به گزارش خبرنگار ایرنا، داوود كریمی عصر چهارشنبه در نشست شورای بانك های كهگیلویه و بویراحمد افزود: یكی از دغدغه های اصلی در این استان مطالبات معوق بانكی بوده و در سال های اخیر نیز به گره كور اقتصادی در استان تبدیل شده است.
وی بیان كرد: تاكنون تلاش ها و اقدام های لازم برای كاهش مطالبات معوق بانكی در كهگیلویه و بویراحمد انجام شده و در آینده نیز با جدیت ادامه می یابد.
كریمی اظهار كرد: وجود مطالبات معوق بانكی قدرت پرداخت تسهیلات از سوی بانك های عامل كهگیلویه و بویراحمد به متقاضیان را كاهش داده و روند تولید، اشتغال و رونق اقتصادی به ویژه در بخش های صنعت، كشاورزی و خدمات این استان را نیز كند كرده است.
وی عنوان كرد: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و با نرخ سود پایین در سال های گذشته از عوامل موثر در افزایش مطالبات معوق بانكی در كهگیلویه و بویراحمد است.
كریمی با اشاره به وجود یك شعبه رسیدگی به مطالبات معوق بانكی در كهگیلویه و بویراحمد، ابراز داشت: در صورت امكان شعبه های دیگری در استان تاسیس و راه اندازی شود تا روند پیگیری اینگونه پرونده ها شتاب گیرد.
وی با بیان اینكه كهگیلویه و بویراحمد در زمینه میزان مطالبات معوق بانكی رتبه چهارم را در كشور دارد، خواستار تشكیل كارگروه وصول مطالبات معوق بانكی در این استان شد.
كریمی افزود: تشكیل این كارگروه موجب كسب نتایج بهتر در زمینه بررسی و پیگیری پرونده های بدهكاری بانكی در كهگیلویه و بویراحمد خواهد شد.
رئیس سازمان بازرسی كهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با اشاره به برخی دلایل وجود مطالبات معوق بانكی در این استان، افزود: بازپرداخت نكردن تسهیلات بانكی در استان به یك فرهنگ بین مردم تبدیل شده است.
سید مهدی تقوی افزود: این امر به تازگی شامل مشتریان خوش حساب بانك های كهگیلویه و بویراحمد نیز شده و دلیل اصلی آن تفاوت قائل نبودن متولیان امر بین افراد خوش حساب و بد حساب بانكی در استان است.
وی با اشاره به دستگیری چند نفر از مدیران عامل بانك های كهگیلویه و بویراحمد، بیان كرد: بازداشت این افراد به دلیل واریز مبلغ 20 میلیارد ریال به حساب یك بانك خصوصی بوده است.
تقوی اظهار كرد: ایجاد شعبه های جدید برای رسیدگی به پرونده های مطالبات معوق بانكی در كهگیلویه و بویراحمد دارای محدودیت هایی است و امكان آن چندان وجود ندارد.
وی عنوان كرد: بانك های عامل كهگیلویه و بویراحمد هنگام پرداخت تسهیلات به افراد متقاضی دقت لازم را در پذیرش وثیقه ها و تضمین ها داشته باشند.
تقوی ابراز داشت: از بانك های عامل كهگیلویه و بویراحمد انتظار می رود در پرداخت تسهیلات كلان نیز همچون وام های خرد و كوچك سخت گیری و اعمال قانون كنند.
وی افزود: مساله مهم بررسی اهلیت و توان مالی متقاضیان دریافت تسهیلات بانكی بیش از پیش از سوی بانك های عامل كهگیلویه و بویراحمد جدی گرفته شود.
تقوی گفت: نظارت بیشتری بر نحوه هزینه شدن تسهیلات بانكی در كهگیلویه و بویراحمد شود.
مدیرعامل بانك كشاورزی كهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: مهمترین دلایل وجود مطالبات معوق بانكی در استان شامل نبود توان مالی در برخی مجریان طرح های اقتصادی، نداشتن اهلیت عده ای از متقاضیان، ارائه وثیقه ها و تضمین های اجاره ای از سوی برخی افراد و نظارت ناكافی بر استمرار فعالیت واحدهای تولیدی و اقتصادی دریافت كننده تسهیلات بانكی است.
الله داد محمدی افزود: كهگیلویه و بویراحمد به دلیل كمتر توسعه یافتگی دارای شرایط خاص اقتصادی است و باید بیش از پیش مورد حمایت مسئولان كشوری قرار گیرد.
وی بیان كرد: باید برای بدهكاران بانكی كهگیلویه و بویراحمد محدودیت هایی در زمینه ارائه خدمات از سوی دستگاه های مختلف اجرایی این استان اعمال شود.
مدیرعامل بانك صنعت و معدن كهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با بیان اینكه سه بانك صنعت و معدن، كشاورزی و ملی دارای مطالبات معوق بانكی بیشتری نزد مردم هستند، گفت: برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی این استان بیش از 10 سال است كه از تسهیلات سرمایه در گردش این بانك استفاده كرده و قرار بود این تسهیلات را ظرف یك سال پرداخت كنند در حالی كه تاكنون چنین امری انجام نشده است.
علی احمدی افزود: برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی كهگیلویه و بویراحمد كه از تسهیلات این بانك استفاده كرده اند هیچگونه تولیدی نداشته و نباید به آنها دوره استمهال داده شود.
وی با اشاره به اینكه اهلیت سنجی متقاضیان دریافت تسهیلات بانكی از وظایف اصلی بانك هاست، بیان كرد: اجازه كافی به بانك ها برای اهلیت سنجی مشتریان داده نمی شود.
ناظر پولی بانك مركزی در كهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: میزان منابع بانكی استان تا بهمن ماه 94 حدود 22 هزار و 850 میلیارد ریال بوده كه این میزان 23 صدم درصد از كل منابع بانكی كشور است.
عطاءالله جاوید افزود: میزان مانده مصارف بانك های عامل كهگیلویه و بویراحمد در بهمن ماه پارسال 29 هزار و 60 میلیارد ریال بود كه این میزان 38 صدم درصد از كل مصارف در بانك های كشور است.
وی مصارف بانك های عامل كهگیلویه و بویراحمد را بیش از منابع آنها دانست و بیان كرد: نسبت مصارف بانك های استان به منابع تا پایان بهمن ماه 94 حدود 149.6 درصد بوده است.
7535/6162
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۵
یاسوج - ایرنا - دبیر شورای بانك های كهگیلویه و بویراحمد گفت: مطالبات معوق بانكی در این استان علاوه بر چشمگیر بودن روند افزایشی نیز دارد.