جانالله عبدي ، امروز دوشنبه در همايش دهياران و مديران دستگاه هاي اداري شرق مازندران در سالن ارشاد بهشهر گفت: ايجاد طرح هادي براي جلوگيري از ساخت و ساز غير مجاز بسيار موثر است و هم اكنون 2 هزار و 400 روستاي مازندران از مجموع 3 هزار و 200 روستاي اين استان، داراي طرح هادي هستند.
وي با تاكيد بر رعايت ساخت و ساز در روستاها ادامه داد: توجه به ساخت و سازها در حريم روستاها و خارج از بافت از مهمترين وظايف دهياران است كه بايد مورد توجه قرار گيرد و بايد بيش از گذشته مراقبت از كاربري اراضي داشته باشيم تا با ساخت و ساز غير مجاز، روستاها و گردشگري روستا نابود نشود.
وي بيان داشت: در طول سال گذشته تاكنون از 4 هزار و 23 گزارش در مورد ساخت و سازهاي غير مجاز، تاكنون براي بيش از 3 هزار از اين تعداد گزارش ساخت و ساز غير مجاز در استان، جريمه اعمال شده است و همچنين 100 مورد قلع بنا عملياتي شد و با همكاري دهياران 90 درصد ساخت و ساز غير مجاز در خارج از بافت كم شده است.
مدير كل امور روستايي استانداري مازندران با بيان اينكه توجه به اقتصاد روستاييان و رشد و توسعه درآمدزايي در روستاها از مسائل مهم قابل پيگيري در سال جديد است، يادآور شد: در اين راستا با توجه به شعار سال ' اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل' بايد دهياران براي روستاها يك طرح اقتصادي تعريف كنند.
عبدي گفت: رونق و توسعه اقتصادي در روستاها با توجه به شعار سال از تاكيدات است كه بايد مورد توجه باشد و هر روستا در مازندران داراي يك طرح اقتصادي در زمينه هاي مختلف كشاورزي، دامپروري، آبزي پروري و... براي توسعه باشد.
وي افزود: كمك به خود كفايي بنيه اقتصادي دهياري ها و دهياران، لازمه توسعه و پيشرفت مناطق روستايي است كه دهياران بايد خود در اين راستا با كمك مردم و مسئولان وارد عمل شده و با تعريف طرح هاي اقتصادي درآمد زا، براي روستاها كسب درآمد انجام دهند.
مدير كل امور روستايي مازندران با بيان اينكه روستاها داراي استعدادها، منابع و ظرفيتها متعدد هستند، ادامه داد: مازندران در بخش هاي مختلف گردشگري، صنايع تبديلي و غيره پتانسيل هاي زيادي دارد و براي احياي اين ظرفيتها نياز به تلاش و همت دارد تا ميدان را براي حضور سرمايه گذاران فراهم كنيم.
فرماندار بهشهر نيز در سخناني با بيان اينكه با هر نوع ساخت و ساز غير مجاز در روستاها و حريم شهر ها برخورد مي شود، افزود: بايد تلاش شود تا در مقابل ساخت و ساز غيرمجاز انجام شده با دقت برخورد شود و با آگاهي رساني و اقدامات پيشگيرانه، از روند رشد آن پيشگيري شود.
سيد خالق سجادي گفت: دهياران بعنوان نمايندگان روستاها بايد در اين راستا با دقت نظر بيشتري وارد شده و مانع از رشد اين ساخت و سازها شوند و نسبت به اين نوع ساخت و سازها با حساسيت بيشتري وارد شوند.
معاون مدير كل بنياد مسكن مازندران نيز در سخناني با بيان اينكه از 3 هزار و 200 روستاي مازندران براي 2 هزار و 400 روستاي بالاي 20 خانوار طرح هادي مصوب ارائه شده است، اظهار داشت: طرح هادي هدايت روستاها از نظر اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و كالبدي است كه براساس آمار سرشماري جمعيت و نفوس مسكن براي روستاها اجرايي مي شود.
حسين صياد افزود: بايد بافتهاي سنتي با ارزش در روستاها حفظ و جلوي ويلاسازي در روستاها گرفته شود تا بافت روستايي به خوبي ديده شود.
وي گفت: حق روستايي است كه بعنوان يك روستايي كه در شهر زندگي مي كند از يك بناي مناسب در روستا برخوردار باشد اما ايجاد اين بنا در روستا نبايد با ساخت و ساز غير مجاز و رعايت نكردن برخي از اصول و قوانين باشد و لذا بايد مجوز ساخت و ساز در روستا براساس قوانين ارائه شود.
استان مازندران داراي 3 هزار و 200 روستا است.
مازندران بيش از 10 هزار كيلومتر راه شوسه دارد كه سه هزار و 600 كيلومتر آن راه اصلي و بقيه راه روستايي است.
ساخت و سازهاي غيرمجاز عمدتا در حاشيه راههاي اصلي انجام مي شود./ 7332/1899
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۶
ساري- ايرنا- مدير كل امور روستايي استانداري مازندران از اجراي طرح هادي در 200 روستاي استان در سال جديد خبر داد و گفت: برغم وجود مشكلات مالي در سال جديد، اجراي طرح هادي با قوت دنبال مي شود تا روستاييان از خدمات مناسب بهره مند شوند.