ملايم را جايگزين سرخ كردن عميق، سوزاندن و پخت طولانيمدت كنيد، افزود: استفاده از غذاهاي كمچرب، كم شيرين و كمنمك و همچنين از انواع لبنيات كمچرب و كمنمك (شير، ماست و پنير كمچرب و دوغ كمنمك) استفاده كنيد.
وي با بيان اينكه مصرف غذاهاي چرب بهويژه با منشأ حيواني را محدود كنيد، تاكيد كرد:از روغنهاي گياهي در حد كم و به مقدار نياز روزانه استفاده كنيد و از سوزاندن روغنها به دليل ايجاد تركيبات سرطانزا مانند آكرولئين ها جلوگيري كنيد.
حاتمي تصريح كرد:مقدار نمك را در تهيه غذا كاهش و در مقابل از انواع ادويهها و چاشنيهاي گياهي براي طعم دار كردن غذاها استفاده كنيد. مصرف قند و شكر تصفيهشده به دليل استفاده از مواد سفيدكننده سرطانزا و مصرف غذاهاي آماده و كنسرو شده را به دليل وجود مواد نگهدارنده كاهش دهيد.
كارشناس تغذيه ادامه داد: انواع غذاهاي گياهي را در برنامه غذايي روزانه خود جاي دهيد، مصرف غلات و دانههاي كامل (سبوسدار) را به دليل وجود فيبر و نقش آن در كاهش سرطانها خصوصاً سرطان روده بزرگ، از مغزها و حبوبات كه حاوي فيبر بالايي هستند بيشتر استفاده كنيد. وزن خود را ثابت نگهداريد و فعاليت بدني منظم داشته باشيد و يك ساعت پيادهروي سبك در روز ميتواند در پيشگيري از بسياري از سرطانها مؤثر باشد.
وي در پايان گفت: با مصرف كافي ميوه و سبزي و همچنين كاهش مصرف چربيهاي مضر و گوشت قرمز و حفظ مناسب وزن در محدوده طبيعي و انجام فعاليتهاي ورزشي روزانه ميتوانيم از بروز انواع سرطانها پيشگيري كنيم. بنابراين غذاهاي گياهي را بيشتر انتخاب كنيد، مصرف گوشت قرمز را محدود و از مصرف گوشتهاي فرآوري شده خودداري كنيد.
علمي **1354**1440
تهران-ايرنا-كارشناسان تغذيه معتقدند، با رعايت راهكارهايي ساده اعم از خوردن يا نخوردن برخي موادغذايي تا روشهاي صحيح پخت مانند بخارپز و آب پز ميتوان خطر ابتلا به سرطان را از خود دور كرد.