مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در حاشیه مراسم رونمایی از كتاب «دومان» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: نگارش و انتشار كتاب های مشابه در زمینه شعر و ادبیات از ضروریات است و ما نیز از انتشار آن حمایت خواهیم كرد.
ناصر مقدم درباره كتاب شعر تركی «دومان» گفت: این كتاب تنها اثر تركی استاد منزوی است كه از سال 77 تا به كنون چاپ نشده بود و اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت از مولف كه برادر ایشان است مبادرت به چاپ این كتاب كرد.
وی گفت: استاد منزوی در آخرین سال های زندگی ارتباط خوبی با مجموعه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت و در موضوع های مختلف كمك حال ادبیات استان بود، به خصوص در یك موضوع كه ما در سطح ملی احتیاج به اشعاری برای استفاده در رویدادی داشتیم كه به جز مرحوم منزوی هیچ یك از شاعران استان در آن زمان نتوانستند انتظار ما را برآورده كنند.
مقدم به ویژگی های بارز حسین منزوی اشاره و خاطرنشان كرد: همت استاد و پشتكار وی به رغم برخی مشكلات زندگی برای تولید شعر ستودنی است و منزوی به عنوان یكی از بهترین غزل سرایان شعر فارسی معاصر در سطح كشور مطرح هستند، بنابراین وی برای استان زنجان یك افتخار به شمار می آید و شاعران جوان باید از وجود آثار این بزرگان شعر بهره مند شده و از آن به عنوان الگو استفاده كنند.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان به اهمیت كتاب های شعر و شعر خوانی در كشور اشاره كرد و گفت: شعر رساترین گویش است برای رساندن یك پیام، پیامی كه از طریق شعر به مخاطب منتقل می شود بیشترین تاثیر گذاری و ماندگاری را در بین مردم دارد.
وی افزود: از گذشته شاهد هستیم كه تمام بزرگان ادبیات ما مطالب و ضرب المثل های خود را در قالب شعر بیان كرده اند تا آن حرفی كه مورد نظر ادیب هست در ذهن مخاطب ماندگار بماند.
حسین منزوی شاعر ایرانی است، كه بیشتر به عنوان شاعری غزلسرا شناخته شده است، در سرودن شعر نیمایی و شعر سپید هم تبحر داشت.
مهمترین منبع موجود دربارهٔ زندگی حسین منزوی كتاب «از عشق تا عشق» است كه شامل گفتوگوی بلند ابراهیم اسماعیلی اراضی (یكی از نزدیكترین شاگردانش در سالهای پایان عمر) با اوست. در این كتاب خود شاعر به تفصیل دربارهٔ خانواده، سالهای كودكی و زندگی در روستا، سالهای مدرسه، دوران دانشگاه، انجمنهای ادبی تهران و... سخن گفته است.
در كتابی با نام از ترانه و تندر به اهتمام مهدی فیروزیان (انتشارات سخن، ۱۳۹۰) نیز مقالاتی دربارهٔ این شاعر منتشر شده است.
محمدعلی بهمنی (شاعر) درباره منزوی میگوید: «اگر بخواهیم غزل بعد از نیما را بررسی كنیم باید بگوئیم كه هوشنگ ابتهاج در غزل پلی میزند و منوچهر نیستانی از این پل عبور میكند و ادامه دهنده این راه حسین منزوی است كه طیف وسیعی را به دنبال خود میكشد.»
منزوی در سال ۱۳۸۳ بر اثر آمبولی ریوی در تهران درگذشت و در سرزمین مادریش زنجان به خاك سپرده شد.
3216/6085
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۶
زنجان - ایرنا -كتاب سروده های مرحوم حسین منزوی به نام «دومان» شامگاه شنبه با حضور شماری از شاعران، دوست داران شعر تركی، هنرمندان و مسئولان استان زنجان رونمایی شد.