تهران-ایرنا- مشاور فرهنگی رئیس جمهوری و سرپرست مركز بررسی‌های استراتژیك ریاست جمهوری گفت: بهبود مستمر شاخص‌­های بین‌المللی حوزه زنان ایران می­‌تواند هدف معاونت امور زنان و خانواده باشد و بر مبنای آن اختیارات، امكانات و قدرت لازم به این معاونت داده شود.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی شبكه مطالعات سیاستگذاری عمومی، حسام‌الدین آشنا سرپرست مركز بررسی‌های استراتژیك ریاست جمهوری امروز -یك‌شنبه- در «پیش‌پنل سیاستگذاری عدالت جنسیتی و توسعه پایدار» با بیان این مطلب افزود:این هدف همچنین می‌­تواند نوع رابطه این معاونت با سایر سازمان­‌ها را مشخص و روشن سازد.
مشاور فرهنگی رئیس جمهوری تاكید كرد: كوتاهی ایران در بهبود شاخص‌های بین‌المللی حوزه زنان، مانع حركت دیگران نخواهد شد.
آشنا افزود: در حال حاضر ما در دو سطح تلاش می­‌كنیم، سطح اول در مذاكرات كارشناسی در سطح دنیا با هدفتاثیرگذاری بر روی تعریف مفاهیم و شاخص­‌های سنجش كه در اجلاس‌­های مصر و پكن شاهد آن بوده­‌ایم و سطح دوم بایستی بهبود جایگاه ایران در شاخص‌­های بین‌­المللی باشد.
او تصریح كرد:جایگاه ایران در شاخص‌­های بین‌­المللی از سال 2006 تا 2015 تغییری نكرده است اما رتبه ایران از 108 در سال 2006 به 141 در سال 2015 كاهش داشته است، این نكته نشان می­‌دهد كه جهان منتظر ما نمانده است و تلاش برای بهبود شاخص‌­ها مهم است.

**جهان با زبان شاخص و آمار سخن می­گوید/ نمی­‌توانیم بگوییم جزیره مجزایی هستیم
شهین­‌دخت مولاوردی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز سخنران دیگر جلسه مركز بررسی­‌های استراتژیك ریاست جمهوری، معاونت امور زنان و خانواده را نهادی ملی در جهت بهبود وضعیت زنان دانست و افزود: عملكرد این نهاد می­‌تواند اراده كشور به تغییر در شاخص‌­های حوز زنان را در عالی­‌ترین سطوح نشان دهد.
مولاوردی لازمه تاثیرگذاری را برخورداری این دستگاه از اقتدار، توانمندی و بهره­‌مندی از نیروی انسانی دانست و گفت: به رغم دستاوردهای مهم ایران از سال 2006 تا 2015، وضعیت ما در شاخص­های بین‌­المللی ایستا بوده است، نمی­‌توانیم بگوییم جزیره مجزایی هستیم چرا كه شاخص‌های مطرحی در كل دنیا وجود دارد كه با این شاخ‌ص­ها ارزیابی م‌ی­شویم. شرایط كشورهایی كه با ما مقایسه می­شوند در این سال­‌ها بهبود یافته است.
وی با اشاره به امضاء سند بین‌­المللی توسعه پایدار پس از 2015 كه از آن با عنوان SDG یاد می­‌شود توسط ایران، گفت: ما نمی‌­توانیم به این سند و به ویژه بند پنجم آن بی‌­تفاوت باشیم، البته تلاش‌­هایی برای جایگزینی مفاهیم انجام داده‌­ایم نظیر مفهوم عدالت جنسیتی به عنوان شاخه‌­ای از عدالت اجتماعی به جای مفهوم برابری جنسیتی كه اولین بار توسط ایران در اجلاس پكن (1995) مطرح شده است. جهان با زبان شاخص و آمار سخن می­گوید و نیازمند این هستیم كه هد‌‌‌‌ف ­گذاری مشخصی برای حل مسائل این حوزه با تمام ظرفیت­هایمان داشته باشیم.
مولاوردی افزود: معاونت امور زنان و خانواده در كشور ما به رغم ماموریت‌­های ابلاغ شده به دلیل تجربه زیسته زنان ایرانی و همچنین وجود حساسیت­‌های مذهبی و فرهنگی با چالش‌هایی به ویژه در بعد حقوقی و قانونی مواجه است كه امیدواریم جلسه­‌های این چنینی در رفع این چالش­‌ها موثر باشند.
گفتنی است در ادامه جلسه اساتید و صاحب­نظران حوزه زنان به تحلیل چالش‌های سیاست‌گذاری جنسیتی در كشور پرداختند.
سیام**3070**1449