به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، سلول های بنیادی قابلیت تبدیل شدن به هرنوع سلول بدن و بازسازی تمام بافت های آن را دارند. توانایی كنترل فرآیند تبدیل شدن سلول های بنیادی به سایر انواع سلول ها، امكان تولید اندام ها و بافت های موردنیاز بدن و بهبود جراحت ها را بیش از پیش تسهیل می كند.
محققان انستیتوی ملی علوم مواد ژاپن این تحقیقات را با استفاده از اطلاعات تحقیقات قبلی در رابطه با تاثیر نانوذرات طلا بر سلول های مغز استخوان و امكان تغییر رفتار سلول های بنیادی با استفاده از مولكول های زیستی به انجام رساندند. برای این منظور سه نوع مولكول زیستی را كه یكی دارای بار مثبت، یكی دارای بار منفی و دیگری فاقد بار بود، به سطحی متشكل از نانوذرات طلا متصل كردند. سپس برای بررسی اثر این نانوذرات بر سلول های بنیادی به دست آمده از مغز استخوان را كه به طور معمول قابلیت تبدیل شدن به استخوان را دارند، سلول های مذكور را به نانوذرات و مولكول های زیستی متصل كردند.
محققان دریافتند، نانوذرات متصل به مولكول های زیستی دارای بار منفی علاوه بر تحریك فرآیند تبدیل سلول بنیادین به استخوان، در قالب فرآیند matrix mineralization موجب انباشت مواد معدنی در ساختار استخوان و در نتیجه استحكام بیشتر آن می شود. با بررسی بیشتر معلوم شد این نانوذرات موجب نوعی جهش ژنتیكی می شوند كه فرآیند تبدیل سلول بنیادی به استخوان را تحت تاثیر قرار می دهد.
بر اساس این تحقیقات، نانوذرات طلا با ویژگی های مختلف می توانند فرآیند تبدیل سلول های بنیادی را تغییر دهند.
هدف بعدی محققان، ایجاد چهارچوبی است كه امكان تولید بافت ها و اندام ها را با استفاده از نانوذرات و سلول های بنیادی فراهم كند.
علمی (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۱
تهران - ایرنا - محققان ژاپنی با استفاده از نانوذرات طلا توانستند فرآیند شكل گیری استخوان از سلول های بنیادی را كنترل كنند.