تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از اعمال افزایش 14 درصدی حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان از خردادماه جاری خبرداد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا - سید تقی نوربخش روز دوشنبه در نشست خبری
گفت: باتوجه به این كه هیات وزیران بنا به پیشنهاد این سازمان، افزایش 14 درصدی حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان را روز گذشته تصویب كرد، این افزایش مستمری از خردادماه اعمال می‌شود.
وی افزود: همچنین مابه‌التفاوت افزایش مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران تیر یا مرداد به دو میلیون و 900 هزار مستمری‌بگیر و بازنشسته پرداخت خواهد شد.
نوربخش تصریح كرد: در هیات وزیران افزایش مستمری مستمری‌بگیران، از كار افتادگان و بازماندگان به 14 درصد و بالاتر از نرخ تورم به تصویب رسید اما باتوجه به این كه در تامین اجتماعی علاوه بر حداقل مستمری كه پرداخت می‌شود، مزایای دیگری شامل معیشتی، خوار و بار، حق مسكن، حق عائله‌مندی و سنوات پرداخت می‌شود، سرجمع دریافتی مستمری بالاتر از 900 هزار تومان می‌شود.
وی ادامه داد: حتی كسانی كه پایین‌تر از 900 هزار تومان مستمری دریافت می‌كنند و فاقد حق عائله‌مندی هستند نیز میزان مستمری آنها به 900 هزار تومان می‌رسد.
نوربخش خاطرنشان كرد: در دولت یازدهم میزان مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی 79 درصد افزایش یافته است و در این سال‌ها، هر سال افزایش مستمری بالاتر از نرخ تورم و بالاتر از افزایش مستمری در صندوق بازنشستگی بوده است و دلیل اصلی آن عقب ماندگی افزایش مستمری در دولت نهم و دهم است و البته معتقدم عقب‌ماندگی‌ها جبران نشده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به این كه 53 هزار نفر از مستمری‌بگیران این سازمان 900 هزار تومان حقوق دریافت می‌كنند، گفت: بار مالی افزایش 14 درصدی حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان برای این سازمان سه هزار و 400 میلیارد تومان می‌شود.
نوربخش با اشاره به وجود دو میلیون و 900 هزار مستمری بگیر اصلی و با آمار افراد خانواده كه پنج میلیون و 200 هزار نفر هستند، افزود: ما ملزم به جبران عقب افتادگی مستمری این افراد در گذشته هستیم اما باید پلكانی باشد كه امیدواریم بتوانیم در آینده این مشكلات را حل كنیم.
وی تصریح كرد: بالاترین حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان با هفت برابر حقوق و دستمزد در سال 95 به رقم پنج میلیون و 700 هزار تومان می رسد و میانگین پرداخت حقوق یك میلیون و 400 هزار تومان است.

** بدهی كارفرمایان خوش حساب تقسیط می شود
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه در خصوص سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب مبنی بر رویكر اقتصاد مقاومتی گفت: یكی از چالش های جدی كشور مسائل اقتصادی، اشتغال، رشد اقتصادی، تورم و پارامترها و شاخص های جغرافیایی اقتصادی كشور است به همین دلیل از فروردین سال 93 با تشكیل شورایی در رابطه با تبیین نقش سازمان تامین اجتماعی در سیاست های اقتصاد مقاومتی اقدام های خوبی در حال انجام است.
وی تصریح كرد: اولین فراز اقتصادی بحث فرهنگ سازی آن است كه به همین منظور معاونت امور اجتماعی و فرهنگی سازمان تامین اجتماعی تاكنون 70 دوره آموزشی و كارگاه برگزار كرده است.
نوربخش ادامه داد: اگرچه سال 94 در شرایط سخت و بدون منابع عمومی و با ارائه خدمات مطلوب درمانی و بیمه ای به 41 میلیون و 200 هزار افراد تحت پوشش گذشت اما ما در پرداخت به داروخانه ها و دانشگاه ها امروز به روز شده این اما هنوز برخی از سازمان ها برای پرداخت مطالبات آنها با چالش مواجه هستند.
وی با بیان اینكه برنامه راهبردی سازمان تامین اجتماعی با رویكرد اقتصاد مقاومتی پیش می رود، افزود: از آنجا كه سازمان تامین اجتماعی نقشی جدی در رونق كسب و كار و فعال كردن كارگاههای دارای مشكل نقدینگی و بانكی بخاطر نوسانات ارزی و تحریم های ظالمانه را دارد، به همین منظور با اقدام معاون اول رئیس جمهوری، از 10 روز قبل اعلام شده كه این كارگاه ها برای دریافت تسهیلات بانكی نیازی به مفاصل حساب از تامین اجتماعی ندارند و این سازمان نیز پس از دریافت تسهیلات از سوی این كارفرمایان، هیچ گونه برداشتی به مدت یكسال جهت رونق آن كارگاه نخواهد داشت.
وی ادامه داد: همچنین در اقدامی دیگر، سازمان تامین اجتماعی نسبت به بخشودگی جرائم و تقسیط بدهی كارفرمایان خوش حساب اقدام می كند و این موضوع در هیات وزیران نیز به تصویب رسیده است و به عنوان مشوق برای كارفرمایان خوش حساب به شمار می رود.
وی با بیان اینكه این موضوع مشمول تمامی واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی می شود، گفت: تقسیط یكساله با پرداخت اصل بدهی 100 درصد بخشودگی جرائم، پرداخت 18 ماهه، 85 درصد بخشودگی، 30 ماهه نیز 60 درصد و سه ساله 50 درصد بخشودگی جرائم برای كارفرمایان خوش حساب را به دنبال خواهد داشت.
نوربخش در عین حال میزان طلب سازمان تامین اجتماعی از اشخاص حقیقی و حقوقی در قالب یك میلیون كارگاه را 80 هزار میلیارد ریال عنوان كرد.
وی خاطرنشان كرد: اگر رشد اقتصادی و فضای كسب و كار بهتر باشد، تامین اجتماعی نیز میزان منابعش افزایش یافته و خدمات بهتری به بیمه شدگان ارائه می دهد.
اجتمام ** 7268 ** 3053 ** 1569