به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس، هنگامی که شخص دچار بیماری یا جراحت میشود، بافت اسفنجی مغز استخوان انواع مختلفی از سلولهای بنیادی را به منظور ترمیم بهتر بافت آسیبدیده، آزاد میکند.
اکنون محققان با آزمایش روی موشها دریافتند میتوان قابلیت ترمیم بافت آسیب دیده و سرعت بهبود آن را از طریق قرار دادن مغز استخوان در وضعیت هشدار قرمز و رهاسازی نوع خاصی از سلولهای بنیادی موسوم به mesenchymal ، بهبود داد. این سلولهای بنیادی بالغ توانایی تبدیل شدن به استخوان را دارند.
در این تحقیقات موشهایی که دچار شکستگی استخوان بودند تنها یک بار با ترکیب دو دارو تحت درمان قرار گرفتند و بهبود قابل توجهی در پیوند کلسیم در محل شکستگی و همچنین سرعت تشکیل استخوان و بهبود جراحت مشاهده شد.
به گفته محققان، داروهای مورد استفاده در این تحقیقات، در حال حاضر برای پیوند مغز استخوان و کنترل مثانه مورد استفاده قرار میگیرند. در این تحقیقات مشخص شد ترکیب این داروها برای ترمیم انواع شکستگی استخوان از جمله ستون فقرات، مفصل لگن و پاها کاربرد دارد و موجب بهبود بهتر استخوانها پس از شکستگی و جراحی میشوند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه npj Regenerative Medicine منتشر شده است.
تهران- ایرنا - محققان کالج سلطنتی لندن، ترکیبی از دو داروی متداول را شناسایی کردند که با رهاسازی سلولهای بنیادی توسط مغز استخوان، موجب افزایش توانایی بدن در ترمیم شکستگیهای ستون فقرات میشوند.
اخبار مرتبط
-
بازسازي عضله با سلول هاي بنيادي ساختگي
تهران-ايرنا- محققان روشي ابداع كرده اند كه عضلات آسيب ديده را با استفاده از سلول هاي بنيادي…
-
كنترل سلول های بنیادی با غبار طلا
تهران - ایرنا - محققان ژاپنی با استفاده از نانوذرات طلا توانستند فرآیند شكل گیری استخوان از…
-
سلولهای بنیادی در خط مقدم نوآوریهای پزشكی
تهران - ایرنا - توانایی فوقالعاده سلولهای بنیادی برای تبدیل به نوع خاصی از سلولها از جمله…
-
درمان بیماری های خونی با بافت مصنوعی مغز استخوان
تهران - ایرنا - محققان دانشگاه بازل در سوییس موفق به تولید توده مصنوعی مغز استخوان شدند كه…
-
پيوند مغز استخوان با استخوان مصنوعي
تهران - ايرنا - گروهي از متخصصان زيستمهندسي دانشگاه سن ديهگو در كاليفرنيا در حال كار روي…
نظر شما